5 مشترك
الباذنجان بطريقة جديدة
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8595
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 1
الباذنجان بطريقة جديدة
ننسى بقى اللحوم شوية و نركز فى الأكل المفيد
لأن الواحد حصلتله تخمة من الأكل الدسم
الباذنجان بطريقة جديدة
كلنا طبعا مش منحب أكل الباذنجان بس لو عرفنا فوايده أكيد مش هانبطل أكل فيه بس بجد دى طريقة ترى ترى شيك و طعمة موت
و إنذار إل بيعرف ينفذ بس هو إل يجرب مش عايزين حوادث و مقالب زبالة تانى بليييييييييييز
المقادير :
1 كيلو باذنجان
عصير طماطم + ملح + شطة نصف حارة
بصلتين مبشورتين + فلفل حار مفروم
بقدونس مفروم + فصين ثوم مفرومين
جبنة موتزاريلا + زيت ذرة
الطريقة :-
1- نغسل الباذنجان و نشيل قلبه و نحتفظ بيه على جانب
2- نضعه فى صينيه بعد دهانه بزيت خفيف جدا و أيضا الصينية حتى تأخذ اللون الذهبى طبعا هانعرف من لون الباذنجان من الداخل لأن من برة اسود طبيعى
3- نضع وعاء على النار نضع قليل من الزيت و عليه البصل حتى يصفر لونه نضيف عصير الطماطم و يتم نضجها جيدا نضيف البقدونس و نصف حشو الباذنجان السابق مع إضافة الفلفل الحار
4- و نقلب جيدا و نضيف الملح و الشطة
5- نأخذ كل هذه الإضافات و نحشى بها الباذنجان و نضيف على الوجه الجبنة الموتزاريلا و ندخلها الفرن من جديد
6- عندما تسيح الجبنة و يكتمل نضج البانجان نخرج الصينية و لازم ناكلها سخنة
الأكلة دى مقبلات مش رئيسية
لأن الواحد حصلتله تخمة من الأكل الدسم
الباذنجان بطريقة جديدة
كلنا طبعا مش منحب أكل الباذنجان بس لو عرفنا فوايده أكيد مش هانبطل أكل فيه بس بجد دى طريقة ترى ترى شيك و طعمة موت
و إنذار إل بيعرف ينفذ بس هو إل يجرب مش عايزين حوادث و مقالب زبالة تانى بليييييييييييز
المقادير :
1 كيلو باذنجان
عصير طماطم + ملح + شطة نصف حارة
بصلتين مبشورتين + فلفل حار مفروم
بقدونس مفروم + فصين ثوم مفرومين
جبنة موتزاريلا + زيت ذرة
الطريقة :-
1- نغسل الباذنجان و نشيل قلبه و نحتفظ بيه على جانب
2- نضعه فى صينيه بعد دهانه بزيت خفيف جدا و أيضا الصينية حتى تأخذ اللون الذهبى طبعا هانعرف من لون الباذنجان من الداخل لأن من برة اسود طبيعى
3- نضع وعاء على النار نضع قليل من الزيت و عليه البصل حتى يصفر لونه نضيف عصير الطماطم و يتم نضجها جيدا نضيف البقدونس و نصف حشو الباذنجان السابق مع إضافة الفلفل الحار
4- و نقلب جيدا و نضيف الملح و الشطة
5- نأخذ كل هذه الإضافات و نحشى بها الباذنجان و نضيف على الوجه الجبنة الموتزاريلا و ندخلها الفرن من جديد
6- عندما تسيح الجبنة و يكتمل نضج البانجان نخرج الصينية و لازم ناكلها سخنة
الأكلة دى مقبلات مش رئيسية
MAHMOUD-62- 1
- زقم العضويه : 2
عدد المساهمات : 1699
نقاظ : 8010
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 2
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
احلا ورده لااحلا صاحبة طبق باذنجان
ومنتظر المدام تجربها واقولك رايى فيها
????- زائر
- مساهمة رقم 3
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
يعني احنا علشان مش عاوزين ناكل لحمة بسبب سعرها الغالي
نقوم نعمل باذنجان فنجيب كيلو باذنجان بجنيه ونحط عليه جبنه مونزريلا بستين جنيه الكيلو
