+3
الشروق
بنوتة الشام
محمود عبدالله
7 مشترك
مفاجاه حلوة كتييير ------------
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18021
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 1
مفاجاه حلوة كتييير ------------
خبر عاااجر
كل الشلة معزومه على السمكه دى عشان تعرفو الكرم بتاعى
هههههههههههههههههههههه
بسى منتظر متطوعه جرئه من الشلة تقدر على السمكه وتقعها وتسوى منها احلا عزومه
ومش تخاف هاوقف على باب المطبخ سيارة اسعاف
ياه منتظر المتطوعه
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10667
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 2
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
يا ماما
ههههههههههههههههههههههههه
اكيد ما حدا مستغني عن حياتو يا
استاذ محمود
اكيد الي حتحاول تعملها مش حتلحق تاكل منها
هههههههههههههههههههههه
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 3
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
يا ماما اه ده دى شكلها وحش اوى
خلتنى جريت من المطبخ بس عشان احلى شله
هحاول اعملك اكلات لذيذه
ويلا بالهنا والشفا
وبعد كدا متجبش السمك المتوحش ده يا محمود
خلتنى جريت من المطبخ بس عشان احلى شله
هحاول اعملك اكلات لذيذه
شرائح السمك المشوي على الطريقة العراقية
المقادير
شرائح سمك السلمون (فيليه) على حسب الكمية
ملح الليمون
بهارات السمك - او اى بهارات لديك
بودرة الثوم (ثوم مطحون)
ملح
زبدة
الطريقة
أضيفي الملح إلى السمك
أمسحي الزبدة على جميع أطراف السمك
ثم أضيفي ملح الليمون او الملح العادى
ومن ثم بودرة الثوم.
و أخيرا أضيفي البهارات.
أتركي الخلطة لمدة لا تقل عن 3 ساعات في الثلاجة.
ثم ضعيها في الفرن لمدة 45 دقيقة وتقدم مزينه بكل
ما تريدين وتقدم مع الرز والخضروات او بدون
الرز
[center]{{{ السمك المشوي بالبارميزان مع الباستا}}}
المقادير
1/3 ك جبنة بارميزان خالية من الدسم مبشورة
1 م. ص دقيق كل الاستعمالات
3 أغصان زعتر مطحونة بدون الأعواد
4 (كل واحدة 6 أونصة) فيليه سمك أبيض
1 باكيت اسباكيتي رفيعة
1 بصلة صفراء مفرومة
1 ك مشروم مقطع أنصاف
1 ك بصل أخضر مقطع شرائح رفيعة
2 فص ثوم مدقوق
1/8 م.ص ملح
1/8 م.ص فلفل أسود
الطريقة
حمّي الفرن إلى درجة حرارة 350 فهرنهايت
ضعي الجبنة و الدقيق و الزعتر في كيس بلاستيكي
ضعي فيليه السمك كل واحدة على حدا بالكيس و خضيه
بلطافة لتتغطى بالمزيج و بعد ذلك تخلصي من المزيج
الذي بالكيس ضعي الفيليه بصينية فرن لها منصب معدني
اخبزيها ل 20 دقيقة تقريبا اطهي الباستا حسب التعليمات
الموجودة على العلبة
سخني مقلاة كبيرة لا تلصق على نار فوق الوسط أضيفي
البصل بنوعيه و المشروم و الثوم و اطهيها مع التحريك
باستمرار حتى يطرى البصل و رشي الملح و الفلفل
اسكبي الباستا في الأطباق و رتبي السمك فوقها
ثم أضيفي خليط المشروم فوق السمك زيني الأسماك
بالزعتر الطازج حسب الرغبة
[center]Baked hammour الهامور بالفرن
المقــادير
1 كلغ (6 قطع) فيليه هامور
4 فصوص ثوم مفرومة
3 ملاعق كبيرة كزبرة مفرومة
1 كوب زيتون منزوع النوى
2 كوب طماطم مقطعة
2 كوب فلفل أخضر مقطع لمكعبات صغيرة
3 ملاعق كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل حسب الرغبة
1 كوب ماء
1 مغلف مرقة الدجاج ماجي (20 غم)
4 ملاعق كبيرة عصير ليمون
2 ملعقة صغيرة مسحوق كمّون
طريقة التحضير
يوزع الثوم والملح والفلفل والكزبرة وعصير
الليمون على فيليه الهامور، ويغطى ويوضع في
البرّاد لبضع ساعات
يوضع الزيتون والطماطم والفلفل الأخضر في صينية
فرن بشكل منسق ثم يضاف كوب من الماء
ينسق فيليه الهامور فوقها ويرش بزيت الزيتون
ثم ترش الكزبرة ومحتويات مغلف مرقة الدجاج
ماجي بشكل متساوٍ على الصينية
[center]{{{ السمك المشوي بالبارميزان مع الباستا}}}
المقادير
1/3 ك جبنة بارميزان خالية من الدسم مبشورة
1 م. ص دقيق كل الاستعمالات
3 أغصان زعتر مطحونة بدون الأعواد
4 (كل واحدة 6 أونصة) فيليه سمك أبيض
1 باكيت اسباكيتي رفيعة
1 بصلة صفراء مفرومة
1 ك مشروم مقطع أنصاف
1 ك بصل أخضر مقطع شرائح رفيعة
2 فص ثوم مدقوق
1/8 م.ص ملح
1/8 م.ص فلفل أسود
الطريقة
حمّي الفرن إلى درجة حرارة 350 فهرنهايت
ضعي الجبنة و الدقيق و الزعتر في كيس بلاستيكي
ضعي فيليه السمك كل واحدة على حدا بالكيس و خضيه
بلطافة لتتغطى بالمزيج و بعد ذلك تخلصي من المزيج
الذي بالكيس ضعي الفيليه بصينية فرن لها منصب معدني
اخبزيها ل 20 دقيقة تقريبا اطهي الباستا حسب التعليمات
الموجودة على العلبة
سخني مقلاة كبيرة لا تلصق على نار فوق الوسط أضيفي
البصل بنوعيه و المشروم و الثوم و اطهيها مع التحريك
باستمرار حتى يطرى البصل و رشي الملح و الفلفل
اسكبي الباستا في الأطباق و رتبي السمك فوقها
ثم أضيفي خليط المشروم فوق السمك زيني الأسماك
