شلة اصحاب على النت

عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Bestlearn110

عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Banner3


عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



+3
محمود عبدالله
بنوتة الشام
الشروق
7 مشترك

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11680
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف الشروق الخميس أغسطس 12, 2010 2:38 pm

    بسم الله الرحمن الرحيم
    السلام عليكم ورحمة الله
    أهـــــلاً ومرحبـــاً بـــكـــم .. !




    في مطبخنا المتواضع
    وهي فكرةفيها تواصل بين الاعضاء
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  11_57

    والدعـــوة عامـــة شباب وبنات

    اكيد كلنا فى رمضان ياعازمين يا معزومين


    أن نختار عضو معين ونطلب منه يعزمنا على الفطار

    يدخل ويختار هيعزم مين


    يعمل اى حاجه تخطر فى باله

    [center]وعلى العضو يختار الضيف الى بعده

    واكيدهيكون هوا معزوم عند العضو التانى

    علشان يعزمنا

    الهدف من الدعوة

    التواصل بين الاعضاء


    تعزيز الثقة في قدراتنا المطبخية



    أكتشاف طباخات جدد للمستقبل



    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  85634ef28a





    واتمنى التفـــــــــــــــاعل و فى أنتظار الردود

    وكل سنه وحضراتكم بخير
    وهختار اول ضيف الاستاذ محمود عبدالله
    [/center]
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الخميس أغسطس 12, 2010 2:54 pm

    ههههههههههههههههههههههههههه

    والله فكرة حلوة وتسلم ايدك ياشروق

    بس

    ياترى الاستاذ محمود حيعزمنا على ايه




    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  6mf09942

    ربنا يستر
    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18020
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله السبت أغسطس 14, 2010 4:02 am

    اسف جدا جدا على التاخر فقد كنت بعيد عن المنتدى
    وياريت مافيش حد يفهم انه هروب من العزومه يعنى
    هههههههههههههههههه
    انا اكون صريح معكم جدا
    لو عملت لكم اكل العزومه بيدى هاظلمك ومش هاطولو فطولا ولا سحور
    عشان كده فكرت ااخذكم على حسابى الى مظعم اعظم شيف بالمنتدى وهناك تطلو ماتحبوه والحساب يجمع
    واختار لكم الاكله ده كبدايه

    بطاطس باللحمه المفرومة




    طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة بالصور

    المقادير:

    بطاطس مقطعة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2745

    الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2746

    ملعقة دقيق

    3 ملاعق زبده أو زيت

    ملعقة زعتر

    كوب صوص اللحم

    لحم مفروم

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2747

    الطريقة:

    توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل

    من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جان

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2748

    سخنى الزبدة على النار

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2749

    أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
    النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..


    ثم

    أضيفى اللحم المفروم

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2751

    استمرى فى التقليب

    عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2753

    أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2754

    أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2755

    أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة

    احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
    ثم البطاطس المهروسة

    قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه

    مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2758

    ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه

    هذا الشكل النهائي للصينية

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2759

    اما الحلو فمن مطبخ شروق ايضا
    الكنافه
    المقادير : -

    كيلو كنافة

    علبتين قشطة

    227 جرام زبدة

    2فنجان سكر

    2 فنجان ماء

    مكسرات مطحونة - اختيارية


    الطــريقة : -

    قطعي الكنافة قطع صغيرة


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  15477703391629635100


    ضعي الزبدة على نار هادئة و أتركيها حتى تسيح


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  690728859361490311



    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  19468752401047060865


    ضعي الزبدة على الكنافة و قلبي جيداً


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  4450236851958847347

    ضعي نصف مقدار الكنافة في صينه و اضغطي عليها جيداً


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  4147039631524123947


    ضعيها فى الفرن حتى تصبح ذهبية اللون


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  8103692062075113786


    فى هذه الأثناء حضري القشطة و ضعيها فى إناء


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  1680362612864987713


    أضيفى إليها ملعقتين من الماء البارد


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  143980700823318142


    ملعقة من المكسرات المفرومة جيداً(المكسرات حسب الذوق )


