3 مشترك
طريقة عمل الخبيزة بالطريقه المصريه من مطبخى بالصور
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10169
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 1
طريقة عمل الخبيزة بالطريقه المصريه من مطبخى بالصور
طريقة عمل الخبيزة بالطريقه المصريه من مطبخى بالصور لأنها من خضراوات فصل الشتاء تتربع الخبيزة على المائدة, ولأن العلم الحديث اكتشف أيضا لها فوائد عديدة في حماية القلب والشرايين ووقايتهما من الأمراض فإن الخبيرة ستتربع مرة أخرى ولكن هذه المرة في .. القلب .. عزيزتي ربة البيت قدمي الخبيزة لأسرتك .. فمعها الصحة والعافية.واليكم اقدم من مطبخى كيفية عمل الخبيزة بالصور فاتمنى ان تنال اعجابكم 1/2 كيلو خبيزة (2 حزمة) وهى نبات اخضر اللون وهذا شكله حزمة سلق حزمة شبت حزمة كسبرة خضراء نص وعاء شوربة لحم ربع كوب أرز 2 بصلة كبيرة 4 ملاعق كبيرة سمن رأس توم مدقوقة تنظف جيدا و تقطف الخبيزة ثم تغسل جيدا جدااا. يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم تسلق الخبيزة في قليل من الماء مع السلق و الكسبرة الخضراء. تترك لتغلي ثم تنشل وتغسل بالماء في مصفاة حتى تبرد. تضرب في الخلاط مع الشوربة الباردة ضربة واحدة أو تصفى فى مصفة الخضر او نستعمل المفراك للاسف لم يعد عندنا مفراك ولكنى اذكره كانت تستخدمه جدتى رحمها الله فان وجد استخدميه توضع على النار وأثناء الغليان يضاف كمية الارز المغسول أو أرز مطهي سابقاً ثم نتركها لتغلي. وانا استخدمت هنا الارز المغسول فقط وتركته يستوى بداخل الخليط على النار مع التقليب المستمر حتى لا يلتصق الارز بقاع الاناء وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء تتبل بالملح والفلفل الاسمر . الطشة: تقشر الثوم وندقه ناعم ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر. وممكن اضافة كسبرة جافة للطشة حسب الرغبة نضيف الطشة أثناء الغليان على الخبيزة ونتركها بعد ذلك تغلى حتى يتم النضج ويصبح سمكها معقول. وهذه صورة الطبق النهائى ويؤكل بجانب الارزالابيض او العيش الاسمر وفراخ محمرة وطبعا لا ننسى طبق السلطة الخضراء وبألف هنا وعافية. | ||
jooliyt- مشرف عام الاقسام الرومانسيه
- زقم العضويه : 4
عدد المساهمات : 1999
نقاظ : 8596
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 42
أستاذ مجدى لو جيبت الأكلة دى من سنة كده مكونتش هاتلاقى الطبق ده مليان لأنى كنت بسمع عنها و مشتقالها أوى
لكن بعد ما جيبتها و دوقت طعمها بجد بجد يع
مش بحبها ممكن نستبدلها بالملوخية
لكن بعد ما جيبتها و دوقت طعمها بجد بجد يع
مش بحبها ممكن نستبدلها بالملوخية
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10169
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
شكرا ياجوليت علي مرورك الاول
امابالنسبة للطعم مش كل واحد بيطبخ بيدوق او بيحب الي بيطبخة ودي اسالي فيها الست ام مني /شروق
وهي طبعا هتستبدلها لكي بالملوخية الخضرا ومعها ارانب كمان
تقبلي تحياتي
شكرا ياجوليت علي مرورك الاول
امابالنسبة للطعم مش كل واحد بيطبخ بيدوق او بيحب الي بيطبخة ودي اسالي فيها الست ام مني /شروق
وهي طبعا هتستبدلها لكي بالملوخية الخضرا ومعها ارانب كمان
تقبلي تحياتي
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11681
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
لالالا استنو من فضلكم انا بموت فى الخبيزه وبحب اكلها اوى
وعلى فكره مش اى حد بيعرف يطبخها
ااكدلك يا جوليت لو كلتيها من ايدى هتحبيها اوى
وكمان مهو عملها احسن شيف فى الدنيا مجدى تسلم ايدك بجد
وعلى فكره مش اى حد بيعرف يطبخها
ااكدلك يا جوليت لو كلتيها من ايدى هتحبيها اوى
وكمان مهو عملها احسن شيف فى الدنيا مجدى تسلم ايدك بجد
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10169
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
اشكرك ياحلي شيف انتي والله ديما رفع معنوياتي ياسلام
ربنا يخليكي يام مني وديما يارب دنا اعملها واجيبها تك واي
انتي اطلبيها وشوفي
علشان جوليت تقول مش عارف اية
ربنا يخليكي ياشري
تقبلي تحياتي
اشكرك ياحلي شيف انتي والله ديما رفع معنوياتي ياسلام
ربنا يخليكي يام مني وديما يارب دنا اعملها واجيبها تك واي
انتي اطلبيها وشوفي
علشان جوليت تقول مش عارف اية
ربنا يخليكي ياشري
تقبلي تحياتي