شلة اصحاب على النت

خروف محشي  __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

خروف محشي  __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


خروف محشي  Bestlearn110

خروف محشي  Banner3


خروف محشي  10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



+4
زهرة الليلك
قمر الاحباب
عبدو
الشروق
8 مشترك

    خروف محشي

    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 خروف محشي

    مُساهمة من طرف الشروق السبت أكتوبر 30, 2010 12:06 am

    المقادير
    1- خروف وزن 6-7 كغم تقربيا
    2- 2 كغم فريكه
    3- نصف كلغم لوز+كميه من الفستق الحلبي والصنوبر حسب الرغبه
    4- حمص حب 3 علب
    5- بازيلا 3 علب
    6- لحمه مفرومه سن خشن 2 كغم
    7- زيت ذره خسب الرغبه
    8- فلفل اسود وملح وزنجبيل مطحون حسب الرغبه
    مقادير الصوص لنقع الخروف
    1-كأس زيت زيتون
    2- كأس عصير ليمون
    3- نصف كأس خل الثوم
    4- بصله كبيره
    5- 10 فصوص ثوم او اكثر
    6-3 ملاعق كبيره مايونيز
    7-نصف كأس لبن زبادي



    طريقة العمل




    طبعا الخروف بيكون جاهز من الملحمه




    [url=https://2img.net/r/ihimizer/img118/3711/20062008075bf0.jpg]خروف محشي  20062008075bf0[/url]



    نقوم بغسله من الداخل والخارج جيدا ثم نقوم بفركه بالملح والبصل المبروش وخل الثوم
    نظعه في وعاء ونتركه في الثلاجه حتى الصباح
    وبعدها نقوم بغسله جيدا من الداخل والخارج مرة اخرى وبعدها نجففه بفوطه نظيفه جيدا جيدا حتى يجف من الداخل والخارج
    وبعدها نقوم بعمل ثقوب في الخروف لكي تتغلغل فيه المواد التي ينقع بها




    [url=https://2img.net/r/ihimizer/img357/7784/21062008078wt9.jpg]خروف محشي  21062008078wt9[/url]
    ومن ثم نضع مقادير الصوص التي ذكرتها سابقا في الخلاط لخلطها جيدا حتى تصبح ناعمه جدا ونقوم بدهن الخروف بها في جميع المناطق مع تقليبه حتى يتغلغل فيه الصوص



    [url=https://2img.net/r/ihimizer/img45/4237/21062008077fs2.jpg]خروف محشي  21062008077fs2[/url]




    [url=https://2img.net/r/ihimizer/img116/5231/21062008079cr6.jpg]خروف محشي  21062008079cr6[/url]





    ويبقى كذلك حوالي 3 ساعات تقريبا
    ومن ثمه نرشه ببعض الملح والفلفل الاسود والبهارات المفضله لديكي مع مراعات عدم المبالغه بالبهارات لانها تعطي مفعول عكسي اذ ا اكثرنا منها
    ونقوم بوضع الحشوه المجهز سابقا داخل الخروف ونقوم بتثبيت بطنه بواسطة عيدان خشبيه رفيعه كنكاشات الاسنان وتكون نصف استواء
    وهي عباره عن لحمه مفرومه مع 2كأس فريكه مع علبة فطر وبازيلا وحمص او حسب الرغبه ويوجد حشوات اخرى كورق العنب والكوسا والباذنجان او حسب الرغبه من مكسرات وغيرها
    ومن ثم نجهز صينيه كبيره ونضع فيها اكثر من طبقه من القصديرونلفه جيدا لكي لا يحترق الخروف اثناء الشواء ونضعه بالفرن على نار هادئه لحوالي 3 ساعات مع مراقبته بين فترة واخرى




    في هذه الاثناء نقوم بطبخ الفريكه واللحمه المفرومه التي سنضع فوقها الخروف عند التقديم
    اولا - نفرم بصله ناعمه جدا جدا ونبرش عليها قليلا من الثوم ونضعها في طنجره مع شوية زيت ذره ونقلبه حتى تشقر
    ثانيا – نأخذ كميه من اللحم المفروم ونقلبها جيدا مع البصل والثوم حتى تذبل ويجف ماؤها
    ثالثا – نرشها بالفلفل الاسود والهال المطحون والقرفه الناعمه واربع مكعبات ماجي خروف ورشة ملح وكله حسب الذوق مع التقليب
    رابعا- نظيف الفريكه المنقوعه مسبقا بعد غسلها الى الخليط ونضيف الحمص والبازيلا ونقلب جيدا
    خامسا- نظيف الماء المغلي لغمر الفريكه ونتركها على نار هادئه حتى الاستواء مع مراقبتها لان الفريكه تلتصق اذا لم نقلبها




    طريقة التقديم



    توضع الفريكه المفلفله في طبق مسطح واسع لكي تتسع للكميه
    ونرشها باللحم المفروم المقلي والمكسرات المقليه
    وانا شخصيا وضعت لوز
    ثم نمد الخروف فوق المقادير السابقه مع رشه بكميه اخرى من المكسرات وتزيينه حسب الذوق
    ويقدم معه سلطة الفتوش وسلطة الملفوف الابيض بالمايونيز ولبن الروب والشوربه وحسب الرغبه
    وصحتين وعافيه
    عبدو
    عبدو
    مشرف
    مشرف


