5 مشترك
عجة البطاطس
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
عجة البطاطس
المقادير: كيلو بطاطس مقشرة و مقطعة دوائر بصلة كبيرة مفرومة 6 بيضات 2 حبة طماطم مفرومة متوسط 1 كوب ( بقدوس ) 4 ملاعق طعام زيت زيتون ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود ربع ملعقة صغيرة ملح ربع ملعقة صغيرة كلا من بزار ( كركم ) ــ فلفل أحمر الطريقة: ــ نملح البطاطس ونضيف الزيت وندخلهابالفرن حتي تستوي دون ان تتحمر ــ نخلط باقي المكونات معاً ــ نرص طبقة من البطاطس في القالب ونضيف جزء من المزيج ــ نكرر الخطوة حتي ننهي الكمية وتكون شرائح البطاطس أخر طبقة ــ ندخلها فرن 250 ْفي الوسط حتي يشتد البيض وتتحمر ــ وتقدم بالهناء
غريب- مشرف القسم الرياضى
- زقم العضويه : 103
عدد المساهمات : 2297
نقاظ : 10845
السٌّمعَة : 11
تاريخ التسجيل : 28/03/2010
العمر : 36
الموقع : الاسماعلية
- مساهمة رقم 2
رد: عجة البطاطس
جميل جدا
MAHMOUD-62- 1
- زقم العضويه : 2
عدد المساهمات : 1699
نقاظ : 8009
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 3
رد: عجة البطاطس
موضوع ممتاز وانا من عشاق البطاطس بطرق تجهيزها المختلفة واسمحى لى ان اعمل اضافة لموضوعة
[center]
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريللا
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
وده الشكل النهائي للصينية
وبالهنا والشفا
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير:
بطاطس مقطعة
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم
الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا
سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..
ثم
أضيفى اللحم المفروم
استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير:
بطاطس مقطعة
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم
الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا
سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..
ثم
أضيفى اللحم المفروم
استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما
[center]
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريللا
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
وده الشكل النهائي للصينية
وبالهنا والشفا
[/center]
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8594
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 4
رد: عجة البطاطس
تسلم ايدك يا شروق
و بجد تسلم ايدك يا محمود أنا بمووووووووووت فى البطاطس البيوريه باللحمة
طعمة جدا جدا
و بجد تسلم ايدك يا محمود أنا بمووووووووووت فى البطاطس البيوريه باللحمة
طعمة جدا جدا
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18019
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 5
رد: عجة البطاطس
بالهناء ياست جولييت بسى الى تشكر هى الست شروق مش انا لاانى خيبه جدا فى المطبخ
والبركة فى الجنس الناعم المطبخ مملكته بدون منازع
والبركة فى الجنس الناعم المطبخ مملكته بدون منازع
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 6
رد: عجة البطاطس
ربنا يخليك يا استاذ محمود انت الخير والبركة واحسن شيفات فى العالم رجالة
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8594
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 7
رد: عجة البطاطس
تسلمى يا شروق شمس منتدانا
مووووووووووووووووووووه
مووووووووووووووووووووه