2 مشترك
وصفـــــــــــــات بيتية بـــــدون مــــواد حافظــة
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
وصفـــــــــــــات بيتية بـــــدون مــــواد حافظــة
ده ملف جمعت فيه وصفات نقدر نعملها بالبيت بدل
مانشتريها وبكدة نوفر كتير زي صلصة الطماطم
واللبنة وغيره اتمني يعجبكم
صلـــــصة الطمــــاطــــــم
الكمية الأولى من الطماطم
بعد الغسل والتنظيف والتقشير
ثم السلق
الفرم
الطبخ على النار لمدة لابأس بها
هذا الجزء من كمية الطماطم كانت مخصصة لعمل وجبات المعكرونة السباجيتي لهذا تم اضافة الحبق (الريحان) اليها
إضافة كمية من الحبق
مرحلة التعبئة أكثر مرحلة تؤلم الأيدي نظراً لسخونة
الطماطم الشديدة!
بعد التعبئة توضع الأواني لتبرد على مهل
وهكذا بعد تخزينه يظل الطماطم فترة طويلة صالحاً
للإستهلاك دون حاجة لمواد حافظة، أما عن الطعم
فلم أذق ألذ وأطيب من الأكلات المطبوخة
بإستخدامه!
الكـــــــــــاتشـــــــــب
المقادير
5 حبات طماطم + حبة بصل + 9 فصوص ثوم + ربع
كاس خل ابيض +3 ملاعق سكر +1 ملعقة ملح
نقطع الطماطم والبصل والثوم ونخليهم فى البداية
على نار قوية لما تطرى نخفض النار على الاخر لما
تطلع الطماطم العصارة و تذوب
عقب ما يستوي اصفيه بالمصفى الناعم جدا بداية
راح ينزل ماء الطماطم وبعدها الصلصة الكثيفة الي
صارت منه
بعدها رديت المصفى للقدر مرة ثانية وتركته يغلي
مع اضافة الخل والسكر والملح
وبعدها وطي النار على الاخر ليما يتكثف وتصير
صلصة ( البواقي ما احتاجه من الطماطم والبصل
والثوم خلاص اخذت الخلاصة )
هذا شكلها النهائي
البديـــل لمكعبات المرقه الجـــاهزة
وذلك بوضع مايتبقى من طبخ اللحم في قوالب
وتجميدها واستخدامها فيما بعد مع الشوربه
والمحاشي
اللــبنـــة البيـتيـــــة
المكونات
زبادي كيس قماش وبتقدري تستخدمي الغترة او
وجه المخدة وتخصصيه فقط لهذاالشيء وقليل من
الملح حسب الطعم
ثم بتعبي الزبادي بالكيس زي الصورة وبتربطي جيدا وبتعلقيه في
مكان مرتفع علشان تنزل كل المياة
ضعيها بالليل لحد الصبخ ولمن تصحي من النوم شليها وحطيها
في الثلاجه منشان تمسك
ثم بتفرغيها من الكيس وبتحطيها بالمرطبان
وبتقدري تعملي منها ما تريدين بتقدري تضيفى
عليها زعتر او نعناع وتحتفظي فيها بالمرطبان بالزيت
بالتلاجة شوفو كيف متماسكة وطعمها روعة وكتير
لذيذة زي الجاهزة
حليــــب نستلة المركز المحلـــــــى
المقادير
هنا كاس حليب وكاس ماء وكاس سكر
هنا وضعتهم بالخلاط استعدادا لخلطهم جيدا
هنا وضعتهم بالقدر واخليهم على النار حتى تغلي
قليلا اخفض النار على الاخر واتركه حتى يتكثف
قليل فقط
لان عقب ما يبرد يكثف زيادة
وهنا شوفوا سماكة الخليط ازاي
وهذا الشكل النهائي
الطحينـــــة المنزلـــــــــــيـــــــــة
المقادير
كاس سمسم + نص كاس دقيق + نص كاس زيت
بعد ذلك حمصت السمسم مجرد دقيقة وحدة
وعلى نار هادية ما ودي يتغير لونة ولا يتحمر
اخليه يبرد على جنب وبعدها نروح للخطوة اللي
عقبها
هنا حطيته بالمطحنة
هنا عقب ما طحنته ناعم جدا جدا يصير في يدج مثل ملمس الدقيق
هنا خلطته مع الدقيق
هنا عقب ما خلطت الزيت معاهم شوي شوي
والماكينة شغالة
شوفوا كيف صار شكله الاخيرررررررر
وهنا وضعته بالحافظة وعلى الثلاجة
واستخداماته كثيرة ومعروفة
سهله ومش مكلفه ونظيفه يارب تعجبكم وتعملوها
محمدحسني احمد- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : من زمان
عدد المساهمات : 945
نقاظ : 7124
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 29/01/2010
العمر : 42
الموقع : https://www.facebook.com/home.php?#!/?ref=home
وجزاك الله كل الخير
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
شكرا لمرورك ونورت يا محمد