شلة اصحاب على النت

الباذنجان بطريقة جديدة __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

الباذنجان بطريقة جديدة __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


الباذنجان بطريقة جديدة Bestlearn110

الباذنجان بطريقة جديدة Banner3


الباذنجان بطريقة جديدة 10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



5 مشترك

    الباذنجان بطريقة جديدة

    jooliyt
    jooliyt
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه


    زقم العضويه : 4
    عدد المساهمات : 1999
    نقاظ : 8533
    السٌّمعَة : 12
    تاريخ التسجيل : 01/01/2010
    العمر : 42

    m4 الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف jooliyt الثلاثاء مارس 02, 2010 8:55 am

    ننسى بقى اللحوم شوية و نركز فى الأكل المفيد
    لأن الواحد حصلتله تخمة من الأكل الدسم

    الباذنجان بطريقة جديدة

    كلنا طبعا مش منحب أكل الباذنجان بس لو عرفنا فوايده أكيد مش هانبطل أكل فيه بس بجد دى طريقة ترى ترى شيك و طعمة موت
    و إنذار إل بيعرف ينفذ بس هو إل يجرب مش عايزين حوادث و مقالب زبالة تانى بليييييييييييز

    المقادير :

    1 كيلو باذنجان
    عصير طماطم + ملح + شطة نصف حارة
    بصلتين مبشورتين + فلفل حار مفروم
    بقدونس مفروم + فصين ثوم مفرومين
    جبنة موتزاريلا + زيت ذرة

    الطريقة :-

    1- نغسل الباذنجان و نشيل قلبه و نحتفظ بيه على جانب
    2- نضعه فى صينيه بعد دهانه بزيت خفيف جدا و أيضا الصينية حتى تأخذ اللون الذهبى طبعا هانعرف من لون الباذنجان من الداخل لأن من برة اسود طبيعى
    3- نضع وعاء على النار نضع قليل من الزيت و عليه البصل حتى يصفر لونه نضيف عصير الطماطم و يتم نضجها جيدا نضيف البقدونس و نصف حشو الباذنجان السابق مع إضافة الفلفل الحار
    4- و نقلب جيدا و نضيف الملح و الشطة
    5- نأخذ كل هذه الإضافات و نحشى بها الباذنجان و نضيف على الوجه الجبنة الموتزاريلا و ندخلها الفرن من جديد
    6- عندما تسيح الجبنة و يكتمل نضج البانجان نخرج الصينية و لازم ناكلها سخنة
    الأكلة دى مقبلات مش رئيسية


    الباذنجان بطريقة جديدة 19152009130626
    MAHMOUD-62
    MAHMOUD-62
    1
    1


    زقم العضويه : 2
    عدد المساهمات : 1699
    نقاظ : 7948
    السٌّمعَة : 10
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    الموقع : مصر

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف MAHMOUD-62 الثلاثاء مارس 02, 2010 9:05 am


    الباذنجان بطريقة جديدة 2qj8woz

    احلا ورده لااحلا صاحبة طبق باذنجان
    ومنتظر المدام تجربها واقولك رايى فيها
    Anonymous
    ????
    زائر


    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف ???? الثلاثاء مارس 02, 2010 1:31 pm

    يعني احنا علشان مش عاوزين ناكل لحمة بسبب سعرها الغالي
    نقوم نعمل باذنجان فنجيب كيلو باذنجان بجنيه ونحط عليه جبنه مونزريلا بستين جنيه الكيلو
    في الحالة دي بقي اللحمة أرحم
    دي حتي اسمها لحمة... لحمه
    بس بجد تسلم ايديكي ... يابخت اللي هياكلها
    لو عاوزين بقي طريقة عمل الباذنجان وما تكلفكوش غير ثلاثة جنيهات وخمسة وستون قرش
    قولي وخمسة وسبعون لأن بتاع الخضار مش هيرجع العشرة صاغ أو بتاع العطارة
    علي حسب هتاخدي الباقي من مين يعني
    المهم... المقادير
    1 كليو باذنجان زي بتاع جوليت
    ملعقتين كبار زيت زيتون
    ملعقة صغيرة خل
    ملعقة صغيرة كمون
    ملعقة صغيرة ملح
    بقدونس
    طماطم حسب الطلب

