+2
الغصن الأخضر
الشروق
6 مشترك
طريقة عمل ام على
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
طريقة عمل ام على
اسهل طريقة عمل ام علي
أسم الوصفة : حلى أم علي
المقادير:
باكيت عجينة الرقاق
كاسة إلا ربع سكر
نصف كاسة حليب بودرة
3 كاسات ماء
علبتين قشطة
ملعقة شاي هيل مطحون
ملعقة طعام زبدة
ربع كاسة زبيب منقوع
ربع كاسة صنوبر
ربع كاسة لوز مسلوق ومقلي ومطحون
ملعقتين طعام فستق مطحون
الطريقة:
- اقدحي الفرن .
- افردي العجينة بالنشابة مع وضع قليل من الدقيق طولها 40 سم وعرضها 30 سم و توضع في صينية وتخبز في الفرن على نار هادئة جداً إلي أن تصبح ذهبية اللون .
- ضعي الماء و الحليب و السكر في قدر و ارفعيه على النار و يقلب .
- اتركيه إلي أن يغلي و عند الغليان ضعي الهيل و الزبدة و علبة القشطة و يقلب .
- تكسر العجينة باليد الي قطع متوسطة الحجم و توضع على خليط الحليب و تقلب .
- ضعي نصف الكمية في صينية وضعي عليها نصف كمية الصنوبر و الزبيب و رشي قليل من اللوز .
- اضيفي باقي الخليط و ضعي عليه قشطة بالتساوي على الوجه و ترش بالفستق و اللوز و تزين بباقي الصنوبر و الزبيب و ممكن تحميرها قليلاً في الفرن و تقدم ساخنة . يمكن استبدال العجينة بخبز الرقاق لوصفة سهلة و سريعة] .
[
المقادير:
باكيت عجينة الرقاق
كاسة إلا ربع سكر
نصف كاسة حليب بودرة
3 كاسات ماء
علبتين قشطة
ملعقة شاي هيل مطحون
ملعقة طعام زبدة
ربع كاسة زبيب منقوع
ربع كاسة صنوبر
ربع كاسة لوز مسلوق ومقلي ومطحون
ملعقتين طعام فستق مطحون
الطريقة:
- اقدحي الفرن .
- افردي العجينة بالنشابة مع وضع قليل من الدقيق طولها 40 سم وعرضها 30 سم و توضع في صينية وتخبز في الفرن على نار هادئة جداً إلي أن تصبح ذهبية اللون .
- ضعي الماء و الحليب و السكر في قدر و ارفعيه على النار و يقلب .
- اتركيه إلي أن يغلي و عند الغليان ضعي الهيل و الزبدة و علبة القشطة و يقلب .
- تكسر العجينة باليد الي قطع متوسطة الحجم و توضع على خليط الحليب و تقلب .
- ضعي نصف الكمية في صينية وضعي عليها نصف كمية الصنوبر و الزبيب و رشي قليل من اللوز .
- اضيفي باقي الخليط و ضعي عليه قشطة بالتساوي على الوجه و ترش بالفستق و اللوز و تزين بباقي الصنوبر و الزبيب و ممكن تحميرها قليلاً في الفرن و تقدم ساخنة . يمكن استبدال العجينة بخبز الرقاق لوصفة سهلة و سريعة] .
