2 مشترك
طريقة عمل الملبن بالمكسرات
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
طريقة عمل الملبن بالمكسرات
طريقة عمل الملبن بالمكسرات
<BLOCKQUOTE class="postcontent restore">
ياترى فاكرين الملبن والانسيتوه مع زحمة الحلوى الغربيه
الملبن من اجمل الحلوى واسهلها
افتكرته النهارده وطبعا افتكرتكم
بيسموه فى الشام حلقوم
الاتراك بيعملوا الملبن من اى حاجه ورائع
انا اكلت ملبن جزر تركى اكثر من رائع
ايه رايكم نعمل ملبن ؟؟؟
هايحبوه الاطفال جدا وخاصه لو كان ملون بالوان طبيعيه شكله مغرى جدا
واى حاجه فى البيت افضل مليون مرة من الشارع
اسفه للاطاله
نبدا بعمل الملبن
المقادير
2 كوب سكر - 2 ملعقة نشاء كبيرة (كورن فلاور ) كوب ماء - زرة ملح ليمون - مكسرات جوز وبندق - اى روائح انتىبتحبيها ماء زهر او ماء ورد او فانيليا
اللوان طبيعيه لو حبيتى تعمليه ملون
الطريقة
نضيف السكر للماء ونرفعه على النار واول مايدوب السكر فى الماء نضع ملح الليمون والنشاء بعد اذابته فى ملعقتين ماء
ونبتدى فى التقليب على نار هادية وده بياخد فترة او مانحس انه بقى سميك نضع الماءالزهر ونقلب ونغلق النار
نضع المكسرات طبعا تكون محمصة ومقشرة
نحضر طبق ونرشه بالنشاء مع سكر بودرة ونضع فيه الملبن
هانصب الخليط فى صنيه طويله بعد دهنها بزيت عديم الرائحه
اتركيها تبرد وبعدين ادخليها الثلاجه للتجلد)ممكن نضيف فستق او جوز
قطعيها مربعات او لو عندك اشكال قطاعات استخدميها على شكل قلوب او مكعبات
أو
ونلف نعمل منه رول قطره حسب ماتحبى انا هنا صغرته علشان يبقى قطع صغيرة
ونقطعه بعد مايبرد ويتماسك
وتقدم باردة أو يحتفظ بها في علبة مغلقة جيدا لحين الاستخدام مع وضع طبقة عازلة من ورق الزبدة او القصدير بين كل طبقة والثانية.. ويقدم على ورق دانتيل
أتمنى ان ينال اعجابكم
مع حبى وتقديرى</BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE class="postcontent restore">
ياترى فاكرين الملبن والانسيتوه مع زحمة الحلوى الغربيه
الملبن من اجمل الحلوى واسهلها
افتكرته النهارده وطبعا افتكرتكم
بيسموه فى الشام حلقوم
الاتراك بيعملوا الملبن من اى حاجه ورائع
انا اكلت ملبن جزر تركى اكثر من رائع
ايه رايكم نعمل ملبن ؟؟؟
هايحبوه الاطفال جدا وخاصه لو كان ملون بالوان طبيعيه شكله مغرى جدا
واى حاجه فى البيت افضل مليون مرة من الشارع
اسفه للاطاله
نبدا بعمل الملبن
المقادير
2 كوب سكر - 2 ملعقة نشاء كبيرة (كورن فلاور ) كوب ماء - زرة ملح ليمون - مكسرات جوز وبندق - اى روائح انتىبتحبيها ماء زهر او ماء ورد او فانيليا
اللوان طبيعيه لو حبيتى تعمليه ملون
الطريقة
نضيف السكر للماء ونرفعه على النار واول مايدوب السكر فى الماء نضع ملح الليمون والنشاء بعد اذابته فى ملعقتين ماء
ونبتدى فى التقليب على نار هادية وده بياخد فترة او مانحس انه بقى سميك نضع الماءالزهر ونقلب ونغلق النار
نضع المكسرات طبعا تكون محمصة ومقشرة
نحضر طبق ونرشه بالنشاء مع سكر بودرة ونضع فيه الملبن
هانصب الخليط فى صنيه طويله بعد دهنها بزيت عديم الرائحه
اتركيها تبرد وبعدين ادخليها الثلاجه للتجلد)ممكن نضيف فستق او جوز
قطعيها مربعات او لو عندك اشكال قطاعات استخدميها على شكل قلوب او مكعبات
أو
ونلف نعمل منه رول قطره حسب ماتحبى انا هنا صغرته علشان يبقى قطع صغيرة
ونقطعه بعد مايبرد ويتماسك
وتقدم باردة أو يحتفظ بها في علبة مغلقة جيدا لحين الاستخدام مع وضع طبقة عازلة من ورق الزبدة او القصدير بين كل طبقة والثانية.. ويقدم على ورق دانتيل
أتمنى ان ينال اعجابكم
مع حبى وتقديرى
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18019
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 2
رد: طريقة عمل الملبن بالمكسرات
تصدقى يا شيرى اننى كنت فاكر الملبن بيستخرجوه من المناجم
هههههههههههههههههه بجد
بسى خلاص عرفت السر وتشكرى جدا جدا جدا
هههههههههههههههههههههه
منتظر اعرف طريقة عمل النحاس الاصفر بالمكسرات
باهزر مع الجميل مش تاخدى كل كلامى جد