+3
jooliyt
زهرة الليلك
MAHMOUD-62
7 مشترك
ادهم في المطبخ
????- زائر
- مساهمة رقم 1
ادهم في المطبخ
انهارده يا جماعة اتسحبت للمطبخ من ورا مراتي وقولت هو يعني الطبيخ ده مشكلة
انا لازم اثبت للستات ان الرجالة لما يدخلوا المطبخ يبقي هم لازم يشوفلهم شغلانه تانيه
لأننا هنوريهم ازاي يكون الطبيخ واننا تفوقنا عليهم في عمل اشهي الأكلات وألذ ها
المهم لما دخلت المطبخ فكرت اطبخ ايه ويكون بسرعه قبل ام محمد ما تصحي من النوم
فكرت اني اعمل جبنه بالطماطم ... قولت لا دي حاجة سهلة ممكن روميساء بنت عم طنطاوي البواب تعملها
دورت في المطبخ لقيت مكرونه وكمان لقيت تونه
قولت اعملكم مكرونه بالتونه.. اه مكرونه بالتونه... مستغربين ليه كده
فيه ايه يا زهرة الليلك... اول مرة تعرفي ان فيه حاجة اسمها مكرونه بالتونه؟
بلاش نظرات الأرف دي يا جوليت... لما تشوفي الأكلة ابقي قولي رايك
حتي انت يا املي انت ... انا قولت هتنصفيني
امال لو ما كنتيش مجربه الأكلة دي.... عموما ندخل في المفيد
الأول طبعا لازم نكتب المقادير.. وهي حاجات بسيطة قوي عبارة عن
1- 498.5 جرام مكرونه .. واحدة هتقولي ازاي احدد 498.5 جرام مكرونه؟ هقولها عادي جدا
اوزني 498.5 جرام علي الميزان اللي محطوط علي الرخامة جنب الخلاط..
زهرة هتقولي بس انا مش بشيل الخلاط علي الرخامة.. طبعا هفهم من كده انها معندهاش ميزان وهقولها ولا يهمك
خدي كيس مكرونه وروحي السوبر ماركت عند عبد الهادي علشان توزني 498.5 جرام مكرونه.. وهو طيب مش هيقول حاجة
بس لو لقيتي عبد الهادي مش هناك وان الواد ناصر هو اللي واقف في السوبر ماركت اعملي نفسك راحة تشتري مصاصة لمحمد أدهم
وما تعرفهوش انك راحة توزني المكرونه.
اصل الواد ناصر ده رخم اصلا... وكمان ما تخلهوش يشوف كيس المكرونه اصل يفكر انك سرقاه من عنده
2- علبتين تونه مفتته... وفيه نوع سهل الفتح اسمه تي سي بوي.. هو مش صعيدي... هو اسمه كده بس ... اه لتفتكروا انه صعيدي علشان بوي يعني.
3- 3 بصلات متوسطة الحجم... ودي ممكن تعرفيها بضرب راسك بالبصلة لو راسك وجعتك يبقي قللي الحجم شويه
4- زيت ذره
5- فلفل أخضر مقطع قطع صغير وكأنك هتحطيه علي السلطة.
6- زيتون اسود مقطع قطع صغيرة برده
7- صلصة حوالي .. حوالي... مش مهم قدريها بمعرفتك
8- معلقة خل صغيرة
الطريقة بقي.... صلوا علي النبي
هنقشر البصل ونفرمه بالكبه اللي كانت جنب الميزان
لكن مني لأن ما فيش عندها كبه يبقي تقطعه بالسكينه وتحافظ علي ايديها بقي
هنسلق المكرونه لحد ما تستوي وانا عارف انها هتعجن منك يا جولييت
عموما ولا يهمك.. لو عجنت منك ممكن تنشفيها في الشمس وبعدين توديها الكسارة تتكسر
هتكلفك تكسير حوالي 12 جنيه... وبعدين تاخديها البيت وتبيلها في ميه
وترميها بقي في الزباله.
بعد كده هنحمر البصل في الزيت... فاكرين زيت الذرة اللي كتبناه في المقادير ...ايوه هو ده
برافوا عليكم ... شكلكم مركزين.
