3 مشترك
كيفية عمل السويسان
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10168
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 1
كيفية عمل السويسان
.::: بسم الله الرحمــــن الرحيم:::.
الســــــلام عليكم ورحمـــ الله ـــــة وبركاته ..
((طــريقــة عمـــل السيـنـــابون بالصــور .. خطوه بخطوه..))
الســــــلام عليكم ورحمـــ الله ـــــة وبركاته ..
((طــريقــة عمـــل السيـنـــابون بالصــور .. خطوه بخطوه..))
المقادير:
خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء
الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة
الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في خلاط الكاس ...
الطريقة:
تعجن المقادير وتترك العجينه لمدة ساعة حتى تخمر
بعد ساعة من العجن تقسم العجينة الى 6 أو 5 أقسام
يفرد كل قسم ...
ثم يدهن بالزبدة السائلة ....
ثم يرش بالحشوة
وممكن انت تضعين الجوز او اللوز حسب الرغبه..
يتبع ..
ثم تلف على شكل اسطواني ...
وتوضع في فرن درجة حرارته اقل من 200 وتترك لمدة 20 الى 30 دقيقه....
وفي هذا الاثناء يعمل الصوص بان تضعي مقادير الصوص المخلوطة في قدر على النار ثم تخلطيها
بعد اخراج الصينية من الفرن يصب الصوص عليها تترك حتى تبرد
(( بـــ الـف عـــاااااافيه ))
مع اطيب التحية وأجمل الأمانى..
خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء
الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة
الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في خلاط الكاس ...
الطريقة:
تعجن المقادير وتترك العجينه لمدة ساعة حتى تخمر
بعد ساعة من العجن تقسم العجينة الى 6 أو 5 أقسام
يفرد كل قسم ...
ثم يدهن بالزبدة السائلة ....
ثم يرش بالحشوة
وممكن انت تضعين الجوز او اللوز حسب الرغبه..
يتبع ..
ثم تلف على شكل اسطواني ...
وتوضع في فرن درجة حرارته اقل من 200 وتترك لمدة 20 الى 30 دقيقه....
وفي هذا الاثناء يعمل الصوص بان تضعي مقادير الصوص المخلوطة في قدر على النار ثم تخلطيها
بعد اخراج الصينية من الفرن يصب الصوص عليها تترك حتى تبرد
(( بـــ الـف عـــاااااافيه ))
مع اطيب التحية وأجمل الأمانى..
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10168
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 3
رد: كيفية عمل السويسان
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
الاخت الكريمة / حبيب الروح
شكرا علي مرورك الطيب وتعليقك الكريم
تقبلي تحياتي
الاخت الكريمة / حبيب الروح
شكرا علي مرورك الطيب وتعليقك الكريم
تقبلي تحياتي
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 4
رد: كيفية عمل السويسان
ههههههههههههههههههههههههه
الاسم غريب وقعد افكر فيه قبل الموضوع
بسى بجد عرض راااائع يامجدى وتسلم يدك
الاسم غريب وقعد افكر فيه قبل الموضوع
بسى بجد عرض راااائع يامجدى وتسلم يدك
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 5
رد: كيفية عمل السويسان
انا اول مرة اسمع عن الاكلات دى
على العموم تسلم ايدك
على العموم تسلم ايدك
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10168
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 6
رد: كيفية عمل السويسان
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
الاستاذ / محمود
الاخت / شروق
اشكركم علي مروركم وتعليقاتكم الرائعة
بس احب اعرفكم بان الاكلة والوصفة مش جديدة ولا مش معروفة انما الكل
يعرفها وبعدين دي شطارة الشيف ومهاراتة ولا اية ياشروق
تقبلي تحياتي
الاستاذ / محمود
الاخت / شروق
اشكركم علي مروركم وتعليقاتكم الرائعة
بس احب اعرفكم بان الاكلة والوصفة مش جديدة ولا مش معروفة انما الكل
يعرفها وبعدين دي شطارة الشيف ومهاراتة ولا اية ياشروق
تقبلي تحياتي
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 7
رد: كيفية عمل السويسان
ده تحدى صريح ياشروق خلى بالك
هههههههههههههههههههه
اخرج انا بقى من الموضوع لانى باعترف انى شيف فاشل
هههههههههههههههههههه
اخرج انا بقى من الموضوع لانى باعترف انى شيف فاشل
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 8
رد: كيفية عمل السويسان
تحدى ازى وعلى ايه انا معرفش ايه الاكلات دى
انا اجيب اكلات مفهومه
تقدر تقولى يعنى ايه الاكله دى