+3
محمود عبدالله
بنوتة الشام
الشروق
7 مشترك
عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله
أهـــــلاً ومرحبـــاً بـــكـــم .. !
في مطبخنا المتواضع
وهي فكرةفيها تواصل بين الاعضاء
والدعـــوة عامـــة شباب وبنات
اكيد كلنا فى رمضان ياعازمين يا معزومين
أن نختار عضو معين ونطلب منه يعزمنا على الفطار
يدخل ويختار هيعزم مين
يعمل اى حاجه تخطر فى باله
[center]وعلى العضو يختار الضيف الى بعده
واكيدهيكون هوا معزوم عند العضو التانى
علشان يعزمنا
الهدف من الدعوة
التواصل بين الاعضاء
تعزيز الثقة في قدراتنا المطبخية
أكتشاف طباخات جدد للمستقبل
واتمنى التفـــــــــــــــاعل و فى أنتظار الردود
وكل سنه وحضراتكم بخير
وهختار اول ضيف الاستاذ محمود عبدالله
[/center]السلام عليكم ورحمة الله
أهـــــلاً ومرحبـــاً بـــكـــم .. !
في مطبخنا المتواضع
وهي فكرةفيها تواصل بين الاعضاء
والدعـــوة عامـــة شباب وبنات
اكيد كلنا فى رمضان ياعازمين يا معزومين
أن نختار عضو معين ونطلب منه يعزمنا على الفطار
يدخل ويختار هيعزم مين
يعمل اى حاجه تخطر فى باله
[center]وعلى العضو يختار الضيف الى بعده
واكيدهيكون هوا معزوم عند العضو التانى
علشان يعزمنا
الهدف من الدعوة
التواصل بين الاعضاء
تعزيز الثقة في قدراتنا المطبخية
أكتشاف طباخات جدد للمستقبل
واتمنى التفـــــــــــــــاعل و فى أنتظار الردود
وكل سنه وحضراتكم بخير
وهختار اول ضيف الاستاذ محمود عبدالله
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 2
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
ههههههههههههههههههههههههههه
والله فكرة حلوة وتسلم ايدك ياشروق
بس
ياترى الاستاذ محمود حيعزمنا على ايه
ربنا يستر
والله فكرة حلوة وتسلم ايدك ياشروق
بس
ياترى الاستاذ محمود حيعزمنا على ايه
ربنا يستر
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 3
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
اسف جدا جدا على التاخر فقد كنت بعيد عن المنتدى
وياريت مافيش حد يفهم انه هروب من العزومه يعنى
هههههههههههههههههه
انا اكون صريح معكم جدا
لو عملت لكم اكل العزومه بيدى هاظلمك ومش هاطولو فطولا ولا سحور
عشان كده فكرت ااخذكم على حسابى الى مظعم اعظم شيف بالمنتدى وهناك تطلو ماتحبوه والحساب يجمع
واختار لكم الاكله ده كبدايه
بطاطس باللحمه المفرومة
طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة بالصور
المقادير:
بطاطس مقطعة
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم
الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل
من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جان
سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..