بعد ما نحمر البصل نضيف الفلفل والزيتون ونضيف الصلصة والتونه واحنا بنقلب
عارف يا املي انت انك نسيتي تجيبي الصلصة.. مش مهم ابعتي عادل عند ام هبه جارتكم يستلف منها برطمان الصلصة
لحد ما ما تشتري.. عارف ان الوقت اتأخر والمحلات قفلت.
نضيف الملح والفلفل الاسود وقليل من الخل علي التونه اثناء التقليب الي ان تندمج المكونات مع بعض.
عارف ان انا ما ذكرتش الفلفل الاسود في المقادير... لازم تحرجيني يعني يا زهرة ...
عموما بنوته عندها شويه في علبة التوابل اللي شرياها من هايبر ماركت هتبقي تسلفكم.
بعد كده هنصفي المكرونه اللي جولييت عجنتها ونحطها في طبق ونحط فوقها سلطة التونه
اللي عملناها وناكل بقي بألف هنا وشفا ويارب تعجبكم
علي فكرة: الأكلة دي تكفي 4 اشخاص من الجنس اللطيف
وتنفع سناك للجنس الخشن ... يعني ياكل منها خمس اطباق بين الفطار والغدا.
ارجوا ان الأكله تعجبكم ومنتظر تجربوا وتقولولي كان مصيرها ايه
وعلي فكرة انا اتقفشت وانا بعملها ودفعت ثمن الحاجات اللي بوظتها
MAHMOUD-62- 1
- زقم العضويه : 2
عدد المساهمات : 1699
نقاظ : 7821
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 2
رد: ادهم في المطبخ
بسى لاتنسى ان اكبر شيفات على مستوى العالم رجاله وكل الفنادق تعتمد عليهم
بسى بينى وبينك .. تعرف تعمل محشى كرنب ؟؟؟
بسى بينى وبينك .. تعرف تعمل محشى كرنب ؟؟؟
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12077
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 38
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
- مساهمة رقم 3
رد: ادهم في المطبخ
MAHMOUD-62 كتب:بسى لاتنسى ان اكبر شيفات على مستوى العالم رجاله وكل الفنادق تعتمد عليهم
بسى بينى وبينك .. تعرف تعمل محشى كرنب ؟؟؟
انا مش لقيه كلام ااقوله
بعد الاكلة اللذيذة دي ياادهم
ولاني مش بحب السمك خالص ولا بدوقه
حبست بلقمة واحدة بعد الاكل
عشان تفضل طعمها تحت اسناني من جمالها
ممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم الله
تسلم ايدك يارب
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8406
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 41
- مساهمة رقم 4
رد: ادهم في المطبخ
هو بصراحة مش بحب التونة أصلا
ولا المكرونة بالتونة و بجد بجد بتقرف منها اوى و لا بحب ريحتها بس ممكن أعملها
و بتطلع تحفة بس لو الفلفل بقى حار يكون أحلى يا أدهم
جرب كده
ولا المكرونة بالتونة و بجد بجد بتقرف منها اوى و لا بحب ريحتها بس ممكن أعملها
و بتطلع تحفة بس لو الفلفل بقى حار يكون أحلى يا أدهم
جرب كده
????- زائر
- مساهمة رقم 5
رد: ادهم في المطبخ
بجد تسلم ايديك ياقلب
انا بحب التونه بس مش بحب المكرونه ...بس اوعدك اجربها ومش هنسى الصلصه
انا بحب التونه بس مش بحب المكرونه ...بس اوعدك اجربها ومش هنسى الصلصه
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11491
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 6
رد: ادهم في المطبخ
تسلم ايدك يا ادهم
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 17831
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 54
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 7
رد: ادهم في المطبخ