في الحالة دي بقي اللحمة أرحم
دي حتي اسمها لحمة... لحمه
بس بجد تسلم ايديكي ... يابخت اللي هياكلها
لو عاوزين بقي طريقة عمل الباذنجان وما تكلفكوش غير ثلاثة جنيهات وخمسة وستون قرش
قولي وخمسة وسبعون لأن بتاع الخضار مش هيرجع العشرة صاغ أو بتاع العطارة
علي حسب هتاخدي الباقي من مين يعني
المهم... المقادير
1 كليو باذنجان زي بتاع جوليت
ملعقتين كبار زيت زيتون
ملعقة صغيرة خل
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
بقدونس
طماطم حسب الطلب
الطريقة
تقطع البتنجانه نصفين وتقلي في طاسه كبيرة مملوءة بالزيت وده طبعا مش مكلف
لأنك هتستخدمي الزيت تاني في أي قلي بعد كده واكيد احنا بنقلي بطاطس كتير وهنحتاجله
عند نضوج الباذنجان يتم تفريغ حشو الباذنجان في طبق مع الاحتفاظ بالقشرة السوداء
مانرمهاش يعني... هنحتاجلها تاني
يتم هرس حشو الباذنجان مع زيت الزيتون والخل والملح والكمون
ويمكن اضافة فصين ثوم مفرومين حسب الطلب
يتم اضافة البقدونس والتقليب جيدا
ثم بعد ذلك تم تعبئة الخليط في قشرة الباذنجان اللي احنا ما رمناهاش قبل كده
ولو كنتي رمتيها الحي جبيها تاني
ويوضع في طبق ويقدم ويمكن تقطيع شرائح طماطم وتوضع بجوار الباذنجان
يارب يعجبكم
واكيد انا عارف مصير الطبخة ايه
نقوم نعمل باذنجان فنجيب كيلو باذنجان بجنيه ونحط عليه جبنه مونزريلا بستين جنيه الكيلو
في الحالة دي بقي اللحمة أرحم
دي حتي اسمها لحمة... لحمه
بس بجد تسلم ايديكي ... يابخت اللي هياكلها
لو عاوزين بقي طريقة عمل الباذنجان وما تكلفكوش غير ثلاثة جنيهات وخمسة وستون قرش
قولي وخمسة وسبعون لأن بتاع الخضار مش هيرجع العشرة صاغ أو بتاع العطارة
علي حسب هتاخدي الباقي من مين يعني
المهم... المقادير
1 كليو باذنجان زي بتاع جوليت
ملعقتين كبار زيت زيتون
ملعقة صغيرة خل
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
بقدونس
طماطم حسب الطلب
الطريقة
تقطع البتنجانه نصفين وتقلي في طاسه كبيرة مملوءة بالزيت وده طبعا مش مكلف
لأنك هتستخدمي الزيت تاني في أي قلي بعد كده واكيد احنا بنقلي بطاطس كتير وهنحتاجله
عند نضوج الباذنجان يتم تفريغ حشو الباذنجان في طبق مع الاحتفاظ بالقشرة السوداء
مانرمهاش يعني... هنحتاجلها تاني
يتم هرس حشو الباذنجان مع زيت الزيتون والخل والملح والكمون
ويمكن اضافة فصين ثوم مفرومين حسب الطلب
يتم اضافة البقدونس والتقليب جيدا
ثم بعد ذلك تم تعبئة الخليط في قشرة الباذنجان اللي احنا ما رمناهاش قبل كده
ولو كنتي رمتيها الحي جبيها تاني
ويوضع في طبق ويقدم ويمكن تقطيع شرائح طماطم وتوضع بجوار الباذنجان
يارب يعجبكم
واكيد انا عارف مصير الطبخة ايه
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 4
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
شكرا لحفله البدنجان دى
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 5
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
صورة لجولييت
وصوره لقلب جديد
عشان مايتعاركوش
وصوره لقلب جديد
عشان مايتعاركوش
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 7
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
وبعدين نعجن البدنجان بتاع قلب جديد
ويبقى شكله كده
ويبقى شكله كده