    الطريقة
    تقطع البتنجانه نصفين وتقلي في طاسه كبيرة مملوءة بالزيت وده طبعا مش مكلف
    لأنك هتستخدمي الزيت تاني في أي قلي بعد كده واكيد احنا بنقلي بطاطس كتير وهنحتاجله
    عند نضوج الباذنجان يتم تفريغ حشو الباذنجان في طبق مع الاحتفاظ بالقشرة السوداء
    مانرمهاش يعني... هنحتاجلها تاني
    يتم هرس حشو الباذنجان مع زيت الزيتون والخل والملح والكمون
    ويمكن اضافة فصين ثوم مفرومين حسب الطلب
    يتم اضافة البقدونس والتقليب جيدا
    ثم بعد ذلك تم تعبئة الخليط في قشرة الباذنجان اللي احنا ما رمناهاش قبل كده
    ولو كنتي رمتيها الحي جبيها تاني
    ويوضع في طبق ويقدم ويمكن تقطيع شرائح طماطم وتوضع بجوار الباذنجان
    يارب يعجبكم
    واكيد انا عارف مصير الطبخة ايه
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الأربعاء مارس 03, 2010 4:50 pm

    شكرا لحفله البدنجان دى



    الباذنجان بطريقة جديدة Eggplant-o-lantern
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الأربعاء مارس 03, 2010 4:53 pm

    صورة لجولييت

    وصوره لقلب جديد

    عشان مايتعاركوش


    الباذنجان بطريقة جديدة Jpg
    Anonymous
    ????
    زائر


    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف ???? الأربعاء مارس 03, 2010 4:54 pm

    طب عرفيني فين صورتي فيهم
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الأربعاء مارس 03, 2010 4:56 pm

    وبعدين نعجن البدنجان بتاع قلب جديد

    ويبقى شكله كده


    الباذنجان بطريقة جديدة KsPuN502091720
    Anonymous
    ????
    زائر


    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف ???? الأربعاء مارس 03, 2010 5:58 pm

    كده بقي بابا غنوج
    انت ضيعتي معالم الطبخة
    الطبق هيكون شكله زي بتاع جولييت بالضبط
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الأربعاء مارس 03, 2010 6:14 pm

    بدنجان جولييت خروف


    الباذنجان بطريقة جديدة 151910
    jooliyt
    jooliyt
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه


    زقم العضويه : 4
    عدد المساهمات : 1999
    نقاظ : 8533
    السٌّمعَة : 12
    تاريخ التسجيل : 01/01/2010
    العمر : 42

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف jooliyt الأربعاء مارس 03, 2010 6:27 pm

    هاى يا جماحة هو الباذنجان عملوا عميله معاكوا ولا ايه
    ده حتى كان طعم اوى
    و مش عشان رخيص ولا حاجة عملته لا بس الواحد بجد زهق من اللحوم
    كله ضرب ضرب مفيش شتيمة يووه
    قصدى كله لحمة لحمة مفيش باذنجان
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الخميس مارس 04, 2010 6:40 pm

    سيبكو من كل ده

    بجد بقى انا هاجيب لكم الخلاصه

    حاجة متجربه

    ومن الاخر

    رخيصه وسهله


    المقادير:
    - 4 باذنجان أسود متوسط الحجم.
    - لبن زبادي. (يوغورت)
    - نعناع ناشف.
    - ورق بقدونس.
    - ثوم.
    - ملح.
    - فلفل أسود.
    - زيت للتحمير.



    * الصلصة:
    - نخفق الزبادي مع الملح والفلفل الأسود والنعناع الناشف والثوم



    الطريقة:
    - نقطع الباذنجان قطعاً مستديرة أو بالطول بسمك متوسط .
    - ثم ينقع الباذنجان المقطع في الماء والملح مدة 15 دقيقة ثم يعصر من الماء
    ويحمر فى الزيت ويوضع فى مصفاة حتى يصفى جيداً من الزيت.
    - يرص فى الصحن ونضع فوقه خلطة الزبادي ونزينه بالبقدونس في الوسط.




