3 مشترك
الحمام بالفريك مصرى جدا بالصور
دنيا- صديق مميز
- عدد المساهمات : 111
نقاظ : 5394
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/07/2010
الموقع : اسكندريه
- مساهمة رقم 1
الحمام بالفريك مصرى جدا بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمام المصرى بالفريك
المقادير
لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1/2 الى 3/4 كوب فريك أو رز ( حسب حجم الحمام )
بصلة متوسطة مفرومة
ملعقة صغيرة سمن
ملح + نص ملعقة صغيرة فلفل اسود أو حسب الرغبة
حوايج الحمام يعنى الكبد والاونصة
الطريقة
يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء فى هذه الاثناء نحضر خلطة الحشو من الرز والبصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل والسمن والكبد والاونصة أو الفريك وممكن يحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع عليه باقى المكونات ماعدا السمن لانه قد تحمر بالسمن
يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لان الحشو سيتمدد
هذه الصورة فى حالة الحشو بالارز
تخيط فتحته من أسفل وكذلك من عند الرقبة
نسلق الحمام فى الماء المغلى المضاف اليه بصلة متوسطة وحبهان( هيل )ثم بعد شوية نهدى النار ونضع فص مستكة
ويترك حوالى ساعة وفى نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معهبعد النضج
يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضرورى جدا
ثم يحمر فى السمن ويقلب على كل الجوانب
أو نقدمه بالفريك حسب الرغبـــة
وبالهنا والشفا
الحمام المصرى بالفريك
المقادير
لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1/2 الى 3/4 كوب فريك أو رز ( حسب حجم الحمام )
بصلة متوسطة مفرومة
ملعقة صغيرة سمن
ملح + نص ملعقة صغيرة فلفل اسود أو حسب الرغبة
حوايج الحمام يعنى الكبد والاونصة
الطريقة
يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء فى هذه الاثناء نحضر خلطة الحشو من الرز والبصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل والسمن والكبد والاونصة أو الفريك وممكن يحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع عليه باقى المكونات ماعدا السمن لانه قد تحمر بالسمن
يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لان الحشو سيتمدد
هذه الصورة فى حالة الحشو بالارز
تخيط فتحته من أسفل وكذلك من عند الرقبة
نسلق الحمام فى الماء المغلى المضاف اليه بصلة متوسطة وحبهان( هيل )ثم بعد شوية نهدى النار ونضع فص مستكة
ويترك حوالى ساعة وفى نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معهبعد النضج
يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضرورى جدا
ثم يحمر فى السمن ويقلب على كل الجوانب
أو نقدمه بالفريك حسب الرغبـــة
وبالهنا والشفا
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12264
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
- مساهمة رقم 2
رد: الحمام بالفريك مصرى جدا بالصور
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 3
رد: الحمام بالفريك مصرى جدا بالصور
الاخت الفاضلة / دنيا
جميل اوي الحمام دة
بس ياتري هنتفرج علية بس ةلا اية
تسلم ايدك وتقبلي تحياتي
جميل اوي الحمام دة
بس ياتري هنتفرج علية بس ةلا اية
تسلم ايدك وتقبلي تحياتي