????- زائر
- مساهمة رقم 8
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
كده بقي بابا غنوج
انت ضيعتي معالم الطبخة
الطبق هيكون شكله زي بتاع جولييت بالضبط
انت ضيعتي معالم الطبخة
الطبق هيكون شكله زي بتاع جولييت بالضبط
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 9
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
بدنجان جولييت خروف
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8595
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 10
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
هاى يا جماحة هو الباذنجان عملوا عميله معاكوا ولا ايه
ده حتى كان طعم اوى
و مش عشان رخيص ولا حاجة عملته لا بس الواحد بجد زهق من اللحوم
كله ضرب ضرب مفيش شتيمة يووه
قصدى كله لحمة لحمة مفيش باذنجان
ده حتى كان طعم اوى
و مش عشان رخيص ولا حاجة عملته لا بس الواحد بجد زهق من اللحوم
كله ضرب ضرب مفيش شتيمة يووه
قصدى كله لحمة لحمة مفيش باذنجان
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 11
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
سيبكو من كل ده
بجد بقى انا هاجيب لكم الخلاصه
حاجة متجربه
ومن الاخر
رخيصه وسهله
المقادير:
- 4 باذنجان أسود متوسط الحجم.
- لبن زبادي. (يوغورت)
- نعناع ناشف.
- ورق بقدونس.
- ثوم.
- ملح.
- فلفل أسود.
- زيت للتحمير.
* الصلصة:
- نخفق الزبادي مع الملح والفلفل الأسود والنعناع الناشف والثوم
الطريقة:
- نقطع الباذنجان قطعاً مستديرة أو بالطول بسمك متوسط .
- ثم ينقع الباذنجان المقطع في الماء والملح مدة 15 دقيقة ثم يعصر من الماء
ويحمر فى الزيت ويوضع فى مصفاة حتى يصفى جيداً من الزيت.
- يرص فى الصحن ونضع فوقه خلطة الزبادي ونزينه بالبقدونس في الوسط.
صدقونى دى اكله خفيفه
ولذيذة كمان
ودى بقى فته الباذنجان
قيمتها الغذائيه عاليه
وسهله
ومش مكلفه خالص
ومتجربه كمان
((فتة باذنجان ))
المقادير :
4حبات باذنجان مقطعة لقطع صغيرة ومقلية بالزيت حبة باذنجان مقشرة ومقطعة
لقطع صغيرة ومقلية بالزيت
2فص ثوم مفروم- 2حبة بندورة مفرومة- 1م ك صلصة- 2م ك دبس الرمان- ملح فلفل
اسود- كمية من الخبز المقطع مربعات صغيرة ومحمص -
صوص اللبن :
3علب لبن زبادي 1فص ثوم مفروم- 2م ك طحينة- ملح فلفل اسود 2م ك خل ابيض
الطريقة :
نحضر مقلاة ونضع فيها زيت ونحمر الثوم ثم يضاف له البندورة والصلصة وحبة
الباذنجان المقشرة والمقلية ودبس الرمان وحوالي نص كوب ماء والملح والفلفل
الاسود ويترك على نار هادئة حتى يتسبك ويثخن الخليط ويذوب الباذنجان
نحضر صينية بايركس ونضع فيها الباذنجان المقلي ثم قليل من الخبز المحمص ثم
خلطة الباذنجان المسبكة ثم خبز محمص واخيرا نضع اللبن على الوجة كما في
الصورة ويزين كما ترغبين
*******************************
اى خدمه
بجد بقى انا هاجيب لكم الخلاصه
حاجة متجربه
ومن الاخر
رخيصه وسهله
المقادير:
- 4 باذنجان أسود متوسط الحجم.
- لبن زبادي. (يوغورت)
- نعناع ناشف.
- ورق بقدونس.
- ثوم.
- ملح.
- فلفل أسود.
- زيت للتحمير.
* الصلصة:
- نخفق الزبادي مع الملح والفلفل الأسود والنعناع الناشف والثوم
الطريقة:
- نقطع الباذنجان قطعاً مستديرة أو بالطول بسمك متوسط .