    زقم العضويه : 160
    عدد المساهمات : 1381
    نقاظ : 7007
    السٌّمعَة : 75
    تاريخ التسجيل : 11/07/2010
    العمر : 53
    الموقع : الجميع

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف عبدو السبت أكتوبر 30, 2010 1:45 am

    بارك الله فيكي يا شيري
    ما قصرتي

    خروف محشي  OD606947
    قمر الاحباب
    قمر الاحباب
    صديق درجة اولى
    صديق درجة اولى


    زقم العضويه : 287
    عدد المساهمات : 154
    نقاظ : 5331
    السٌّمعَة : 12
    تاريخ التسجيل : 24/10/2010

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف قمر الاحباب السبت أكتوبر 30, 2010 1:49 am

    بسم الله الرحمن الرحيم
    شروق حبيبتي

    تسلم ايدك خروف كلة شيئ جميل

    صديقتكم : قمر الاحباب
    زهرة الليلك
    زهرة الليلك
    مديــــــر المنتـــــدي
    مديــــــر المنتـــــدي


    زقم العضويه : 7
    عدد المساهمات : 4378
    نقاظ : 12264
    السٌّمعَة : 45
    تاريخ التسجيل : 02/01/2010
    العمر : 39
    الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف زهرة الليلك السبت أكتوبر 30, 2010 3:41 am

    خروف محشي  348593972
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف الشروق السبت أكتوبر 30, 2010 1:25 pm

    خروف محشي  55jz2
    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18018
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله السبت أكتوبر 30, 2010 9:27 pm


    خروف محشي  003

    فين الخروف ياشيرى ؟
    ولا انتى عامله بالمثل -- بيضة الحبيب خروف ؟؟
    ههههههههههههههههههههههههههههه
    ماشى هاصدق انه خروف بسى عشان انه من احلا شيف بالمنتدى


    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف الشروق السبت أكتوبر 30, 2010 9:31 pm


    يا استاذ محمود دا مثل عشان ننفذ فى خروف العيد
    بجد انت نورت وذاد لموضع جمال بوجودك
    magdyomara
    magdyomara
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 128
    عدد المساهمات : 3479
    نقاظ : 10166
    السٌّمعَة : 108
    تاريخ التسجيل : 28/04/2010
    العمر : 66

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف magdyomara السبت أكتوبر 30, 2010 10:34 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

    الاخت / شروق شفتي الخروف تسلمي يااجمل شيف بالمنتدي



    خروف محشي  1163406615
    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18018
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله السبت أكتوبر 30, 2010 10:58 pm

    حرااام عليك يامجدى احنا ماصدقنا اخلصنا من دراما مسلسلات الانفولنزا
    وكانت سعادتنا لما جت فى الخنازير وكنا نتمنى تكون فى خنازير اليهود بالمره
    الف الف سلامه للخرفان من الانفولنزا
    magdyomara
    magdyomara
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 128
    عدد المساهمات : 3479
    نقاظ : 10166
    السٌّمعَة : 108
    تاريخ التسجيل : 28/04/2010
    العمر : 66

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف magdyomara السبت أكتوبر 30, 2010 11:07 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

    الاستاذ محمود

    متخفش خرفان شروق متحصنة
    وكمان ده خروف مستورد مش مصري

    وبعدين عاوز منك نسخة من مفاتيح مطبخك شروق
    علشان كل شوية بتهددني وتقول هقفل المطبخ يامجدي
    امال نطبخ فين

    تقبل تحياتي
    محمد نور
    محمد نور
    صديق درجة اولى
    صديق درجة اولى


    زقم العضويه : 239
    عدد المساهمات : 229
    نقاظ : 5438
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 23/09/2010
    العمر : 35

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف محمد نور السبت أكتوبر 30, 2010 11:12 pm

    شفتي انا مش بخيل
    ومدخلتش الصفحه بايدي فاضيه
    خروف محشي  1456357-xs
    شدي حيلك وبالهنا والشفه
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف الشروق السبت أكتوبر 30, 2010 11:24 pm


    شكرا ليك يا محمد انت كريم
    نورت واتمنا يكون طريقة عمل الخروف عجبتك
    يا مجدى استاذ محمود ميقدرش يديك اى مفاتيح
    دا القسم بتاعى انا
    Anonymous
    ????
    زائر


    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف ???? الأحد أكتوبر 31, 2010 12:23 am

    خروف محشي  8813eeed4e0dd89048ee2ca259ca386b

    تسلم الأيادى يا شروق
    عمراحمد
    عمراحمد
    مشرف
    مشرف


    زقم العضويه : 279
    عدد المساهمات : 529
    نقاظ : 6162
    السٌّمعَة : 39
    تاريخ التسجيل : 19/10/2010
    العمر : 55
    الموقع : omar_drfal_200917@yahoo.com

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف عمراحمد الإثنين نوفمبر 01, 2010 10:08 am

    تسلم ايدك والله والله انتي مفروض تكوني احلي واجمل شيف في افخم الاماكن الراقيه وربنا يزيدك زوق وجمال
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m1 رد: خروف محشي

    مُساهمة من طرف الشروق الإثنين نوفمبر 01, 2010 3:18 pm


    انا سعيده طبعا بردودكم جميعا
    وشكرا ليك يا قلب جديد
    وشكرا ليك يا عمر على الكلام الجميل
    ونورتونى واسعدتونى

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 2:59 am