2 مشترك
طريقة عمل صينية الرقاق باللحمه المفرومه
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11679
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
طريقة عمل صينية الرقاق باللحمه المفرومه
طبعا صينية الرقاق من الأكلات اللى بنحبها كلنا
وبتكون اساسى على سفرة العيد الاضحى وفى رمضان
وناس كتير بتعشقها وبتطلبها على مدارالعام
تعالو نشوف طريقة عملها بالتفصيل
دة شكل الرقاق قبل ما يتعمل للى ماتعرفش شكله
المقادير :-
ــــــــــــــــــ
عشر وحدات رقاق
شوربة وتفضل الشوربة الدسمة
لحمة مفرومة ومعصجة
وطبعا بتكون اللحمة عليها ملح وفلفل اسود وكذلك الشوربة
الطريقة :-ـ
ــــــــــــــــ
نحضر صينية مستديرة اكبرقليلا من حجم وحدات الرقاق
ندهن الصينية سمن
ونبدأ ببل وحدات الرقاق بالشربة الساخنة حتى تطرى
وبعد ان نضع خمس رقاقات نقوم بوضع اللحمة المعصجة فى النصف وفردها ببطء
ولا تجعليها تصل لنهاية الرقاقة فتسقط فى الصينية او تقع اثناء التقطيع ، اجعلى مسافة صغيرة باقية بدون لحمة
عليها
وبعد ذلك قومى برص الخمس رقاقات المتبقية فوق اللحمة المفرومة مع بلها بالشوربة كمافعلنا فى الخمس رقاقات السابقة
وهناك طريقتين للتسوية طريقة قديمة وطريقة حديثة
الطريقة القديمة
ــــــــــــــــــــــــــ
تسوى صينية الرقاق على البوتجاز من اعلى
عن طريق لف الصينية على نار هادئة
وعندما تحمر من اسفل ( ولكى تعرفى ذلك يرفع حرفها بحرص بحرف السكين )
ثم يتم قلبها فى صينية شاى مستديرة وتدهن الصينية مرة اخرى سمن ويعاد اليها الرقاق مرة اخرى وتسوى بنفس الطريقة
الطريقة السريعة والسهلة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بعد رص الصينية يدهن وجهها سمن وتسوى فى فرن البوتاجاز بنفس طريقة تسوية المكرونة بالبشاميل
ولكنها تحتاج صبر من ست البيت
لتكون جاهزة بهذا الشكل
وتقطع بهذا الشكل
ملحوظة هامة
ـــــــــــــــــــــ
فى ناس بتحبها مقرمشة وفى ناس بتحبها طرية
للى بيحبوها طرية لازم تغطيها باحكام بعد تسويتها بفوطة او قطعة قماش حتى لا يتسرب لها هواء ويطريها البخار
واللى بيحبوها ناشفة تترك كما هى والهواء بيقرمشها
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10167
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 2