- ثم ينقع الباذنجان المقطع في الماء والملح مدة 15 دقيقة ثم يعصر من الماء
ويحمر فى الزيت ويوضع فى مصفاة حتى يصفى جيداً من الزيت.
- يرص فى الصحن ونضع فوقه خلطة الزبادي ونزينه بالبقدونس في الوسط.
صدقونى دى اكله خفيفه
ولذيذة كمان
ودى بقى فته الباذنجان
قيمتها الغذائيه عاليه
وسهله
ومش مكلفه خالص
ومتجربه كمان
((فتة باذنجان ))
المقادير :
4حبات باذنجان مقطعة لقطع صغيرة ومقلية بالزيت حبة باذنجان مقشرة ومقطعة
لقطع صغيرة ومقلية بالزيت
2فص ثوم مفروم- 2حبة بندورة مفرومة- 1م ك صلصة- 2م ك دبس الرمان- ملح فلفل
اسود- كمية من الخبز المقطع مربعات صغيرة ومحمص -
صوص اللبن :
3علب لبن زبادي 1فص ثوم مفروم- 2م ك طحينة- ملح فلفل اسود 2م ك خل ابيض
الطريقة :
نحضر مقلاة ونضع فيها زيت ونحمر الثوم ثم يضاف له البندورة والصلصة وحبة
الباذنجان المقشرة والمقلية ودبس الرمان وحوالي نص كوب ماء والملح والفلفل
الاسود ويترك على نار هادئة حتى يتسبك ويثخن الخليط ويذوب الباذنجان
نحضر صينية بايركس ونضع فيها الباذنجان المقلي ثم قليل من الخبز المحمص ثم
خلطة الباذنجان المسبكة ثم خبز محمص واخيرا نضع اللبن على الوجة كما في
الصورة ويزين كما ترغبين
*******************************
اى خدمه
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 12
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
وتعالو هنا بقى
بما انكم خبراء بدنجان
هاسالكو اسئله زمستنيه الاجابه
1-- البدنجان المر ازاى نضيع المرار بتاعه
او نقلله جدا
2-- وكمان ازاى نخلى البدنجان مايشربش الزيت؟؟؟؟؟؟
بما انكم خبراء بدنجان
هاسالكو اسئله زمستنيه الاجابه
1-- البدنجان المر ازاى نضيع المرار بتاعه
او نقلله جدا
2-- وكمان ازاى نخلى البدنجان مايشربش الزيت؟؟؟؟؟؟
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8595
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 13
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
احنا مننقع الباذنجان فى المية بالملح
ده عشان ميسمرش و ميشربش زيت
ده عشان ميسمرش و ميشربش زيت
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8595
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 14
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
آه و نسيت حاجة كمان منضيف له عصيرؤ ليمون
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 15
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
برافو عليكى ياجولييت الملح بيقلل السواد وبيقلل امتصاص الزيت
شطوووووووووووووووووووورة
شطوووووووووووووووووووورة
????- زائر
- مساهمة رقم 16
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
هو المطبخ قلب باذنجان ليه كده
مفيش حبه ملخيه؟
حبه رز بلبن؟
مفيش حبه ملخيه؟
حبه رز بلبن؟
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 17
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
تسلموا جميعا وصفات جميلة اوى ومفيدة
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10168
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 18
رد: الباذنجان بطريقة جديدة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
الاخت / جوليت
انا مبحبش البذنجان بس ردود التاس والتعليقات
الجميلة والردود الاجمل بالصور هجرب هذة الطرقة
وما اشوف وانتي السبب في اكلي بذنجان اول مرة
تسلم الايادي وتزودينا بوصفات غير البدنجان
تقبلي تحياتي
الاخت / جوليت
انا مبحبش البذنجان بس ردود التاس والتعليقات
الجميلة والردود الاجمل بالصور هجرب هذة الطرقة
وما اشوف وانتي السبب في اكلي بذنجان اول مرة
تسلم الايادي وتزودينا بوصفات غير البدنجان
تقبلي تحياتي