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  481061678539357705

    تخلط جيدا

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  1524540359817574259


    نخرج الكنافة من الفرن


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  774954433965427228

    نضع عليها القشطة المجهزة


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  11317107961102297032


    تأكدى من تغطيتها كاملاً بعيداً عن الحواف

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  666355564515009836


    ابدائي بوضع الطبقة الثانية من الكنافة


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  20432001541131021759


    تأكدي أن الوجه مغطى كاملاً وجيداً بالكنافة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  12091049571192771208


    أعيديها مرة أخرى إلى الفرن حتى يصبح لونها ذهبي


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  3994499331391212763


    لعمل التشريبه ضعي كوبين من السكر

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  442450585973356359


    كوبين من الماء

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  812962015262458424



    ارفعيهم على النار


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  20046478081258650568



    أستمري في التقليب حتى يذوبوا و يبدأ يتماسك قليلاً

    طبعاً يمكن أستخدام الليمون لمن تفضله

    اتركيه يبرد

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  8848902021849517610


    أخرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  4492205512143255960


    أضيفي إليها الشيرة أو القطر أو العسل


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  12737359542105448220


    وهذا هو الشكل النهائي

    انا واثق ان اكلات شيرى هاتعجبكم ونصيحه لكم
    عدو صوابعكم بعد الاكل لانه من المتوقع تاكلوها وراء الاكل
    وكل عامم وانتم بخير

    اختار لكم بعدى بنوتة الشام يعنى اختار اصحاب التخصص وهم ستات البيوت

    عبدو
    عبدو
    مشرف
    مشرف


    زقم العضويه : 160
    عدد المساهمات : 1381
    نقاظ : 7009
    السٌّمعَة : 75
    تاريخ التسجيل : 11/07/2010
    العمر : 53
    الموقع : الجميع

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف عبدو السبت أغسطس 14, 2010 4:24 am

    الله الله الله
    طلعت شيف يابرنس
    ايه الحلاوه دي كلها
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام السبت أغسطس 14, 2010 4:29 am

    الله تسلم ايدك يا استاذ محمود

    والله اكل يجنن


    وماشي تكرم عينكون بكرة العزومة علي انا
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11680
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف الشروق السبت أغسطس 14, 2010 6:47 pm


    يا استاذ محمود يعنى خت الوصفات بتاعتى ودخلت المطبخ من غير استئذان
    ماشى بس المفروض تعزمحد معين وكمان مفروض تختار العضو الى بعدك الى هيعزمنا
    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18020
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله السبت أغسطس 14, 2010 7:48 pm

    هو انا الاقى وصفات اكل مضمونه وشهية احسن من وصفات شيرى
    ومتى يجب ان يستاذن الاخ على اخته فى طلب مساعدتها
    وغير كده باين ان الصيام باثر عليكى جامد ياشيرى
    فاقرائى السطر الاخير ستجدنى دبست بعدى بنوتة الشام
    فقط عشان تعوض لكم اى لخبطه عملتها
    هههههههههههههههههههههههه

    كل سنه وانتم طيبين
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام السبت أغسطس 14, 2010 8:36 pm

    والله اليوم كل الشلة معزومة عندي على فطور شامي

    يارب يعجبكون

    نبتدي بشراب امر الدين والتمر هندي

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  RZN02330

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  XKv02330

    ونجي بعدين لفتة المكدوس الي نحن بالشام مشهورين فيها

    هي تجنن


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  FoN00973
    وبعض المقبلات يعني التبولة والحمص والفتوش

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Kva00973

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  9M100973

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  PDT00973

    وهي الكبة وشوربة العدس

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  3LE00973

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  2vi00973


    وهلق الاوزي

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  RF902330


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  MC702330

    انا برأي بس كدة

    انا مشان تقدروا تتحلوا بعد الاكل

    صحن حلو عربي مشكل
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  VLw02330

    قطايف عصافيري مع ستاتي


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  ANY03443

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  EAR02330


    وهادة الناعم الي انا بحبو كتير

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  4p702330


    وانشالله صحة وهنى على قلبكون

    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18020
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله السبت أغسطس 14, 2010 8:43 pm

    تسلمى يا بنوته على الاكل الشامى الرائع وواضح كده اننا هانخلى الاكل كله شامى بعد كده طالما بالحلاوه والزوق العالى ده
    بجد تسلم يدك
    وتصدقى قطعت فطورى عشان اشوفه وارد عليه لانى واثق من حلاوته

