عزومة الشلة علي الاكلة ديه
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 1
عزومة الشلة علي الاكلة ديه
الاخوة الكرام انا عازم كل الشلة وعلي رأسكم الاستاذ / محمود
اتفضلوا معانا الي بيحبها يتفضل وال غير كدة يتفرج وقولوا اية رأيكم
اتفضلوا
المقال التالى المقال السابق
[b]طريقة عمل الكوارع وفته الكوارع المصرية بالصور [/b]
الرجوع إلى قائمة المقالات
طريقة عمل الكوارع وفته الكوارع المصرية بالصور
يتم غسل الكوارع بدقيق وملح للاحتياط
بعض التوابل التالية
2عود قرفة(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفة
بصله مقطعه أربعه
الطريقة
نضع الحلة على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقة
تترك على النار حوالي من ساعتين إلى ثلاثة ساعات حسب الحجم
تعالو نجهز الفته
نحمص العيش البلدي المقطع مع ملعقة سمنه بلدي و2 فص ثوم مهروس تتحمص إما على النار أو في الفرن
وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقة سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفة كسبره ناعمة
حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقة خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورة حوالي حبتين حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقة من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبها وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع
نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطة حتى يتشرب العيش من الشربة
ونغطى طبق الفته بالأرز الأبيض
وباقي الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الأرز
الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
في 2 ملعقة سمنه بلدي
وده شكلها النهائى يا رب تعجبكم
اتفضلوا معانا الي بيحبها يتفضل وال غير كدة يتفرج وقولوا اية رأيكم
اتفضلوا
المقال التالى المقال السابق
[b]طريقة عمل الكوارع وفته الكوارع المصرية بالصور [/b]
الرجوع إلى قائمة المقالات
طريقة عمل الكوارع وفته الكوارع المصرية بالصور
يتم غسل الكوارع بدقيق وملح للاحتياط
بعض التوابل التالية
2عود قرفة(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفة
بصله مقطعه أربعه
الطريقة
نضع الحلة على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقة
تترك على النار حوالي من ساعتين إلى ثلاثة ساعات حسب الحجم
تعالو نجهز الفته
نحمص العيش البلدي المقطع مع ملعقة سمنه بلدي و2 فص ثوم مهروس تتحمص إما على النار أو في الفرن
وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقة سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفة كسبره ناعمة
حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقة خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورة حوالي حبتين حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقة من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبها وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع
نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطة حتى يتشرب العيش من الشربة
ونغطى طبق الفته بالأرز الأبيض
وباقي الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الأرز
الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
في 2 ملعقة سمنه بلدي
وده شكلها النهائى يا رب تعجبكم