5 مشترك
الممبار من المطبخ المصري
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
الممبار من المطبخ المصري
الممبار من المطبخ المصري
هذه الاكله من الاكلات المصريه الشعبيه وبعض الدول يسموها فوارغ محشيه00
المكونات
1كيلو لحم مفروم-1كيلو رز مصري-كيلو لحم مفروم-1كيلو طماطم مفرومه --2حزمه بقدونس -
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+ بقدونس + كسبره + فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه + ملح + فلفل+ أى توابل تفضليها على خلطه المحشى
الطريقه
ينظف الممبار جيدا من الداخل والخارج بالماء و الملح و الخل يشوح اللحم المفرومه علي النار مع البصل وبعد ان تتشرب اللحمه الماء الخارج منها مع البصل يضاف الطماطم المفرومه والشبت و المقدونس ويقلب جيدا ثم يضاف الارز ويتبل الجميع بالملح والفلفل والشطه وبعد التقليب ارفعى الاناء من علي النار
يحشي الممبار بالخلطه السابقه مع ملاحظه ترك فراغ داخل الممبار لان الارز يتممد بالداخل
يوضع الممبار داخل اناء به ماء مغلي مضاف اليه بصله صغيره مقطعه نصفين و حبهان (الهيل ) و ورق الغار
ويترك علي النار حتي ينضج ينشل من ماء السلق ويوضع في مصفاه لكي يتصفي من ماء السلق
ثم يحمر الممبار في الزيت ويقدم في طبق مفروش بـ البقدونس ساخن مع بطاطس محمره
وبالهنا والشفا يا احسن شله اصحاب
هذه الاكله من الاكلات المصريه الشعبيه وبعض الدول يسموها فوارغ محشيه00
المكونات
1كيلو لحم مفروم-1كيلو رز مصري-كيلو لحم مفروم-1كيلو طماطم مفرومه --2حزمه بقدونس -
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+ بقدونس + كسبره + فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه + ملح + فلفل+ أى توابل تفضليها على خلطه المحشى
الطريقه
ينظف الممبار جيدا من الداخل والخارج بالماء و الملح و الخل يشوح اللحم المفرومه علي النار مع البصل وبعد ان تتشرب اللحمه الماء الخارج منها مع البصل يضاف الطماطم المفرومه والشبت و المقدونس ويقلب جيدا ثم يضاف الارز ويتبل الجميع بالملح والفلفل والشطه وبعد التقليب ارفعى الاناء من علي النار
يحشي الممبار بالخلطه السابقه مع ملاحظه ترك فراغ داخل الممبار لان الارز يتممد بالداخل
يوضع الممبار داخل اناء به ماء مغلي مضاف اليه بصله صغيره مقطعه نصفين و حبهان (الهيل ) و ورق الغار
ويترك علي النار حتي ينضج ينشل من ماء السلق ويوضع في مصفاه لكي يتصفي من ماء السلق
ثم يحمر الممبار في الزيت ويقدم في طبق مفروش بـ البقدونس ساخن مع بطاطس محمره
وبالهنا والشفا يا احسن شله اصحاب
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18021
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 2
رد: الممبار من المطبخ المصري
تسلمى ياشيرى على الوصفه الرائعه
فكرتينى من حوالى 15 سنه كنا فى معسكر وكان معنا ابن جزار احضر معه حلة بمبار رغم انها كبيره الا ان البمبار قطعه واحده
طبعا فيه فرق بين وصفتك والبمبار بتاعه لانه من شكل الوصفه بتعتك واضح انها رائعه
فكرتينى من حوالى 15 سنه كنا فى معسكر وكان معنا ابن جزار احضر معه حلة بمبار رغم انها كبيره الا ان البمبار قطعه واحده
طبعا فيه فرق بين وصفتك والبمبار بتاعه لانه من شكل الوصفه بتعتك واضح انها رائعه
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 3
رد: الممبار من المطبخ المصري
تسلم يا محمود اى خدمه مش حرماك من حاجه اهو
ولا احسن جزار
ولا احسن جزار
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10169
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 4
رد: الممبار من المطبخ المصري
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
نوارة المنتدي / الاخت شروق
بجد انتي هايلة مش عارف اية تاني فاضل معملتهوش
ربنا يخليك للمنتدي انتب شيف هايل
وانا بعد كدة هعملك برنامج في قناة قتاقيت الفضائية
تقبلي تحياتي وشكري
نوارة المنتدي / الاخت شروق
بجد انتي هايلة مش عارف اية تاني فاضل معملتهوش
ربنا يخليك للمنتدي انتب شيف هايل
وانا بعد كدة هعملك برنامج في قناة قتاقيت الفضائية
تقبلي تحياتي وشكري
ماهر- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 140
عدد المساهمات : 233
نقاظ : 5592
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 19/05/2010
العمر : 28
الموقع : الايـــمــيــل maher_boga2000@yahoo.com
- مساهمة رقم 5
رد: الممبار من المطبخ المصري
تمام يا باشا
انتى تمام والله والله بجد
سيبى لغيرك بقى
العيد الاجى اعملها للبيت على طرقتك انتى
ومنكم نستفيد
شكرا شيرى على موااضيعك الى تفتح النفس دى
شكرااا
انتى تمام والله والله بجد
سيبى لغيرك بقى
العيد الاجى اعملها للبيت على طرقتك انتى
ومنكم نستفيد
شكرا شيرى على موااضيعك الى تفتح النفس دى
شكرااا
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12267
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
- مساهمة رقم 6