    صدقونى دى اكله خفيفه

    ولذيذة كمان


    ودى بقى فته الباذنجان

    قيمتها الغذائيه عاليه

    وسهله

    ومش مكلفه خالص

    ومتجربه كمان




    ((فتة باذنجان ))


    الباذنجان بطريقة جديدة Hg


    المقادير :

    4حبات باذنجان مقطعة لقطع صغيرة ومقلية بالزيت حبة باذنجان مقشرة ومقطعة
    لقطع صغيرة ومقلية بالزيت
    2فص ثوم مفروم- 2حبة بندورة مفرومة- 1م ك صلصة- 2م ك دبس الرمان- ملح فلفل
    اسود- كمية من الخبز المقطع مربعات صغيرة ومحمص -
    صوص اللبن :
    3علب لبن زبادي 1فص ثوم مفروم- 2م ك طحينة- ملح فلفل اسود 2م ك خل ابيض
    الطريقة :
    نحضر مقلاة ونضع فيها زيت ونحمر الثوم ثم يضاف له البندورة والصلصة وحبة
    الباذنجان المقشرة والمقلية ودبس الرمان وحوالي نص كوب ماء والملح والفلفل
    الاسود ويترك على نار هادئة حتى يتسبك ويثخن الخليط ويذوب الباذنجان
    نحضر صينية بايركس ونضع فيها الباذنجان المقلي ثم قليل من الخبز المحمص ثم
    خلطة الباذنجان المسبكة ثم خبز محمص واخيرا نضع اللبن على الوجة كما في
    الصورة ويزين كما ترغبين

    *******************************
    اى خدمه
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الخميس مارس 04, 2010 6:46 pm

    وتعالو هنا بقى

    بما انكم خبراء بدنجان

    هاسالكو اسئله زمستنيه الاجابه

    1-- البدنجان المر ازاى نضيع المرار بتاعه

    او نقلله جدا

    2-- وكمان ازاى نخلى البدنجان مايشربش الزيت؟؟؟؟؟؟
    jooliyt
    jooliyt
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه


    زقم العضويه : 4
    عدد المساهمات : 1999
    نقاظ : 8533
    السٌّمعَة : 12
    تاريخ التسجيل : 01/01/2010
    العمر : 42

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف jooliyt الخميس مارس 04, 2010 7:40 pm

    احنا مننقع الباذنجان فى المية بالملح
    ده عشان ميسمرش و ميشربش زيت
    jooliyt
    jooliyt
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه
    مشرف عام الاقسام الرومانسيه


    زقم العضويه : 4
    عدد المساهمات : 1999
    نقاظ : 8533
    السٌّمعَة : 12
    تاريخ التسجيل : 01/01/2010
    العمر : 42

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف jooliyt الخميس مارس 04, 2010 7:45 pm

    آه و نسيت حاجة كمان منضيف له عصيرؤ ليمون
    قطرات الندى
    قطرات الندى
    مشرف عام للمنتدى
    مشرف عام للمنتدى


    زقم العضويه : 32
    عدد المساهمات : 876
    نقاظ : 6747
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 28/01/2010

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف قطرات الندى الجمعة مارس 05, 2010 5:27 pm

    برافو عليكى ياجولييت الملح بيقلل السواد وبيقلل امتصاص الزيت

    شطوووووووووووووووووووورة
    Anonymous
    ????
    زائر


    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف ???? السبت مارس 06, 2010 2:02 am

    هو المطبخ قلب باذنجان ليه كده
    مفيش حبه ملخيه؟
    حبه رز بلبن؟
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11618
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف الشروق الأربعاء مايو 05, 2010 9:33 pm

    تسلموا جميعا وصفات جميلة اوى ومفيدة
    magdyomara
    magdyomara
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 128
    عدد المساهمات : 3479
    نقاظ : 10106
    السٌّمعَة : 108
    تاريخ التسجيل : 28/04/2010
    العمر : 66

    m4 رد: الباذنجان بطريقة جديدة

    مُساهمة من طرف magdyomara السبت مايو 15, 2010 1:05 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

    الاخت / جوليت
    انا مبحبش البذنجان بس ردود التاس والتعليقات

    الجميلة والردود الاجمل بالصور هجرب هذة الطرقة

    وما اشوف وانتي السبب في اكلي بذنجان اول مرة

    تسلم الايادي وتزودينا بوصفات غير البدنجان


    تقبلي تحياتي

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين سبتمبر 23, 2024 6:33 pm