ثم
أضيفى اللحم المفروم
استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه
مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
هذا الشكل النهائي للصينية
اما الحلو فمن مطبخ شروق ايضا
الكنافه
المقادير : -
كيلو كنافة
علبتين قشطة
227 جرام زبدة
2فنجان سكر
2 فنجان ماء
مكسرات مطحونة - اختيارية
الطــريقة : -
قطعي الكنافة قطع صغيرة
ضعي الزبدة على نار هادئة و أتركيها حتى تسيح
ضعي الزبدة على الكنافة و قلبي جيداً
ضعي نصف مقدار الكنافة في صينه و اضغطي عليها جيداً
ضعيها فى الفرن حتى تصبح ذهبية اللون
فى هذه الأثناء حضري القشطة و ضعيها فى إناء
أضيفى إليها ملعقتين من الماء البارد
ملعقة من المكسرات المفرومة جيداً(المكسرات حسب الذوق )
تخلط جيدا
نخرج الكنافة من الفرن
نضع عليها القشطة المجهزة
تأكدى من تغطيتها كاملاً بعيداً عن الحواف
ابدائي بوضع الطبقة الثانية من الكنافة
تأكدي أن الوجه مغطى كاملاً وجيداً بالكنافة
أعيديها مرة أخرى إلى الفرن حتى يصبح لونها ذهبي
لعمل التشريبه ضعي كوبين من السكر
كوبين من الماء
ارفعيهم على النار
أستمري في التقليب حتى يذوبوا و يبدأ يتماسك قليلاً
طبعاً يمكن أستخدام الليمون لمن تفضله
اتركيه يبرد
أخرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي
أضيفي إليها الشيرة أو القطر أو العسل
وهذا هو الشكل النهائي
انا واثق ان اكلات شيرى هاتعجبكم ونصيحه لكم
عدو صوابعكم بعد الاكل لانه من المتوقع تاكلوها وراء الاكل
وكل عامم وانتم بخير
اختار لكم بعدى بنوتة الشام يعنى اختار اصحاب التخصص وهم ستات البيوت
وياريت مافيش حد يفهم انه هروب من العزومه يعنى
هههههههههههههههههه
انا اكون صريح معكم جدا
لو عملت لكم اكل العزومه بيدى هاظلمك ومش هاطولو فطولا ولا سحور
عشان كده فكرت ااخذكم على حسابى الى مظعم اعظم شيف بالمنتدى وهناك تطلو ماتحبوه والحساب يجمع
واختار لكم الاكله ده كبدايه
بطاطس باللحمه المفرومة
طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة بالصور
المقادير:
بطاطس مقطعة
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم
لحم مفروم
الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل
من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جان
سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..
ثم
أضيفى اللحم المفروم
استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه
مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
هذا الشكل النهائي للصينية
اما الحلو فمن مطبخ شروق ايضا
الكنافه
المقادير : -
كيلو كنافة
علبتين قشطة
227 جرام زبدة
2فنجان سكر
2 فنجان ماء
مكسرات مطحونة - اختيارية
الطــريقة : -
قطعي الكنافة قطع صغيرة
ضعي الزبدة على نار هادئة و أتركيها حتى تسيح
ضعي الزبدة على الكنافة و قلبي جيداً
ضعي نصف مقدار الكنافة في صينه و اضغطي عليها جيداً
ضعيها فى الفرن حتى تصبح ذهبية اللون
فى هذه الأثناء حضري القشطة و ضعيها فى إناء
أضيفى إليها ملعقتين من الماء البارد
ملعقة من المكسرات المفرومة جيداً(المكسرات حسب الذوق )
تخلط جيدا
نخرج الكنافة من الفرن
نضع عليها القشطة المجهزة
تأكدى من تغطيتها كاملاً بعيداً عن الحواف
ابدائي بوضع الطبقة الثانية من الكنافة
تأكدي أن الوجه مغطى كاملاً وجيداً بالكنافة
أعيديها مرة أخرى إلى الفرن حتى يصبح لونها ذهبي
لعمل التشريبه ضعي كوبين من السكر
كوبين من الماء
ارفعيهم على النار
أستمري في التقليب حتى يذوبوا و يبدأ يتماسك قليلاً
طبعاً يمكن أستخدام الليمون لمن تفضله
اتركيه يبرد
أخرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي
أضيفي إليها الشيرة أو القطر أو العسل
وهذا هو الشكل النهائي
انا واثق ان اكلات شيرى هاتعجبكم ونصيحه لكم
عدو صوابعكم بعد الاكل لانه من المتوقع تاكلوها وراء الاكل
وكل عامم وانتم بخير
اختار لكم بعدى بنوتة الشام يعنى اختار اصحاب التخصص وهم ستات البيوت
عبدو- مشرف
- زقم العضويه : 160
عدد المساهمات : 1381
نقاظ : 7009
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 11/07/2010
العمر : 53
الموقع : الجميع
- مساهمة رقم 4
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
الله الله الله
طلعت شيف يابرنس
ايه الحلاوه دي كلها
طلعت شيف يابرنس
ايه الحلاوه دي كلها
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 5