بالزعتر الطازج حسب الرغبة
[center]Baked hammour الهامور بالفرن
المقــادير
1 كلغ (6 قطع) فيليه هامور
4 فصوص ثوم مفرومة
3 ملاعق كبيرة كزبرة مفرومة
1 كوب زيتون منزوع النوى
2 كوب طماطم مقطعة
2 كوب فلفل أخضر مقطع لمكعبات صغيرة
3 ملاعق كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل حسب الرغبة
1 كوب ماء
1 مغلف مرقة الدجاج ماجي (20 غم)
4 ملاعق كبيرة عصير ليمون
2 ملعقة صغيرة مسحوق كمّون
طريقة التحضير
يوزع الثوم والملح والفلفل والكزبرة وعصير
الليمون على فيليه الهامور، ويغطى ويوضع في
البرّاد لبضع ساعات
يوضع الزيتون والطماطم والفلفل الأخضر في صينية
فرن بشكل منسق ثم يضاف كوب من الماء
ينسق فيليه الهامور فوقها ويرش بزيت الزيتون
ثم ترش الكزبرة ومحتويات مغلف مرقة الدجاج
ماجي بشكل متساوٍ على الصينية
ويلا بالهنا والشفا
وبعد كدا متجبش السمك المتوحش ده يا محمود
[/center]
[/center]
عدل سابقا من قبل الشروق في الإثنين نوفمبر 29, 2010 9:41 pm عدل 1 مرات
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18021
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 4
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
خذلتينى يا بنوته بجد تعبت فيها هى فعلا شاحتها بسى تعبت فيها عشان اعزم اصحابى بالشلة عليها
خلاص الامل فى شروق بنت شجاعه ونفسها حلو فى الاكل
تشجعى ياشيرى ولن ننساكى لو رحتى فقيدة السمكه
هههههههههههههههههههه
خلاص الامل فى شروق بنت شجاعه ونفسها حلو فى الاكل
تشجعى ياشيرى ولن ننساكى لو رحتى فقيدة السمكه
هههههههههههههههههههه
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18021
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 5
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
عنجد برافو ياشيرى بنت قلبها حديد
بسى بجد انتى سليمه مو فيه اصابات؟؟
هههههههههههههههه
بسى بجد انتى سليمه مو فيه اصابات؟؟
هههههههههههههههه
lili- مشرف
- زقم العضويه : 27
عدد المساهمات : 1136
نقاظ : 7419
السٌّمعَة : 28
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 6
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
سلام عليكم ورحمة الله وبركاته
يامحمود هي سليمة وعملت السمكة على الطريقة
العراقية
وشوتها
يعني خاف على نفسك
ههههههههههههههههههههههههه
بالصحة
شكرا شروق انقضتي كل البنات
تحياتي
ليلي
يامحمود هي سليمة وعملت السمكة على الطريقة
العراقية
وشوتها
يعني خاف على نفسك
ههههههههههههههههههههههههه
بالصحة
شكرا شروق انقضتي كل البنات
تحياتي
ليلي
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12267
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
- مساهمة رقم 7
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
استاذي انا مش بدوق السمك خالص خالص مهما كان نوعه أو طعمة
بخاف تحصلي زغوطة هههههههههههههههه
بالف صحة وهنا وعلى ايه مش هاجاذف عشان انتم تأكلوا
تسلمي ياشرروووووووووووق ياأحلى شيف وشكررررررررررا حبيبة قلبي
دايما تعبينك بس الشهادة أجمل أكل من أجمل شرررررروووووووووق
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 8
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
شكرا يا احلى زهرة على كلامك الجميل
بجد انا سعيده بكلامك ويارب اقدر اكون بفدكم
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10169
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 9
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاستاذ محمود والله فيك الخير معلش الكبير كبير سيبك انت
مجتش من اصحاب المطبخ يعملوا عزومة بمناسبة عيد ميلاد بنوتة
وعارفين ان الكل جاي يبارك ويهني
وعلي العموم انا عليا الفاكهة بعد الاكل دي
الاستاذ محمود والله فيك الخير معلش الكبير كبير سيبك انت
مجتش من اصحاب المطبخ يعملوا عزومة بمناسبة عيد ميلاد بنوتة
وعارفين ان الكل جاي يبارك ويهني
وعلي العموم انا عليا الفاكهة بعد الاكل دي
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10667
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 10
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
الله يعطيك العافية يا استاذ مجدي
والله انك كفيت ووفيت
تسلم ايدك يارب
والله انك كفيت ووفيت
تسلم ايدك يارب
مون لايت- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 294
عدد المساهمات : 150
نقاظ : 5343
السٌّمعَة : 27
تاريخ التسجيل : 03/11/2010
العمر : 53
الموقع : سورياااااااااااااااااااا
- مساهمة رقم 11
رد: مفاجاه حلوة كتييير ------------
ان شالله تكونوا خبيتولي حصتي من السمكة
لاني مبارح كنت مسافرة
ههههههههههههههههه
تسلم ايدك ياشروق
لاني مبارح كنت مسافرة
ههههههههههههههههه
تسلم ايدك ياشروق