    كل سنه وانتى طيبه
    طيب مش تنسى تختارى من بعدك
    ليعزمنا المره الجايه ومش تشردينا والا هانجيلك كلنا
    ههههههههههههههههه

    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام السبت أغسطس 14, 2010 9:00 pm

    والله خجلتني يا استاذ محمود

    على هالمديح وصحتين وعافية
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  JlH05063

    وتكرم عينكون كل مابنحبو بعملكون عزيمة شامية

    وانا اختار شروق ملكة المطبخ للعزومة الجاية
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11680
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف الشروق الأحد أغسطس 15, 2010 1:34 am

    شكرا ليك يا استاذى العزيز
    وشكرا ليكى يا احلى بنوته فى الدنيا والله فعلا نفسى اكل من اكلك ده
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  0635
    اليوم باذن الله راح يكون فطورنا يتكون من

    وحلى مميز- وعصير شوربه - وسنبوسه
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  382408v74kj3ph7a


    المقادير!
    كوب عدس او حسب الحاجه جزر حسب اللي تحبين انا حطيت نص كوب مكعب ماجي و بهار كاري وبهار مشكل اللي عندك وبصل مقطع صغار وثوم مهروس وفلفل حار كامل مو مقطع

    الطريقه
    يسلق العدس والجزر مع الماء فقط انا حطيت مرقة دجاج كانت عندي من الليوم اللي قبل , بعد استواء العدس
    والجزر و يخلط بالخلاط العصير حتى يصبح سايل

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Attachment عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Attachment


    بعدين احمسي البصل المقطع صغار وبعدين الثوم المدقوق والفلفل الحار اذا حابه

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Attachment

    وبعدين حطي الماجي والبهار المشكل والكاري وقلبيهم شوي

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Attachment

    وبعدين اضيفي على الحمسه العدس والجزر المطحونين وخليهم يطبخون شوي وقدميهم !!!

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  321576jh0quq0asjعازم ومعزوم عضو فى المطبخ  321196pr12gbz5cpعازم ومعزوم عضو فى المطبخ  321576jh0quq0asjعازم ومعزوم عضو فى المطبخ  321196pr12gbz5cp

    سمبوسة الرق


    تفضلوا معي لمشاهدتها سويا :


    عجينه السنبوسه :


    3 كاسات طحين كويتي(ابيض)
    3 ملاعق كبيره كستر بوردة
    نص ملعقة صغيرة بكن بودرة
    نص كاس زيت
    نص بيضه مخفوقه
    ملح + ماء على حسب العجينه تقريبا حوالي واحد ونص




    يخلط الجميع وترتاح العجينه حوالي نص ساعه وبعد ذالك تستخدمها ..
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  107194_1239043324



    الحشو : عندج دجاج او لحم مفروم مع البصل الاخضر والخضار المشكله
    والبقدونس او الاشبت مع قليل من البزار البرياني وملح وفلفل ..

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  107194_1239043387


    الطريقه :


    هذا هي العجينه بعد ماارتاحت .. نعمل كور صغيره وبعد ذالك نرقها


    بهذا الشكل بيطلع لنا


    هذا هو الحشوه والقالب المستخدم للسنبوسه
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  107194_1239043361



    من نفس الحشوه انا سويت بالسندويش تفضلوا لمشاهدتها :


    نرق السندويش وطبعا الاطراف نشيلها .. الان في سندويش بدون اطراف
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  107194_1239043415


    اسهل الاستعمال


    هذا صورته .. وطبعا نفس الحشوه مالت السنبوسه بس انا زيدت فيه
    جبن شيدر مع مازرولا ..