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
الله تسلم ايدك يا استاذ محمود
والله اكل يجنن
وماشي تكرم عينكون بكرة العزومة علي انا
والله اكل يجنن
وماشي تكرم عينكون بكرة العزومة علي انا
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 6
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
يا استاذ محمود يعنى خت الوصفات بتاعتى ودخلت المطبخ من غير استئذان
ماشى بس المفروض تعزمحد معين وكمان مفروض تختار العضو الى بعدك الى هيعزمنا
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 7
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
هو انا الاقى وصفات اكل مضمونه وشهية احسن من وصفات شيرى
ومتى يجب ان يستاذن الاخ على اخته فى طلب مساعدتها
وغير كده باين ان الصيام باثر عليكى جامد ياشيرى
فاقرائى السطر الاخير ستجدنى دبست بعدى بنوتة الشام
فقط عشان تعوض لكم اى لخبطه عملتها
هههههههههههههههههههههههه
كل سنه وانتم طيبين
ومتى يجب ان يستاذن الاخ على اخته فى طلب مساعدتها
وغير كده باين ان الصيام باثر عليكى جامد ياشيرى
فاقرائى السطر الاخير ستجدنى دبست بعدى بنوتة الشام
فقط عشان تعوض لكم اى لخبطه عملتها
هههههههههههههههههههههههه
كل سنه وانتم طيبين
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 8
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
والله اليوم كل الشلة معزومة عندي على فطور شامي
يارب يعجبكون
نبتدي بشراب امر الدين والتمر هندي
ونجي بعدين لفتة المكدوس الي نحن بالشام مشهورين فيها
هي تجنن
وبعض المقبلات يعني التبولة والحمص والفتوش
وهي الكبة وشوربة العدس
وهلق الاوزي
انا برأي بس كدة
انا مشان تقدروا تتحلوا بعد الاكل
صحن حلو عربي مشكل
قطايف عصافيري مع ستاتي
وهادة الناعم الي انا بحبو كتير
وانشالله صحة وهنى على قلبكون
يارب يعجبكون
نبتدي بشراب امر الدين والتمر هندي
ونجي بعدين لفتة المكدوس الي نحن بالشام مشهورين فيها
هي تجنن
وبعض المقبلات يعني التبولة والحمص والفتوش
وهي الكبة وشوربة العدس
وهلق الاوزي
انا برأي بس كدة
انا مشان تقدروا تتحلوا بعد الاكل
صحن حلو عربي مشكل
قطايف عصافيري مع ستاتي
وهادة الناعم الي انا بحبو كتير
وانشالله صحة وهنى على قلبكون
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 9
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
تسلمى يا بنوته على الاكل الشامى الرائع وواضح كده اننا هانخلى الاكل كله شامى بعد كده طالما بالحلاوه والزوق العالى ده
بجد تسلم يدك
وتصدقى قطعت فطورى عشان اشوفه وارد عليه لانى واثق من حلاوته
كل سنه وانتى طيبه
طيب مش تنسى تختارى من بعدك
ليعزمنا المره الجايه ومش تشردينا والا هانجيلك كلنا
ههههههههههههههههه
بجد تسلم يدك
وتصدقى قطعت فطورى عشان اشوفه وارد عليه لانى واثق من حلاوته
كل سنه وانتى طيبه
طيب مش تنسى تختارى من بعدك
ليعزمنا المره الجايه ومش تشردينا والا هانجيلك كلنا
ههههههههههههههههه
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 10
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
والله خجلتني يا استاذ محمود
على هالمديح وصحتين وعافية
وتكرم عينكون كل مابنحبو بعملكون عزيمة شامية
وانا اختار شروق ملكة المطبخ للعزومة الجاية
على هالمديح وصحتين وعافية
وتكرم عينكون كل مابنحبو بعملكون عزيمة شامية
وانا اختار شروق ملكة المطبخ للعزومة الجاية
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 11
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
شكرا ليك يا استاذى العزيز
وشكرا ليكى يا احلى بنوته فى الدنيا والله فعلا نفسى اكل من اكلك ده
اليوم باذن الله راح يكون فطورنا يتكون من
وحلى مميز- وعصير شوربه - وسنبوسه
المقادير!
كوب عدس او حسب الحاجه جزر حسب اللي تحبين انا حطيت نص كوب مكعب ماجي و بهار كاري وبهار مشكل اللي عندك وبصل مقطع صغار وثوم مهروس وفلفل حار كامل مو مقطع
الطريقه
يسلق العدس والجزر مع الماء فقط انا حطيت مرقة دجاج كانت عندي من الليوم اللي قبل , بعد استواء العدس
والجزر و يخلط بالخلاط العصير حتى يصبح سايل
بعدين احمسي البصل المقطع صغار وبعدين الثوم المدقوق والفلفل الحار اذا حابه
وبعدين حطي الماجي والبهار المشكل والكاري وقلبيهم شوي
وبعدين اضيفي على الحمسه العدس والجزر المطحونين وخليهم يطبخون شوي وقدميهم !!!
