شلة اصحاب على النت

الــفـــتـــــــــــــه __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

الــفـــتـــــــــــــه __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


الــفـــتـــــــــــــه Bestlearn110

الــفـــتـــــــــــــه Banner3


الــفـــتـــــــــــــه 10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



    الــفـــتـــــــــــــه

    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6809
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 الــفـــتـــــــــــــه

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الأحد فبراير 07, 2010 5:29 am

    الفتّة اللذيذة




    الــفـــتـــــــــــــه 3_1167461736



    أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق
    الفتة اللذيذ ودي أحسن




    طريقة لعمل الفتة..



    المقادير:




    • كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت
    يكون "لحم الكتف".




    • نص كيلو رز.



    • ماء ساخن.



    • بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.



    • 2فص حبهان.



    • ملعقة قرنفل.



    • 6فصوص ثوم مهروس.



    • رغيف خبز محمص.



    • نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.



    • عود قرفة.



    • ورقة لاورا.



    • ملح.



    • كوباية كبيرة عصير طماطم.



    • ملعقة كبيرة سمن.



    • ملعقة كبيرة صلصة طماطم.



    • ملعقة خل أبيض.



    الطريقة:



    1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها
    عند السلق بصلة وورقة





    لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل
    والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.




    2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ
    الأرز ونغسله وبعد كده نجيب




    الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط
    فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد




    كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار
    لمدة خمس دقائق بعد كده




    نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها
    للرز ونسيبه على نار





    هادية لغاية ما يستوي.



    3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة
    ونحمرها في السمنة لغاية




    ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون
    الأصفر نضيف ليها التوم مع




    التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون
    ذهبي نضيف ليهم كوب عصير




    الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار
    هادئة لمدة 10 دقائق،





    ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على
    النار لمدة ربع ساعة.





    4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها
    الخبز ونضيف ليه شوربة




    اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان
    العيش يتشرب من الشوربة.




    5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز
    والخبز ونحط فوقهم




    الصلصة اللي عملناها ومن فوقها
    اللحمة...





    وبالهنا والشف

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 12:48 am