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  107194_1239043441


    يحشي ويتسكر بالمايونيز
    ثم تغمس بالبيض والبقسمات ويدخل الثلاجه وبعدها يستخدم
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  107194_1239043474

    البسبوسه التركيه

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  7583885501573178290
    المقـاديـر ::







    1 وربع كوب سميد
    1 كوب مسحوق جوز الهند
    1 علبة قشطة
    4/3 كوب سكر
    نص كوب زيت
    2 بيضة
    1 ملعقة ط بكينج باودر
    خيوط من الزعفران



    مقادير صلصة التوفي:


    1 مكعب زبدة50 جرام
    1 علبة قشطة وواحد كوب سكر



    :: الطريقـة ::





    تخلط جميع المقادير خلطا جيدا با المظرب الكهربائي ثم تسكب في قالب فرني وتدخل الفرن على درجة 150 الى ان تستوي من اسفل ثم من اعلى



    لعمل الصلصة التوفي: نحط السكر على النار الى ان نحصل على سائل بني ثم تضاف لة الزبدة وتخلط معة ثم تضاف القشطة وتحرك سريعا بملعقة خشبية حتى يصبح لدينا صلصة توفي



    عندما تخرج البسبوسة من الفرن تبرد قليلا ثم تصب فوقة صلصة التوفي وتقطع واستمتعي باالذ بسبوسة ...



    :: وأخليكــمـ مع الصــور ::


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  081118070354BSwV


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  081118070355BThv


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  081118070355E1aX
    خلينا نردد لا للعصيرات المحفوظه ونعم لطبيعي
    عشان الصحه تكون 100%
    مخفوق الفراولة , عصير الفراولة بالصور, طريقة عمل عصير الفراولة , خطوات تحضير عصير الفراوله



    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Qatarya_YLtpU5ArXV


    المقادير:


    - علبة فراولة طازجة
    - 1 كوب حليب طازج
    - 1 علبة أيس كريم فانيلا ( صغيرة الحجم بسعر 1 درهم )
    - 3 ملاعق طعام سكر ناعم


    الطريقة:

    - تغسل الفراولة جيداً ثم تقطع وتوضع في الخلاط يوضع عليها الأيس كريم و الحليب و تمزج .
    - يضاف السكر و يمزج الخليط جيداً إلي ان يمتزج ويصبح متجانس .

    ..:: للتزيين ::..

    - تغمس حواف كأس التقديم في شراب الفيمتو ثم تغمس في السكر الخشن .
    - يحتفظ ببعض من قطع الفراولة و توضع في قاع الكأس ثم يصب عليها عصير الفراولة و تزين حافة الكأس بحبة فراولة كاملة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  324192cb63mfo7r2عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  324192cb63mfo7r2عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  324192cb63mfo7r2

    وبعد كده اشربوا الشاى
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  600583b7n991819gعازم ومعزوم عضو فى المطبخ  600583b7n991819g
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  1162181233155833174
    وكل سنه وانتم طيبين
    ويلا يا مظلوم عيزين عزومه فاخره
    انت من الصعيد ام نشوف هتعزمنا على ايه
    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18020
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله الأحد أغسطس 15, 2010 1:58 am

    ياشيرى كده الاكل يحمض
    استعجلتى ليه ده فطار بكره مش اليوم ولا الجميل مشغول غدا
    طيب حطيه فى الثلاجه وامرنا لله
    ههههههههههههه
    Anonymous
    ????
    زائر


    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف ???? الأحد أغسطس 15, 2010 2:23 am

    بسم الله ماشاء ايه ياجماعة احنا كده هانتخن

    بدل مانخس على رمضان ايه الاكل ده كله

    بشكر المدير على العزومة بتاعتوا جميلة جدا وبشكر بنوتة ده على كده الاكل السوري طعم جدا

    وبشكر شيف الشلة شروق هانم تسلم ايديكم جميعا انا هاشترك في الاكل بقى ايه رايكم ياجماعة
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11680
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف الشروق الأحد أغسطس 15, 2010 2:25 am

    اه مختش بالى معلش اظهر انى مش مركزه
    اعذرنى على العموم انا هحط فى الثلاجه
    وشكرا انك نبهتنى
    عبدو
    عبدو
    مشرف
    مشرف


    زقم العضويه : 160
    عدد المساهمات : 1381
    نقاظ : 7009
    السٌّمعَة : 75
    تاريخ التسجيل : 11/07/2010
    العمر : 53
    الموقع : الجميع

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف عبدو الإثنين أغسطس 16, 2010 2:17 am

    اليوم انا عازمكم علي ارنبتين انما ايه
    ادي واحده
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Rabit