سمبوسة الرق
تفضلوا معي لمشاهدتها سويا :
عجينه السنبوسه :
3 كاسات طحين كويتي(ابيض)
3 ملاعق كبيره كستر بوردة
نص ملعقة صغيرة بكن بودرة
نص كاس زيت
نص بيضه مخفوقه
ملح + ماء على حسب العجينه تقريبا حوالي واحد ونص
يخلط الجميع وترتاح العجينه حوالي نص ساعه وبعد ذالك تستخدمها ..
الحشو : عندج دجاج او لحم مفروم مع البصل الاخضر والخضار المشكله
والبقدونس او الاشبت مع قليل من البزار البرياني وملح وفلفل ..
الطريقه :
هذا هي العجينه بعد ماارتاحت .. نعمل كور صغيره وبعد ذالك نرقها
بهذا الشكل بيطلع لنا
هذا هو الحشوه والقالب المستخدم للسنبوسه
من نفس الحشوه انا سويت بالسندويش تفضلوا لمشاهدتها :
نرق السندويش وطبعا الاطراف نشيلها .. الان في سندويش بدون اطراف
اسهل الاستعمال
هذا صورته .. وطبعا نفس الحشوه مالت السنبوسه بس انا زيدت فيه
جبن شيدر مع مازرولا ..
يحشي ويتسكر بالمايونيز
ثم تغمس بالبيض والبقسمات ويدخل الثلاجه وبعدها يستخدم
البسبوسه التركيه
المقـاديـر ::
1 وربع كوب سميد
1 كوب مسحوق جوز الهند
1 علبة قشطة
4/3 كوب سكر
نص كوب زيت
2 بيضة
1 ملعقة ط بكينج باودر
خيوط من الزعفران
مقادير صلصة التوفي:
1 مكعب زبدة50 جرام
1 علبة قشطة وواحد كوب سكر
:: الطريقـة ::
وشكرا ليكى يا احلى بنوته فى الدنيا والله فعلا نفسى اكل من اكلك ده
اليوم باذن الله راح يكون فطورنا يتكون من
وحلى مميز- وعصير شوربه - وسنبوسه
المقادير!
كوب عدس او حسب الحاجه جزر حسب اللي تحبين انا حطيت نص كوب مكعب ماجي و بهار كاري وبهار مشكل اللي عندك وبصل مقطع صغار وثوم مهروس وفلفل حار كامل مو مقطع
الطريقه
يسلق العدس والجزر مع الماء فقط انا حطيت مرقة دجاج كانت عندي من الليوم اللي قبل , بعد استواء العدس
والجزر و يخلط بالخلاط العصير حتى يصبح سايل
بعدين احمسي البصل المقطع صغار وبعدين الثوم المدقوق والفلفل الحار اذا حابه
وبعدين حطي الماجي والبهار المشكل والكاري وقلبيهم شوي
وبعدين اضيفي على الحمسه العدس والجزر المطحونين وخليهم يطبخون شوي وقدميهم !!!
سمبوسة الرق
تفضلوا معي لمشاهدتها سويا :
عجينه السنبوسه :
3 كاسات طحين كويتي(ابيض)
3 ملاعق كبيره كستر بوردة
نص ملعقة صغيرة بكن بودرة
نص كاس زيت
نص بيضه مخفوقه
ملح + ماء على حسب العجينه تقريبا حوالي واحد ونص
يخلط الجميع وترتاح العجينه حوالي نص ساعه وبعد ذالك تستخدمها ..
الحشو : عندج دجاج او لحم مفروم مع البصل الاخضر والخضار المشكله
والبقدونس او الاشبت مع قليل من البزار البرياني وملح وفلفل ..
الطريقه :
هذا هي العجينه بعد ماارتاحت .. نعمل كور صغيره وبعد ذالك نرقها
بهذا الشكل بيطلع لنا
هذا هو الحشوه والقالب المستخدم للسنبوسه
من نفس الحشوه انا سويت بالسندويش تفضلوا لمشاهدتها :
نرق السندويش وطبعا الاطراف نشيلها .. الان في سندويش بدون اطراف
اسهل الاستعمال
هذا صورته .. وطبعا نفس الحشوه مالت السنبوسه بس انا زيدت فيه
جبن شيدر مع مازرولا ..
