شلة اصحاب على النت

*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Bestlearn110

*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Banner3


*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



2 مشترك

    *ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11680
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m11 *ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    مُساهمة من طرف الشروق الثلاثاء يوليو 26, 2011 12:00 am



    ملف الفول والسحور
    بســـم اللــه الرحمــن الرحيــــــم
    [size=21]رمضــــان كريـــــــــــم

    *ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 2e0a7851fecbc9abf2e5370fc39220ac
    الملف الصغير ده علشان اللى بيتسحروا فول وبيض و زبادى بسسسس*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Smile35سسسس

    *ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 82a5d5fefae9a2b56f0248abca8115c0*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Acda08053eef7624d89e22e337332c5a

    المدمس
    الشيف أشرف معتز
    400 جم فول
    - 30 جم عدس اصفر
    - 30 جم ارز- حبة طماطم-- فصين ثوم- ورقتين لورو
    الطريقة :
    - ننقع الفول قبل التدميس في ماء عادى لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة
    - نضع الفول المنقوع في دماسة بها ماء مغلي
    - نضيف حبة الطماطم والعدس والارز والثوم
    - تترك على النار لمدة ساعة
    - ثم توضع الدماسة على السخان الكهربائي على نار هادئة الى ان يتم النضج ( لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة )
    - بعد النضج وعند
    الإستعمال نضع الفول في طاسة نسخنه ونضيف عليه طماطم مبشورة ونغرفه في طبق
    التقديم ونضيف عليه كسبرة خضراء مفرومة وفلفل اخضر
    [/size]
    .


    <table id="ncode_imageresizer_warning_1" class="ncode_imageresizer_warning" width="500"><tr><td class="td1" width="20">
    </td><td class="td2">
    </td></tr></table>*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 928bfaec4ea414b7f4a331aacc2c1913


    <table id="ncode_imageresizer_warning_2" class="ncode_imageresizer_warning" width="500"><tr><td class="td1" width="20">
    </td><td class="td2">
    </td></tr></table>*ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* A31c8c26e230285e1a0f7227e12feb4a




    بعض اطباق الفول المدمس للسحور



    الفول بالزيت و الكمون
    :يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت (ذرة او زيتون زيماتحبوا)

    الفول بالدقة
    :تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفهاعليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.

    الفول بالسلطة
    :تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.

    الفول بالطماطم
    :تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.

    الفول بالسمنة أو الزبدة:
    نضيف للفول سمن أو زبدة حسب الطلب و بدل الكمون بنضع فلفل أسود و ملح.

    الفول بالبيض:
    نقلي البيض عادي و بعدين نضيف لهالفول و ملح و فلفل أسود.

    الفول بالثوم و الطماطم:
    نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح وفلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.

    صينية الفول بالبيض في الفرن
    :نفسالخطوات السابقة ننفذها و بعدين نضع الفول الساخن في صينية الفرن و نكسر عددالبيضات اللي نحبه عليه بحيث يكون الصفار سليم و بعدين ندخله الفرن ونولعه من تحت شوية لحد ما البيض يستوي و بعدين نولع الشواية من فوق شوية لحد مالوجه يكون ذهبي.

    البيض بالسجق:
    نجيب السجق و نقطعه و نحمره في السمن و بعدين نضيف الفول و الملح و الفلفل الاسود.

