4 مشترك
صنية رقاق باللحمة المفرومة
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 1
صنية رقاق باللحمة المفرومة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
صنية رقاق باللحمة المفرومة ( مشاركة تشجيعية فى حضرى خروفك ومتعى ضيوفك
المكونات
المقادير حسب افراد الاسرة
والمكونات دقيق وقليل من الملح وماء
ولحمة مفرومه ناضجة مع البصل والبهارات
مرقة لحم
كزبرة خضراء
الطريقة
نخلط الدقيق والملح ونعجنهم بالماء الى ان تتكون عجينة ملساء يابسة نوعا ما
نتركها ترتاح ربع ساعة تقريبا
نقسمها الى كور متساويه ونغطيها بفوطه نظيفة مبلوله (للحفاظ على العجينة طرية ) ونتركها ترتاح ربع ساعة اخرى
نشغل الفرن على اعلى شئ ونضع الصاج فى الرف الاوسط
نفرد كل كرة رقيق جدا
تخبز فى فرن حار مسبقا وهى ما تأخذ وقت ويجب الانتباه والمتابعة لكى لا تحترق
ممكن تشيليها بعد دقيقة فقط ( نصف نضج )
وتعملى بيها صنية الرقاق الطرى ( نفس الطريقة )
وممكن تتركيها لتمام النضج ( مو شرط تنشف فى الفرن لانها سوف تنشف فى الهواء عندما تخرجيها)
وتكملى باقى المقدار ( العمل يتطلب السرعة )
نضع واحده من الرقاق فى المرقه ونشيله منها ( نبلله بالمرقة )
ونرصه فى صنية مدهونة سمن ثلاث او اربع طبقات وبين كل طبقة واخرى سمن
ثم اللحم المفروم مع الكزبرة الخضراء
ثم ثلاث او اربع طبقات اخريات مبللات بالمرقة وبين كل طبقة واخرى سمن وعلى الوجه أيضا وشوية مرقة كمان
( مافيش مشكلة لو الرقاق تكسر معك وانتى بترصيه فى الصنيه ما يظهر شئ بعد النضج )
نغطى الصينية بالفويل وندخلها فى فرن ساخن على درجة حرارة متوسطة 180 الى 200 درجة فى الرف الاوسط مدة نصف ساعه تقريبا ثم نشيل الفويل ونتركها تحت الشواية لتتحمر
وبالهنا والشفا
المعذرة صور الخطوات ضاعت بالطريق هههههه
( لو وجدتيه نشف منك غطيه بألمونيوم فويل ساعة او ساعتين قبل التقديم )
محبتى واحترامى للجميع
************************************
***************************
************
lili- مشرف
- زقم العضويه : 27
عدد المساهمات : 1136
نقاظ : 7417
السٌّمعَة : 28
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 2
رد: صنية رقاق باللحمة المفرومة
يسلموا على الوصفة الرائعة
تمنياتي لك بالتوفيق
بانتظار جديدك المتميز
تحياتي ليلي
تمنياتي لك بالتوفيق
بانتظار جديدك المتميز
تحياتي ليلي
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 3
رد: صنية رقاق باللحمة المفرومة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاخت الفاضلة / ليلي
شكرا لكي علي مرورك العطر وتعليقك الطيب
تقبلي تحياتي
الاخت الفاضلة / ليلي
شكرا لكي علي مرورك العطر وتعليقك الطيب
تقبلي تحياتي
lazoard- مشرف
- زقم العضويه : 245
عدد المساهمات : 563
نقاظ : 5988
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 27/09/2010
العمر : 42
الموقع : المنزل
- مساهمة رقم 4
رد: صنية رقاق باللحمة المفرومة
شكراا على هل الوصفة
بينتها طيبة
بينتها طيبة
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 5
رد: صنية رقاق باللحمة المفرومة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاخ الغالي / لاازورد
اسعدني وشرفني مرورك الطيب
تحياااااااااااااااااااااااتي
الاخ الغالي / لاازورد
اسعدني وشرفني مرورك الطيب
تحياااااااااااااااااااااااتي
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 6
رد: صنية رقاق باللحمة المفرومة
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 7
رد: صنية رقاق باللحمة المفرومة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاخت نوارة المنتدي
شروق
شرفني مرورك ياملكة المطبخ والمنتدي
واسعدني تعليقك يازوق
تقبلي تحياتي
الاخت نوارة المنتدي
شروق
شرفني مرورك ياملكة المطبخ والمنتدي
واسعدني تعليقك يازوق
تقبلي تحياتي