يحشي ويتسكر بالمايونيز
ثم تغمس بالبيض والبقسمات ويدخل الثلاجه وبعدها يستخدم
البسبوسه التركيه
المقـاديـر ::
1 وربع كوب سميد
1 كوب مسحوق جوز الهند
1 علبة قشطة
4/3 كوب سكر
نص كوب زيت
2 بيضة
1 ملعقة ط بكينج باودر
خيوط من الزعفران
مقادير صلصة التوفي:
1 مكعب زبدة50 جرام
1 علبة قشطة وواحد كوب سكر
:: الطريقـة ::
تخلط جميع المقادير خلطا جيدا با المظرب الكهربائي ثم تسكب في قالب فرني وتدخل الفرن على درجة 150 الى ان تستوي من اسفل ثم من اعلى
لعمل الصلصة التوفي: نحط السكر على النار الى ان نحصل على سائل بني ثم تضاف لة الزبدة وتخلط معة ثم تضاف القشطة وتحرك سريعا بملعقة خشبية حتى يصبح لدينا صلصة توفي
عندما تخرج البسبوسة من الفرن تبرد قليلا ثم تصب فوقة صلصة التوفي وتقطع واستمتعي باالذ بسبوسة ...
:: وأخليكــمـ مع الصــور ::
خلينا نردد لا للعصيرات المحفوظه ونعم لطبيعي
عشان الصحه تكون 100%
مخفوق الفراولة , عصير الفراولة بالصور, طريقة عمل عصير الفراولة , خطوات تحضير عصير الفراوله
المقادير:
- علبة فراولة طازجة
- 1 كوب حليب طازج
- 1 علبة أيس كريم فانيلا ( صغيرة الحجم بسعر 1 درهم )
- 3 ملاعق طعام سكر ناعم
الطريقة:
- تغسل الفراولة جيداً ثم تقطع وتوضع في الخلاط يوضع عليها الأيس كريم و الحليب و تمزج .
- يضاف السكر و يمزج الخليط جيداً إلي ان يمتزج ويصبح متجانس .
..:: للتزيين ::..
- تغمس حواف كأس التقديم في شراب الفيمتو ثم تغمس في السكر الخشن .
- يحتفظ ببعض من قطع الفراولة و توضع في قاع الكأس ثم يصب عليها عصير الفراولة و تزين حافة الكأس بحبة فراولة كاملة
وبعد كده اشربوا الشاى
وكل سنه وانتم طيبين
ويلا يا مظلوم عيزين عزومه فاخره
انت من الصعيد ام نشوف هتعزمنا على ايه
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 12
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
ياشيرى كده الاكل يحمض
استعجلتى ليه ده فطار بكره مش اليوم ولا الجميل مشغول غدا
طيب حطيه فى الثلاجه وامرنا لله
ههههههههههههه
استعجلتى ليه ده فطار بكره مش اليوم ولا الجميل مشغول غدا
طيب حطيه فى الثلاجه وامرنا لله
ههههههههههههه
????- زائر
- مساهمة رقم 13
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
بسم الله ماشاء ايه ياجماعة احنا كده هانتخن
بدل مانخس على رمضان ايه الاكل ده كله
بشكر المدير على العزومة بتاعتوا جميلة جدا وبشكر بنوتة ده على كده الاكل السوري طعم جدا
وبشكر شيف الشلة شروق هانم تسلم ايديكم جميعا انا هاشترك في الاكل بقى ايه رايكم ياجماعة
بدل مانخس على رمضان ايه الاكل ده كله
بشكر المدير على العزومة بتاعتوا جميلة جدا وبشكر بنوتة ده على كده الاكل السوري طعم جدا
وبشكر شيف الشلة شروق هانم تسلم ايديكم جميعا انا هاشترك في الاكل بقى ايه رايكم ياجماعة
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 14
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
اه مختش بالى معلش اظهر انى مش مركزه
اعذرنى على العموم انا هحط فى الثلاجه
وشكرا انك نبهتنى
اعذرنى على العموم انا هحط فى الثلاجه
وشكرا انك نبهتنى
عبدو- مشرف
- زقم العضويه : 160
عدد المساهمات : 1381
نقاظ : 7009
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 11/07/2010
العمر : 53
الموقع : الجميع
- مساهمة رقم 15
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
اليوم انا عازمكم علي ارنبتين انما ايه
ادي واحده
وادي التانيه
واليكم الطريقة
والعزومة بكرة يا جماعة عند اختنا زهرة اليليك
وبالهنا والشفا
ادي واحده
وادي التانيه
واليكم الطريقة
ملوخية بالارانب بالصور
المقادير -
2ربطة كبيرة ملوخية--- 1\2 رأس ثوم --2ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة--ملح --2ملعقة سمن
4كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم
كمية الأرانب حسب عددأفراد الأسرة
الطريقة-
يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
ثم يقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور
يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
تحضير الملوخية
تقطف الملوخية من الأعواد
إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)
وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاةونتركها لتصفية الماء