    وادي التانيه

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Rabbit020

    واليكم الطريقة
    ملوخية بالارانب بالصور


    المقادير -
    2ربطة كبيرة ملوخية--- 1\2 رأس ثوم --2ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة--ملح --2ملعقة سمن
    4كوب تقريبا من مرق الأرانب أو دجاج ولكنها مفضلة دائما مع الأرانب لأنه غير دسم
    كمية الأرانب حسب عددأفراد الأسرة
    الطريقة-
    يدعك الأرنب بالملح والدقيق ويترك مدة ساعة تقريبا ثم يغسل جيدا
    ثم يقطع الى عدة أجزاء كما فى الصور


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24323


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24324


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24325


    يسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان (هيل) ومستكه حتى لا يتغير طعم الملوخية
    تحضير الملوخية
    تقطف الملوخية من الأعواد



    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24326


    إذا كنا نحب الملوخية غليظة نقطفها بعنقها كما في الشكل (1)وإذا كنا نفضلها عكس ذلك نقطفها بدون العنق شكل (2)


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24327


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24328


    وتغسل جيدأ عدة مرات ثم توضع بمصفاةونتركها لتصفية الماء


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24329



    ثم نفردها على قماشة نظيفة تكون مخصصة لها وممكن أن يتم ذلك على طاولة بالمطبخ أو على السفرة ونتركها عدة ساعات
    لتجف من الماء وممكن فرد الملوخية على نصف القماشة وتغطيتها بالنصف الأخر

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24330

    يوجد بالأسواق معدات لتجفيف الطعام ولكنها غير منتشرة كثيرا ولا أعرف فاعليتها

    عندماتجف الملوخية نخرطها بالمخرطة وهي أفضل الطرق وأفضل من أى أداة حديثه
    نخرطها على مفرش مشمع سميك يخصص لها

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24331

    نستمر في التخريط وسنلاحظ أن حجمها سينكمش

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24332

    الى أن تصبح ناعمة كما في الصورة
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24333

    نقلبها بملعقة أوسكين ونضعها في طبق إستعداداً لطهيها
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24334

    نحضر الثوم والكسبرة الناشفة قبل طهى الملوخية ونفرمهم مع بعض بأى وسيلة ونضع عليهم قليل جدا من الملح ونتركهم لحين الإستعمال

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24335

    نغلي مرق الأرنب ثم نضع الملوخية ونقلبها بسرعة
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24336

    ونرفعها بالمغرفة لأعلي ونزحلقها منها عدة مرات وعملية التقليب ورفع المغرفة مهمة لضبط قوام الملوخية
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24337

    إذا كانت الملوخيه لها عرق هكذا فنعتبرها مظبوطة القوام و إذا لا حظنا أنها ثقيلة جدا يمكن تخفيفها ببعض المرق الساخن


    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24338


    نترك الملوخية تغلي غلوتين فقط نملحها حسب الرغبة
    التقلية
    نحمر خليط الثوم بالكسبرة في كمية سمن تكفي للتحمير ليس كثير وليس قليلة الى أن يحمر لونها ثم نضعها فوق الملوخية
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24339
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24340
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24341

    نغطي الحلة بسرع لمدة دقيقة فقط ثم نرفع الغطاء ونقلب الملوخية ونترك بها المغرفه ونسند عليها الغطاء كما في الصورة أى نغطيها نص نص كى لا تهبط وتسقط
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24342
    نضع ملعقتان من السمن في مقلاة وعندماتسخن نضع معها فص حبهان (هيل ) وفص مستكة ثم نحمر الأرنب ولا نتركه كثيرا لأنه بدون جلد وييبس من كثرة التحمير الا إذا كانت هذه رغبة الذى سيتناوله
    بعد التحمير نرش عليه بعض الملح والفلفل الأسود
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24343

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24344

    تقدم الملوخية مع الأرز المصري المطبوخ بالطريقة العادية أو مع الخبز (أطيب )
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  24345

    أما الملوخية المجمدة فتطهى وهي مجمدة الكيس

    والعزومة بكرة يا جماعة عند اختنا زهرة اليليك

    وبالهنا والشفا
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11680
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف الشروق الإثنين أغسطس 16, 2010 2:34 am

    ايه البخل ده ارنبتين للمنتدى كله دا انت صعيدى يعنى كريم
    طيب فين الحلويات فين القهوه والشاى والعصير
    يا ساتر يا بخيل
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الإثنين أغسطس 16, 2010 2:49 am

