+2
عبدو
قمر الاحباب
6 مشترك
ملف للمخللات المصريه بالصور طرق عمل المخللات بالصور
قمر الاحباب- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 287
عدد المساهمات : 154
نقاظ : 5331
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 24/10/2010
- مساهمة رقم 1
ملف للمخللات المصريه بالصور طرق عمل المخللات بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم
اختي وحبيبتي شروق
اسمحي لي ان ادخل مطبخك ويكون فية ركن جديد
ركن المخلالات
ودة سيبية عليا لوسمحتي
اصدقائي بالشلة سوف اقدم لكم تشكيلة كبيرة من المخلالات
وكل رد سوف ياتي يطلب نوع من المخلالات التي يحبها
وانا سوف اقدمة لة ودة طبعا بعد اذن شروق صاحبة المطبخ الجميل دة
........................
اولا -
مخلل الليمون بالعصفر
اختي وحبيبتي شروق
اسمحي لي ان ادخل مطبخك ويكون فية ركن جديد
ركن المخلالات
ودة سيبية عليا لوسمحتي
اصدقائي بالشلة سوف اقدم لكم تشكيلة كبيرة من المخلالات
وكل رد سوف ياتي يطلب نوع من المخلالات التي يحبها
وانا سوف اقدمة لة ودة طبعا بعد اذن شروق صاحبة المطبخ الجميل دة
........................
اولا -
مخلل الليمون بالعصفر
المقـــــــــادير:
- كيلو ليمون
- فلفل أحمر
- ثوم
- خل
- زيت
- قليل من العصفر
- حبة البركة
- بهارات
- ملح
الطـــــــــريقة :
- اغسلي الليمون جيداً وقطعيه إلى أربع قطع دون فصله من بعضه .
- اخلطي الفلفل والثوم والعصفر والبهار وحبة البركة .
- احشي الليمون جيداً بالخليط ورصيه في البرطمان مع الفلفل الأحمر .
مخلل الباذنجان
المــــــــقادير :
1 كيلو باذنجان صغير الحجم .
ربع فنجان خل ، أو عصير ليمون .
راس ثوم وملح .
حزمه بقدونس .
ماء مغلي وشطه .
نصف كاس زيت زيتون .
الــــــــــــطريقة :
اغسلي الباذنجان واسلقيه وازيلي الراس ، ثم احشيه بالبقدونس والثوم المفروم ناعم .
بعد ما تنهي الكميه رصيه بالبرطمان .
ثم اخلطي الماء المغلي مع الخل أو عصير الليمون, واذيبي الملح بالماء أيضاً مع الشطه الناعمه.
اغمري الباذنجان بالماء المتبل وغطي السطح بالزيت الزيتون.
اغلقيه باحكام إلى أن ينضج .
..................
انا في انتظار طلبتكم
تحياتي
عبدو- مشرف
- زقم العضويه : 160
عدد المساهمات : 1381
نقاظ : 7007
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 11/07/2010
العمر : 53
الموقع : الجميع
والله فكره جميله
تسلمي يا قمر الاحباب
ياسلام لو تقوليلنا علي طريقة عمل المقدوس
وتبقي عملتي فينا معروف
تسلمي يا قمر الاحباب
ياسلام لو تقوليلنا علي طريقة عمل المقدوس
وتبقي عملتي فينا معروف
عمراحمد- مشرف
- زقم العضويه : 279
عدد المساهمات : 529
نقاظ : 6162
السٌّمعَة : 39
تاريخ التسجيل : 19/10/2010
العمر : 55
الموقع : omar_drfal_200917@yahoo.com
تسلم ايدك ياقمر جميله ياسلام لو تعملي طبق حلو معاه حيبقي جنان سلمت يداكي
قمر الاحباب- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 287
عدد المساهمات : 154
نقاظ : 5331
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 24/10/2010
بسم الله الرحمن الرحيم
الاستاذ / عبدو
مرسي لمرورك الكريم واسعدني تعليقك الجميل وانا تحت امرك ياستاذ عبدو
وان شاء الله هقدم لك طريقة عمل المكدوس
شكر لك
الاستاذ / عبدو
مرسي لمرورك الكريم واسعدني تعليقك الجميل وانا تحت امرك ياستاذ عبدو
وان شاء الله هقدم لك طريقة عمل المكدوس
شكر لك
قمر الاحباب- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 287
عدد المساهمات : 154
نقاظ : 5331
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 24/10/2010
بسم الله الرحمن الرحيم
الاستاذ / عمر احمد
مرسي جدا علي مرورك .. وتعليقك الجميل
شكرا لك
وموضوع الحلو بتاع حبيبتي شروق
شكرا
الاستاذ / عمر احمد
مرسي جدا علي مرورك .. وتعليقك الجميل
شكرا لك
وموضوع الحلو بتاع حبيبتي شروق
شكرا
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
الاخت / قمر الاحباب
بجد المواضيع دي كانت فين من زمان محدش فكر فيها
اكل بدون مخلل في مصر مشكلة
ومطبخ شروق كان دلع يعني
انا بهدي النفوس بس حتي اسالي عبدو اخويا
جميل قوي قوي ياقمر الشلة
احب مخلل القرنبيط ممكن ياقمر
تقبلي تحياتي وتسلم ايدك
الاخت / قمر الاحباب
بجد المواضيع دي كانت فين من زمان محدش فكر فيها
اكل بدون مخلل في مصر مشكلة
ومطبخ شروق كان دلع يعني
انا بهدي النفوس بس حتي اسالي عبدو اخويا
جميل قوي قوي ياقمر الشلة
احب مخلل القرنبيط ممكن ياقمر
تقبلي تحياتي وتسلم ايدك
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12264
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
تسلم الايـــــــــــــــــــــادي ياقمررررررررررررة
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
تسلم ايدك يا قمر موضوع جميل ومهم
وشكرا ليك يا مجدى انك عرفتنى ان مطبخى دلع
عبدو- مشرف
- زقم العضويه : 160
عدد المساهمات : 1381
نقاظ : 7007
السٌّمعَة : 75
تاريخ التسجيل : 11/07/2010
العمر : 53
الموقع : الجميع
ايا عم مجدي اسكت
لحسن الاكل يبقى مخلل بس
دي شروق هي الكل في الكل
وخلينا ناكلو عيش في المنتدى يابرنس
انت فاهمني
لحسن الاكل يبقى مخلل بس
دي شروق هي الكل في الكل
وخلينا ناكلو عيش في المنتدى يابرنس
انت فاهمني
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 10
رد: ملف للمخللات المصريه بالصور طرق عمل المخللات بالصور
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
ياعم عبدو
ياابومحمد
حد قال ان اكل شروق في حاجة
هو في حد في المنتدي كلة بياخد درع وكاس التفوق غير شروق وهو الاكل بيكون لة طعم غير لما يكون من ايد اختنا شيري
احنا بنعرف ناكل الا من ايد ست المطبخ ام مني الغالية
طيب ياعم عبدو
في جديد
تقبل تحياتي
ياعم عبدو
ياابومحمد
حد قال ان اكل شروق في حاجة
هو في حد في المنتدي كلة بياخد درع وكاس التفوق غير شروق وهو الاكل بيكون لة طعم غير لما يكون من ايد اختنا شيري
احنا بنعرف ناكل الا من ايد ست المطبخ ام مني الغالية
طيب ياعم عبدو
في جديد
تقبل تحياتي