ثم نفردها على قماشة نظيفة تكون مخصصة لها وممكن أن يتم ذلك على طاولة بالمطبخ أو على السفرة ونتركها عدة ساعات
المقادير -
2ربطة كبيرة ملوخية--- 1\2 رأس ثوم --2ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة--ملح --2ملعقة سمن
4كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم
كمية الأرانب حسب عددأفراد الأسرة
الطريقة-
يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
ثم يقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور
يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
تحضير الملوخية
تقطف الملوخية من الأعواد
إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)
وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاةونتركها لتصفية الماء
ثم نفردها على قماشة نظيفة تكون مخصصة لها وممكن أن يتم ذلك على طاولة بالمطبخ أو على السفرة ونتركها عدة ساعات
لتجف من الماء وممكن فرد الملوخية على نصف القماشة وتغطيتها بالنصف الأخر
يوجد بالأسواق معدات لتجفيف الطعام ولكنها غير منتشرة كثيرا ولا أعرف فاعليتها
عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
نخرطها على مفرش مشمع سميك يخصص لها
نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش
الى أن تصبح ناعمة كما في الصورة
نقلبها بملعقة أوسكين ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض بأى وسيلة ونضع عليهم قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال
نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة
ونرفعها بالمغرفة لأعلي ونزحلقها منها عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن
نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
التقلية
نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن تكفي للتحمير ليس كثير وليس قليلة الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية
نغطي الحلة بسرع لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونترك بها المغرفه ونسند عليها الغطاء كما في الصورة أى نغطيها نص نص كى لا تهبط وتسقط
نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها فص حبهان (هيل ) وفص مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود
تقدم الملوخية مع الأرز المصري المطبوخ بالطريقة العادية أو مع الخبز (أطيب )
أما الملوخية المجمدة فتطهى وهي مجمدة الكيس
يوجد بالأسواق معدات لتجفيف الطعام ولكنها غير منتشرة كثيرا ولا أعرف فاعليتها
عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
نخرطها على مفرش مشمع سميك يخصص لها
نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش
الى أن تصبح ناعمة كما في الصورة
نقلبها بملعقة أوسكين ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض بأى وسيلة ونضع عليهم قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال
نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة
ونرفعها بالمغرفة لأعلي ونزحلقها منها عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن
نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
التقلية
نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن تكفي للتحمير ليس كثير وليس قليلة الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية
نغطي الحلة بسرع لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونترك بها المغرفه ونسند عليها الغطاء كما في الصورة أى نغطيها نص نص كى لا تهبط وتسقط
نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها فص حبهان (هيل ) وفص مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود
تقدم الملوخية مع الأرز المصري المطبوخ بالطريقة العادية أو مع الخبز (أطيب )
أما الملوخية المجمدة فتطهى وهي مجمدة الكيس
والعزومة بكرة يا جماعة عند اختنا زهرة اليليك
وبالهنا والشفا
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 16
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
ايه البخل ده ارنبتين للمنتدى كله دا انت صعيدى يعنى كريم
طيب فين الحلويات فين القهوه والشاى والعصير
يا ساتر يا بخيل
طيب فين الحلويات فين القهوه والشاى والعصير
يا ساتر يا بخيل