ياعم ادهم يبقى اسال ضيوفك عن نوعية الاكل قبل ماتتعب نفسك فى وجبه الكل اجمع انه بينه وبينها عداوه
لعلمك انا بدات اشك انك قاصد
ههههههههه
boga- مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
- زقم العضويه : 25
عدد المساهمات : 1165
نقاظ : 6880
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 44
الموقع : /www.facebook.com
- مساهمة رقم 8
رد: ادهم في المطبخ
ايه دة يا معلم بقى
انت بتكلوا من غيرىوالا ايه
لا انا كده ازعل
ادهم
لو مجنيش طبق بكرة الصبح على المكتب
هبعتلك اتنين تلاتة من عندنا يكسرولك المكن اللى عندك كلوا
مليش دعوة عاوز حنة من الاكلة دى
دى شكلها هتبقى تحفة
تسلم ايدك يا بشمهندس
انت بتكلوا من غيرىوالا ايه
لا انا كده ازعل
ادهم
لو مجنيش طبق بكرة الصبح على المكتب
هبعتلك اتنين تلاتة من عندنا يكسرولك المكن اللى عندك كلوا
مليش دعوة عاوز حنة من الاكلة دى
دى شكلها هتبقى تحفة
تسلم ايدك يا بشمهندس
نورجيمى- مشرف عام القسم الاسلامي
- زقم العضويه : 11
عدد المساهمات : 1059
نقاظ : 6880
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
- مساهمة رقم 9
رد: ادهم في المطبخ
برافو يا أدهم
تسلم ايديك على الاكله
بس عارف علشان اصحابنا مش بيحبوا التونه ممكن تضع بدلا منه سوسيس
بس ادعيلى
و انتظرنى فى اكلتى الجايه
اوعدك ان ام محمد مش حتندم عليها
ولا حيجيلك تقشف بسببها
وألف هانا
و مشكور مره تانى
تسلم ايديك على الاكله
بس عارف علشان اصحابنا مش بيحبوا التونه ممكن تضع بدلا منه سوسيس
بس ادعيلى
و انتظرنى فى اكلتى الجايه
اوعدك ان ام محمد مش حتندم عليها
ولا حيجيلك تقشف بسببها
وألف هانا
و مشكور مره تانى
????- زائر
- مساهمة رقم 10
رد: ادهم في المطبخ
يا جماعة انا بشكر كل اللي علق علي اكلتي
سواء عجبته او لاء
بيحبها او لاء
وشكر خاص لزهرة الليلك علي انها اكلت السمك علشاني
مع اني مش فاكر ان فيه سمك في الأكلة... جايز تقصد الخل؟
الله اعلم بقي
ويكفيني فخرا ان الست نور جيمي نورت صفحتي ودخلت المطبخ
بجد نورتي المطبخ يا نور
لو اعرف ان طبيخي هيدخلك المطبخ كنت عكيت من زماااااااااااااااان
واشكرك علي الميزان الناطق اللي ساهمتي بيه في المشروع
هيسهل كتير في تحديد المقادير
خصوصا في الأكلات القادمه
اما بقي اللي معجبهمش اكلتي... فأنا عارف ايه اللي يعجبهم
هعملهم اكلة مش هيختلفوا عليها واكيد هياكلوا صوابعهم وراها
وهي اكلة بسطة بس مكلفة شويه
اهم المقادير فيها نصف كيلو لحمة ضاني
هنروح للمعلم عكوة الجزار ونجيب منه فخدة ضاني
ونجيب ربع كيلو رز ونطبخه بزبده بلدي
وناكله للقطط اللي علي السلم
الفخدة الضاني بقي .... مركزة يا جولييت ياللي قرفانه من اكلتي؟
ثم ازاي هتعمليها جميلة وانت قرفانه منها اصلا؟.... ماشي... ماشي
المهم بقي نجيب ورك الفرخة زي ما قلنا ونتبله
وانت كمان يا املي انت مش بتحبي المكرونه
يا شماته مصنع الملكة فيه...
ماشي.... ماشي.
نكمل وبعدين نشوف هنتصرف معاكم ازاي
قولنا بقي بعد ما سلقنا البطاطس هنصفي الميه
ونجيب البقدونس ونقطعه مكعبات
وبعد كده....
ربنا يجبر بخاطرك يا زهرة ... اكلتي السمك علشان خاطري....
مش عارف جابت سمك ده منين.. المهم... ما علينا
بعد كده بقي نخرج الصينيه من الفرن ونفرم الثوم
ربنا ما يحرمني من ردودك الجميلة يا نور يا رافعة معنوياتي.