[
الغصن الأخضر- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 71
عدد المساهمات : 379
نقاظ : 5956
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/02/2010
العمر : 27
الموقع : بيتنا
- مساهمة رقم 2
رد: طريقة عمل ام على
[تسلم ايدك يا احلى شروق
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18018
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 3
رد: طريقة عمل ام على
عنجد تسلم يدك ودامت لنا وصفاتك الروعه
بسى سؤال مهم
احنا نعرف ام معلى ... حتى الان مش عرفو مين ابو على ؟؟؟
ههههههههههههههههههه
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10664
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 4
رد: طريقة عمل ام على
ابو علي هو الي بياكل ام علي
ههههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك يا شروق منظرها بيفتح النفس
ههههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك يا شروق منظرها بيفتح النفس
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 5
رد: طريقة عمل ام على
يارب تسلمى يا احلى بنوته وشكرا ليكى
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8593
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 6
رد: طريقة عمل ام على
تسلم إيدك شورق فعلا شكلها مغرى جدا للأكل
????- زائر
- مساهمة رقم 7
رد: طريقة عمل ام على
اسمحيلي يا شروق اقول طريقة بسيطة ومجربة وزي الفل
انت تجيبي بولة فخار... وعلي فكرة بتبقي ممتازة في الفخار
وتجيبي ملفيه من عند اي حلواني
وتجيبي الذبيب والبندق واللوز وطبعا تكسري البندق
وتكسري الملفيه وتحطيف في اناء الفخار
وتحطي عليه المكسرات
وبعدين تصبي فوقه اللبن الساخن لحد ما تغطي وش الملفيه بالمكسرات
وبعدين تحطي علي وشه كريم شانتيه وتحطيه في الفرن لمدة حوالي 10 دقايق
وخلوا بالكم من صوابعكم بقي
مع العلم ان طبق شروق هيكون احسن طبعا
انت تجيبي بولة فخار... وعلي فكرة بتبقي ممتازة في الفخار
وتجيبي ملفيه من عند اي حلواني
وتجيبي الذبيب والبندق واللوز وطبعا تكسري البندق
وتكسري الملفيه وتحطيف في اناء الفخار
وتحطي عليه المكسرات
وبعدين تصبي فوقه اللبن الساخن لحد ما تغطي وش الملفيه بالمكسرات
وبعدين تحطي علي وشه كريم شانتيه وتحطيه في الفرن لمدة حوالي 10 دقايق
وخلوا بالكم من صوابعكم بقي
مع العلم ان طبق شروق هيكون احسن طبعا
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 9
رد: طريقة عمل ام على
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 10
رد: طريقة عمل ام على
الاخت شروق
بجد ممتازة في كلة وفنانة في كلة واستاذة في عرض كل المواضيع هايلة
تسلم ايدك
سؤال
لية اسمها ام علي
وياريت الي يعرف يقولي
تقبلي تحياتي
بجد ممتازة في كلة وفنانة في كلة واستاذة في عرض كل المواضيع هايلة
تسلم ايدك
سؤال
لية اسمها ام علي
وياريت الي يعرف يقولي
تقبلي تحياتي
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 11
رد: طريقة عمل ام على
تسلم يا مجدى واجحلوى "أم علي" فهي نسبة إلى زوجة عز الدين أيبك، أول سلاطين المماليك بعد الأيوبيين، وهو زوج شجرة الدر، التي تزوجته بسبب رفض مماليك الشام أن تتولى حكمهم امرأة، وبعد تزوج عز الدين أيبك لأم علي غضبت شجرة الدر وانتقمت منه.
فقامت ضرتها أم علي بتدبير مكيدة ضدها، وقتلتها، ثم نصّب ابنها علي بن عز الدين أيبك سلطانا، وبهذه المناسبة أمرت والدته بخلط كل الدقيق مع السكر والمكسرات، إلى آخر مقادير أم علي، وتقديمها للناس، وبهذا الحفل الدموي الانتقامي المعجون بكيد النساء، دخل هذا الطبق الشهير إلى المطبخ المصري، ومنه إلى العربي بشكل عام.
ابة سؤالك
فقامت ضرتها أم علي بتدبير مكيدة ضدها، وقتلتها، ثم نصّب ابنها علي بن عز الدين أيبك سلطانا، وبهذه المناسبة أمرت والدته بخلط كل الدقيق مع السكر والمكسرات، إلى آخر مقادير أم علي، وتقديمها للناس، وبهذا الحفل الدموي الانتقامي المعجون بكيد النساء، دخل هذا الطبق الشهير إلى المطبخ المصري، ومنه إلى العربي بشكل عام.
ابة سؤالك