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 17
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
معلش يا شروق اعذريني اني ماشكرتك على الفطور الشهي
تسلم ايدك حبيبتي اكل طيب كتير
وشكرا يا مظلوم تسلم ايدك
تسلم ايدك حبيبتي اكل طيب كتير
وشكرا يا مظلوم تسلم ايدك
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12266
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
- مساهمة رقم 18
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
حبيبة قلبي شروق أنا مش بخيلة لكن هاتعذروني في العزومة دي
وانا بوجه ندائي لبنوتة هي اللي هاتعزمكم عني وعزومة اللي هي
وانا هاقولك وضع شغلي مايسمحلش ابدا لان برجع على 2 او 3 صباحا
فاهاعمل المجهود ده امتى لكن بنوتة الشام القمرة هاتعزمكم تاني عني وهاكون معاكم
ان شاء الله وطبعا كلكم هاتعذوني وهاقولك ياشروق انا في الحر ده وفي الصيام مش
هاكل الا شوربة حقكم علي ياجماعة بس والله برجع تلفانة على الاخر بس هاشارك باننا
اكل طبق الشوربة بتاعي
ههههههههههههههههههههههههههه
وانا بوجه ندائي لبنوتة هي اللي هاتعزمكم عني وعزومة اللي هي
وانا هاقولك وضع شغلي مايسمحلش ابدا لان برجع على 2 او 3 صباحا
فاهاعمل المجهود ده امتى لكن بنوتة الشام القمرة هاتعزمكم تاني عني وهاكون معاكم
ان شاء الله وطبعا كلكم هاتعذوني وهاقولك ياشروق انا في الحر ده وفي الصيام مش
هاكل الا شوربة حقكم علي ياجماعة بس والله برجع تلفانة على الاخر بس هاشارك باننا
اكل طبق الشوربة بتاعي
ههههههههههههههههههههههههههه
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 19
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
تكرم عيونك الحلوين يا زهورة
وبكرة احلى عزومة للشلة على الافطار
عندي .....ولو غالي والطلب رخيص
وبكرة احلى عزومة للشلة على الافطار
عندي .....ولو غالي والطلب رخيص
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 20
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
ايه الحظ السعيد ده بجد انا كده اخاف من الحسد
عزومتين على الافطار فى رمضان بيد بنوته
واكل شامى
ياريت بكره ييجى بسرعه
عزومتين على الافطار فى رمضان بيد بنوته
واكل شامى
ياريت بكره ييجى بسرعه
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 21
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
ههههههههههههههههه
والله خجلتني يا استاذ محمود وتكرم عينك
واهلا وسهلا
والله خجلتني يا استاذ محمود وتكرم عينك
واهلا وسهلا
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 22
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
يلا جاهزين للاكل
بسم الله الرحمن الرحيم
الغرقسوس
شوربة البصل
وهي التمر
بابا غنوج
فول مدمس
برك بسبانخ
الكبة اللبنية
وهي ششبرك
بطاطا محشية
وهي الرز معها
وهي مقلوبة
وهي التحلاية عوامة
وهي صينية حلو مشكلة
وصحتين وعافية
بسم الله الرحمن الرحيم
الغرقسوس
شوربة البصل
وهي التمر
بابا غنوج
فول مدمس
برك بسبانخ
الكبة اللبنية
وهي ششبرك
بطاطا محشية
وهي الرز معها
وهي مقلوبة
وهي التحلاية عوامة
وهي صينية حلو مشكلة
وصحتين وعافية
عبدو- مشرف
- زقم العضويه : 160
عدد المساهمات : 1381
نقاظ : 7009
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 11/07/2010
العمر : 53
الموقع : الجميع
- مساهمة رقم 23
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
تسلمي يا بنوته
اول واحد اكل جميله جدا المقلوبه
نروح نغسل ايدينا
اول واحد اكل جميله جدا المقلوبه
نروح نغسل ايدينا
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10666
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 24
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
الله يسلمك يا مظلوم
بس مافهمت يعني انت بتحب المقلوبة ولا بالعكس
بس مافهمت يعني انت بتحب المقلوبة ولا بالعكس
عبدو- مشرف
- زقم العضويه : 160
عدد المساهمات : 1381
نقاظ : 7009
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 11/07/2010
العمر : 53
الموقع : الجميع
- مساهمة رقم 25
رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ
المقلوبه جميله جدا لانه كانت تعملهالي واحده عزيزه علي جدا هي والكبسة الكويتيه
وتسلم ايدك
وتسلم ايدك