انت وبوجا اللي من جنسي وبيشجعني
ومحمود محشي ايه بس... يا ابني المحشي ده اعمله وانا مغمض
دا انا بحشي حمام وكوسه وبتنجان وورق عنب و.... و..... وكل حاجة طبعا
المهم يعني في الأخر هتلاقوا الطبق شكله كده
وبألف هنا وشفا لجولييت واملي انت
اما زهرة المنتدي ونور المنتدي وبوجا فده طبقهم
وده للتحليه
سواء عجبته او لاء
بيحبها او لاء
وشكر خاص لزهرة الليلك علي انها اكلت السمك علشاني
مع اني مش فاكر ان فيه سمك في الأكلة... جايز تقصد الخل؟
الله اعلم بقي
ويكفيني فخرا ان الست نور جيمي نورت صفحتي ودخلت المطبخ
بجد نورتي المطبخ يا نور
لو اعرف ان طبيخي هيدخلك المطبخ كنت عكيت من زماااااااااااااااان
واشكرك علي الميزان الناطق اللي ساهمتي بيه في المشروع
هيسهل كتير في تحديد المقادير
خصوصا في الأكلات القادمه
اما بقي اللي معجبهمش اكلتي... فأنا عارف ايه اللي يعجبهم
هعملهم اكلة مش هيختلفوا عليها واكيد هياكلوا صوابعهم وراها
وهي اكلة بسطة بس مكلفة شويه
اهم المقادير فيها نصف كيلو لحمة ضاني
هنروح للمعلم عكوة الجزار ونجيب منه فخدة ضاني
ونجيب ربع كيلو رز ونطبخه بزبده بلدي
وناكله للقطط اللي علي السلم
الفخدة الضاني بقي .... مركزة يا جولييت ياللي قرفانه من اكلتي؟
ثم ازاي هتعمليها جميلة وانت قرفانه منها اصلا؟.... ماشي... ماشي
المهم بقي نجيب ورك الفرخة زي ما قلنا ونتبله
وانت كمان يا املي انت مش بتحبي المكرونه
يا شماته مصنع الملكة فيه...
ماشي.... ماشي.
نكمل وبعدين نشوف هنتصرف معاكم ازاي
قولنا بقي بعد ما سلقنا البطاطس هنصفي الميه
ونجيب البقدونس ونقطعه مكعبات
وبعد كده....
ربنا يجبر بخاطرك يا زهرة ... اكلتي السمك علشان خاطري....
مش عارف جابت سمك ده منين.. المهم... ما علينا
بعد كده بقي نخرج الصينيه من الفرن ونفرم الثوم
ربنا ما يحرمني من ردودك الجميلة يا نور يا رافعة معنوياتي.
انت وبوجا اللي من جنسي وبيشجعني
ومحمود محشي ايه بس... يا ابني المحشي ده اعمله وانا مغمض
دا انا بحشي حمام وكوسه وبتنجان وورق عنب و.... و..... وكل حاجة طبعا
المهم يعني في الأخر هتلاقوا الطبق شكله كده
وبألف هنا وشفا لجولييت واملي انت
اما زهرة المنتدي ونور المنتدي وبوجا فده طبقهم
وده للتحليه
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8406
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 41
- مساهمة رقم 11
رد: ادهم في المطبخ
كده يا أدهم إخس عليك هو إل مش بيحب حاجة يتعاقب كده
طب أنا زحلانة و أنا إل ناوية أعزمك انهارده
و على العموم أنا متشوقة لفول و الفلافل و ربنا بحبهم مش أكلتهم من زمن
ميرسى برضه
طب أنا زحلانة و أنا إل ناوية أعزمك انهارده
و على العموم أنا متشوقة لفول و الفلافل و ربنا بحبهم مش أكلتهم من زمن
ميرسى برضه
boga- مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
- زقم العضويه : 25
عدد المساهمات : 1165
نقاظ : 6880
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 44
الموقع : /www.facebook.com
- مساهمة رقم 12
رد: ادهم في المطبخ
متشكرين يا ابو الادهيم
بس برضوا مليش دعوة يا برنس انا عاوز نصيبنى من الطبق اللى فات
النهاردة مستنى الطبق يجينى على المكتب يا مان