    الفول بالباذنجان
    :لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.
    فول بالبيض المسلوق
    :نحط للفول عصيرليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و يا سلام لو زعتر دقة عليه






    فـــــــــــــــــــولبالطحينة
    فول مدمس
    طماطماية
    معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم
    نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
    معلقة كبيرة طحينة
    معلقة خل
    معلقةعصير ليمون
    معلقتين كبار زيت
    ملح و كمون
    الطريقة
    سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
    ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
    وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون

    فــــــــــــــــــــــول بالفلفل الاخضر
    فول مدمس
    نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
    واحدة فلفل رومى
    كوب عصير طماطم
    ملح وفلفل وكمون
    2 معلقة زيت (او ممكن لو بتحبية بالزبدة يبقى معلقة زبدة)
    الطريقة
    ضعى الزيت او الزبدة على الناروحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر
    ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ماتتسبك
    ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين
    قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية علىالفول و تبلى بالملح والكمون
    يغلو غلوة مع بعض
    واغرفية بالهنا والشفا

    فـــــــــــــــــــــــــول بالزبدة والثوم
    فول مدمس
    2 معلقة صغيرة ثوم
    معلقة كبيرة زبدة
    معلقة عصير ليمون
    ملح وفلفل وكمون
    الطريقة
    ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصيرالليمون وقلبيهم
    ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون
    ويغرف وبالهنا والشفا
    فـــــــــول بالبيضالمسلوق:
    نحط للفول عصير ليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و ياسلام لو زعتر دقة عليه






    فول بالطحينة
    فول مهروس – ليمونطحينة او سلطة طحينة – ملح وفلفل
    الطريقة
    نضع الفول فى الطبق ثم نضع على الوش الطحينة بطريقة خطوط ونجملها بالسكينة ثم نعصر عليها عصير ليمون
    فول بالعصاج
    فول مهروس او صحيح – 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – ملح وفلفل
    نضع فى مقلاية م ص سمن او 2 م زيت ثم نضع بصلة مفرومة لحد ماتصفر ثم نضع اللحمة المفرومة وملح وفلفل لحد ماتستوى
    نضع الفول فى الطبق ثم نضع عليه اللحمة المعصجة ونجمله بقرن فلفل حامى
    فول بالسمسم
    قول مهروس – سمسم – زيت سمسم – ملح
    نضع الفول فى الطبق ونضع علية رشة زيت سمسم ثم نضع السمسم








    فول بالبيض والبسطرمة
    فول مهروس او صحيحبيض – بسطرمة – ملح – زيت او ذبدة
    نضع م ص ذبدة فى مقلاية ونضع فيها البسطرمة تقليبتين لحد ماتستوى
    ثم نضع البيض بالعدد المطلوب لحد مايستوى ونضع علية البسطرمة
    نضع الفول فى الطبق ونضع فوقه البيض بالبسطرمة
    فول بالفلفل الملون
    فول مهروس او صحيح – ملح وفلفل وكمون – قطع صغيرة من الفلفل الرومى الاحمر والاخضر والاصفر – سنة كزبرة ناشفة
    نضع م ص زيت ذرة ونشوح فص ثوم ثم الفلفل يادوب تقليبة واحدة
    نضع الفول فى الطبق ونضع عليه خلطة الفلفل
    او ممكن نضع الفلفل بدون تشويح

    فول بالزبادى والكاتشب
    فول مهروس او صحيحم ك زبادى – م ك كاتشب
    نضع الفول فى الطبق ونضع علية الذبادى ثم نضع الكاتشب

    فول بالعدس والحمص
    فول مهروس او صحيححمص مسلوق – عدس اسود مسلوق – ملح – كمون – ليمون
    نضع م زيت فى مفلاية ونضع العدس والحمص ونشوحهم تقليبتين
    نضع الفول فى الطبق ثم نضع العدس والحمص على الفول ونضع الليمون والكمون





    وبالف هنا وشفا وكل عام وانتم بخير يا احلى شله اصحاب على النت

    ورمضان كريم



















    سمسمه
    سمسمه
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 575
    عدد المساهمات : 873
    نقاظ : 6823
    السٌّمعَة : 8
    تاريخ التسجيل : 14/05/2011
    العمر : 37
    الموقع : مصر

    m11 ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *

    مُساهمة من طرف سمسمه الثلاثاء يوليو 26, 2011 1:10 am

    *ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 86419


    *ـ* ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 86420

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 24, 2024 11:00 pm