    معلش يا شروق اعذريني اني ماشكرتك على الفطور الشهي
    تسلم ايدك حبيبتي اكل طيب كتير

    وشكرا يا مظلوم تسلم ايدك
    زهرة الليلك
    زهرة الليلك
    مديــــــر المنتـــــدي
    مديــــــر المنتـــــدي


    زقم العضويه : 7
    عدد المساهمات : 4378
    نقاظ : 12266
    السٌّمعَة : 45
    تاريخ التسجيل : 02/01/2010
    العمر : 39
    الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف زهرة الليلك الأربعاء أغسطس 18, 2010 5:22 am

    حبيبة قلبي شروق أنا مش بخيلة لكن هاتعذروني في العزومة دي

    وانا بوجه ندائي لبنوتة هي اللي هاتعزمكم عني وعزومة اللي هي

    وانا هاقولك وضع شغلي مايسمحلش ابدا لان برجع على 2 او 3 صباحا

    فاهاعمل المجهود ده امتى لكن بنوتة الشام القمرة هاتعزمكم تاني عني وهاكون معاكم

    ان شاء الله وطبعا كلكم هاتعذوني وهاقولك ياشروق انا في الحر ده وفي الصيام مش

    هاكل الا شوربة حقكم علي ياجماعة بس والله برجع تلفانة على الاخر بس هاشارك باننا

    اكل طبق الشوربة بتاعي

    ههههههههههههههههههههههههههه

    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الأربعاء أغسطس 18, 2010 10:50 pm

    تكرم عيونك الحلوين يا زهورة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  3mq57062

    وبكرة احلى عزومة للشلة على الافطار

    عندي .....ولو غالي والطلب رخيص

    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18020
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله الأربعاء أغسطس 18, 2010 11:33 pm

    ايه الحظ السعيد ده بجد انا كده اخاف من الحسد
    عزومتين على الافطار فى رمضان بيد بنوته
    واكل شامى
    ياريت بكره ييجى بسرعه

    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الخميس أغسطس 19, 2010 12:07 am

    ههههههههههههههههه
    والله خجلتني يا استاذ محمود وتكرم عينك

    واهلا وسهلا

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Vsc61970
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الخميس أغسطس 19, 2010 8:57 pm

    يلا جاهزين للاكل

    بسم الله الرحمن الرحيم

    الغرقسوس

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  492319216


    شوربة البصل

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  ELZ35209

    وهي التمر
    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  898388550


    بابا غنوج

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  440819229

    فول مدمس

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  591308272

    برك بسبانخ

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  478099773

    الكبة اللبنية

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  AzP35209

    وهي ششبرك

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Dqf35209

    بطاطا محشية

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  921414102

    وهي الرز معها

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  741742487

    وهي مقلوبة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  595656605

    وهي التحلاية عوامة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  624631216

    وهي صينية حلو مشكلة

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  737716745

    وصحتين وعافية
    عبدو
    عبدو
    مشرف
    مشرف


    زقم العضويه : 160
    عدد المساهمات : 1381
    نقاظ : 7009
    السٌّمعَة : 75
    تاريخ التسجيل : 11/07/2010
    العمر : 53
    الموقع : الجميع

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف عبدو الخميس أغسطس 19, 2010 9:04 pm

    تسلمي يا بنوته
    اول واحد اكل جميله جدا المقلوبه
    نروح نغسل ايدينا

    عازم ومعزوم عضو فى المطبخ  Hands
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10666
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الخميس أغسطس 19, 2010 9:38 pm

    الله يسلمك يا مظلوم

    بس مافهمت يعني انت بتحب المقلوبة ولا بالعكس
    عبدو
    عبدو
    مشرف
    مشرف


    زقم العضويه : 160
    عدد المساهمات : 1381
    نقاظ : 7009
    السٌّمعَة : 75
    تاريخ التسجيل : 11/07/2010
    العمر : 53
    الموقع : الجميع

    m1 رد: عازم ومعزوم عضو فى المطبخ

    مُساهمة من طرف عبدو الخميس أغسطس 19, 2010 9:46 pm

    المقلوبه جميله جدا لانه كانت تعملهالي واحده عزيزه علي جدا هي والكبسة الكويتيه
    وتسلم ايدك

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 24, 2024 10:56 pm