2 مشترك
رد: طريقة عمل بفتيك السمك
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 1
رد: طريقة عمل بفتيك السمك
طريقة عمل كفتة السمك
ان شاء الله سوف تعجبكم
بالهنا والشفا
المقادير :
كيلو سمك فيليه يقطع لشرائح.
بصلة متوسطة مفرومة ناعما.
3 فصوص ثوم مفرومة.
ملح، فلفل، بهار، كمون.
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون.
للتغطية:
2 بيضة مخفوقة.
فتافيت خبز ناعمة
دقيق
الطريقة:
1- يغسل السمك جيداً ويتبل بالبصل والثوم والتوابل وعصير الليمون ويغطي ويترك داخل الثلاجة 1 2 ساعة.
2- ترش شرائح السمك بالدقيق خفيفاً لامتصاص الماء الزائد ثم تغمس في البيض المخفوق ثم في فتافيت الخبز الناعمة مع الضغط عليها حتي يثبت الغطاء.
3- يوضع السمك بعد تغطيته داخل الثلاجة حيت يجف ويستقر.
4- يحمر السمك في الزيت حتي يصير لونه ذهبياً ويرفع علي ورق مطبخ لامتصاص المادة الدهنية الزائدة.
5- يقدم مجملاً بشرائح ليمون وأوراق من الكزبرة أو البقدونس.
6- يقدم معه بطاطا بيريه بالثوم.
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8593
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
- مساهمة رقم 2
رد: رد: طريقة عمل بفتيك السمك
الله يا مجدى تحفة بجد
أصلى مش باكل السمك
لأنى مش بحب أنظفه لو جاهز أوك
كده تمام جدا فيليه و و بوفتيك
تسلم إيديك يا مجدى
أصلى مش باكل السمك
لأنى مش بحب أنظفه لو جاهز أوك
كده تمام جدا فيليه و و بوفتيك
تسلم إيديك يا مجدى
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 3