3 مشترك
طريقه جديده لعمل الفراخ المشويه
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
طريقه جديده لعمل الفراخ المشويه
اولا بنجهز الخلطة الرهيبة
ومقاديرها
كوب لبن روب
حبة كبيرة بصل
5 فصوص ثوم
فلفل حار حسب الرغبة ( او ملعقة كبيرة شطة حمراء)
فنجان زيت زيتون
2 فنجان خل
فنجان صويا صوص ( بالامكان الاستغناء عنه)
حبة كبيرة ليمون معصور
ملعقة كبيرة باربيكيا
بهارات دجاج جاهزة او اي بهارات ترغبين بها
ملح
فلفل اسود
( المهم التتبيلة حسب الرغبة )
وهذه صورة المقادير قبل الخلط
ونبدأ بخلطهم
بيكون هكذا
ننظف الدجاج جيدا ونضعه فوق الخليط مع ضربه بالسكين من مختلف الجهات حتى تتخلله التتبيلة
ومن وقت لاخر قلبي الدجاج واتركيه على الاقل اربع ساعات مغلف بالثلاجة او يفضل عمله قبل بيوم
ضعي في صينية زجاجتيين بيبسي او اي نوع مثل الصورة بعد تنظيفهم جيدا واملئيهم بالماء
ثم ضعي الدجاج فوق الزجاجات ( مثل تلبسيهم)
وضعي التتبيلة اللي كانت على الدجاج بالصينية
وكوبين ماء او ثلاثة لانه لما تخف الماء لازم تزيديها
وهيك بيكونوا جهزوا لوضعهم في الفرن الحار وارجو الانتباه لهذه اللحظة الحرجة حتى لاتتحرك الزجاجات وتوقع يعني بدها شوية مساعدة
وفي الفرن محتاجين بحدود ساعتين ونصف الى ثلاث ساعات
وهذه النتيجة
وضعيها في طبق التقديم وزينيها كيفما رغبتي
والصور من عدة زوايا
وصورة اقرب
اتمنى يكون الطبق عجبكم
وبالهناء والشفاء
ومقاديرها
كوب لبن روب
حبة كبيرة بصل
5 فصوص ثوم
فلفل حار حسب الرغبة ( او ملعقة كبيرة شطة حمراء)
فنجان زيت زيتون
2 فنجان خل
فنجان صويا صوص ( بالامكان الاستغناء عنه)
حبة كبيرة ليمون معصور
ملعقة كبيرة باربيكيا
بهارات دجاج جاهزة او اي بهارات ترغبين بها
ملح
فلفل اسود
( المهم التتبيلة حسب الرغبة )
وهذه صورة المقادير قبل الخلط
ونبدأ بخلطهم
بيكون هكذا
ننظف الدجاج جيدا ونضعه فوق الخليط مع ضربه بالسكين من مختلف الجهات حتى تتخلله التتبيلة
ومن وقت لاخر قلبي الدجاج واتركيه على الاقل اربع ساعات مغلف بالثلاجة او يفضل عمله قبل بيوم
ضعي في صينية زجاجتيين بيبسي او اي نوع مثل الصورة بعد تنظيفهم جيدا واملئيهم بالماء
ثم ضعي الدجاج فوق الزجاجات ( مثل تلبسيهم)
وضعي التتبيلة اللي كانت على الدجاج بالصينية
وكوبين ماء او ثلاثة لانه لما تخف الماء لازم تزيديها
وهيك بيكونوا جهزوا لوضعهم في الفرن الحار وارجو الانتباه لهذه اللحظة الحرجة حتى لاتتحرك الزجاجات وتوقع يعني بدها شوية مساعدة
وفي الفرن محتاجين بحدود ساعتين ونصف الى ثلاث ساعات
وهذه النتيجة
وضعيها في طبق التقديم وزينيها كيفما رغبتي
والصور من عدة زوايا
وصورة اقرب
اتمنى يكون الطبق عجبكم
وبالهناء والشفاء
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18019
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 2
رد: طريقه جديده لعمل الفراخ المشويه
حرام عليكى .. ليه راشقه السكينه فى قلب الفرخه ؟؟ هى قدك عشان تموتيها؟؟
هههههههههههههه
بجد طريقه ممتازه بارك الله فيكى بسى الخوف من الزجاجات ان تكسر فى الفرن من الحراره
بسى طالما تجربت الطريقه فهى امان ويكفى انها من الشيف شروق
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 3
رد: طريقه جديده لعمل الفراخ المشويه
ربنا يخليك يا استاذ محمود دايما رافع معنوياتى وكلوا بفضل تشجيعك
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 4
رد: طريقه جديده لعمل الفراخ المشويه
الاخت / شروق
اولا تسلم ايدك
يارب يارب الفراخ تنحرق وتشيط ومتنفعش لللآكل لو ماعزمتنيش عليها وهي بالشكل الجميل دة
بس انا هاجي لوحدي
موافقة ولا بخيلة
تقبلي تحياتي
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 5
رد: طريقه جديده لعمل الفراخ المشويه
الاخت / شروق
اولا تسلم ايدك
يارب يارب الفراخ تنحرق وتشيط ومتنفعش لللآكل لو ماعزمتنيش عليها وهي بالشكل الجميل دة
بس انا هاجي لوحدي
موافقة ولا بخيلة
تقبلي تحياتي