ولو مجاش انت عارف بقى ايه اللى مممكن يحصل
يلا
تيكير
بس برضوا مليش دعوة يا برنس انا عاوز نصيبنى من الطبق اللى فات
النهاردة مستنى الطبق يجينى على المكتب يا مان
ولو مجاش انت عارف بقى ايه اللى مممكن يحصل
يلا
تيكير
????- زائر
- مساهمة رقم 13
رد: ادهم في المطبخ
حاضر يا بوجة
الطبق هيوصلك في دور 10 مع الميتسوبيشي
بس لو مصطفي الصعيدي اكله في الطريق انا مش مسئول
وانا مش قابل عزومه من حد غير لما ياكل الأكلة بتاعتي
ماشي يا جولييت؟
لما اشوف هتحبي المكرونه بالتونه ولا لاء
الطبق هيوصلك في دور 10 مع الميتسوبيشي
بس لو مصطفي الصعيدي اكله في الطريق انا مش مسئول
وانا مش قابل عزومه من حد غير لما ياكل الأكلة بتاعتي
ماشي يا جولييت؟
لما اشوف هتحبي المكرونه بالتونه ولا لاء
????- زائر
- مساهمة رقم 14
رد: ادهم في المطبخ
بصراحه اكله تجنن ياادهم
بس انا عامله رجيم ...والله الغنى عن دى عزومه
لو هتعاقب كده لو الاكل معجبنيش
بس انا عامله رجيم ...والله الغنى عن دى عزومه
لو هتعاقب كده لو الاكل معجبنيش
boga- مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
- زقم العضويه : 25
عدد المساهمات : 1165
نقاظ : 6880
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 44
الموقع : /www.facebook.com
- مساهمة رقم 15
رد: ادهم في المطبخ
يا ابو الادهيم الظها ان مصطفى الصعيدى طمع فى الاكلة يا معلم
كل اللى وصلنى فى دور 10 شوية استكرات كنت طالبهم من ناصر
على العموم المرة الجايه انا هاجى بنفسى
وتسلم ايدك يا جميل
ومعلشى اقبل عزوة جوليت
كل اللى وصلنى فى دور 10 شوية استكرات كنت طالبهم من ناصر
على العموم المرة الجايه انا هاجى بنفسى
وتسلم ايدك يا جميل
ومعلشى اقبل عزوة جوليت
نورجيمى- مشرف عام القسم الاسلامي
- زقم العضويه : 11
عدد المساهمات : 1059
نقاظ : 6880
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
- مساهمة رقم 16
رد: ادهم في المطبخ
و الله كلك زوق يا قلب على كل الاطباق اللى عزمتنا عليها بس خلى بالك
احنا فى نصف الشهر و المرتب حياخد استماره سته
وام محمد مش حتسيبك و حيبقى كل اكلك على شاكلة الاطباق اللى قدمتها لجوليت و حبيب الروح
اما بالنسبه لبوجا
مالها الاستكرات مع حبة ملح و فلفل اسود حتبقى روعه
و بالهنا و الشفا
احنا فى نصف الشهر و المرتب حياخد استماره سته
وام محمد مش حتسيبك و حيبقى كل اكلك على شاكلة الاطباق اللى قدمتها لجوليت و حبيب الروح
اما بالنسبه لبوجا
مالها الاستكرات مع حبة ملح و فلفل اسود حتبقى روعه
و بالهنا و الشفا
boga- مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
- زقم العضويه : 25
عدد المساهمات : 1165
نقاظ : 6880
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 44
الموقع : /www.facebook.com
- مساهمة رقم 17
رد: ادهم في المطبخ
اكلة مقبولة
على فكرة يا نور الاستكرات دى اساسا استرات توابل
يعنى مكتوب عليها
ملح
فلفل
شطة
سكر
بن
يعنى كده
اصلا دى اللى بتتلزق على اطقم التوابل
فا انا هكلها على طول
على فكرة يا نور الاستكرات دى اساسا استرات توابل
يعنى مكتوب عليها
ملح
فلفل
شطة
سكر
بن
يعنى كده
اصلا دى اللى بتتلزق على اطقم التوابل
فا انا هكلها على طول