3 مشترك
الحجازية المصريه وصلت اممممم رووووعه بالصور لاااا تفوتكم
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الحجازية المصريه وصلت اممممم رووووعه بالصور لاااا تفوتكم
الحجازية المصريه رووووعه أممممممم
[url=http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1274296394.jpg][/url]
المقادير
1 كوب دقيق أبيض منخول
1 كوب سميد ناعم
2 ملعقة كبيره سكر بودره
1/2 نصف كوب سمن علي زيت ( 1/4 كوب سمن و 1/4 زيت ) بدرجة حرارة الغرفه او سائل
1/2 معلقه صغيره خميره
1/2 كوب ماء دافئ للعجن ( أو علي حسب العجينه ممكن تستخدمي اقل من النص كوب)
للحشو
1/2 نصف كوب سميد
1/2 كوب سكر ناعم مش بودره
2 ملعقه صغيره قرفة مطحونه
مكسرات و زبيب علي حسب الذوق
2 ملعقة عسل نحل
الطريقه
نخمر الخميره في شوية سكر و ميه دافيه و تترك لتخمر 10 دقائق
نضع الدقيق مع السميد و ذرة ملح و السكر البودره
ثم نضع السمن و الزيت
نخلط المزيج باليد لتوزيع السمن في الدقيق جيدا
ثم نضع الخميره
و نعجن بالماء الدافئ شوي شوي (ما نضع الميه مره واحده )حتي نحصل علي عجينه متماسكه ملساء تشبه عجينة المعمول تقريبا
( ما نعجن كتير اول ما تتكون العجينه متماسكه توقفي عن العجن مباشرة )
و تقسم الي نصفين و تترك لترتاح لمدة ربع ساعه
نعد الحشوه
نخلط السميد و السكر و القرفة و المكسرات و العسل و نخلطها كويس
نبطن القالب او الصينيه بالسمن و الدقيق
و نفرد فيها نصف العجينه و نحط الحشوه فوقها
و نساوي سطح الحشوه
ثم نفرد النصف الباقي من العجينه فوق الحشوه و نساوي السطح
و تقطع سمبوسكات و نعمل شكل بالشوكه علي كل سمبوسكه علي حسب الذوق
تغلف بالنايلون و تترك لتخمر لمدة ساعه
و نسخن الفرن علي درجة حراره متوسطه و ندخلها الفرن علي الرف الوسط حتي تحمر من تحت ثم من فوق
تترك لتبرد و تقدم
انا هنا قدمتها علي ورق البليسيه
و هنا واحده لتشوفون شكلها من الداخل و الطبقات و الحشوه
و بالهنا و العافيه
اتمني تعجبكم و تجربونها ان شاء الله
الحجازية المصريه وصلت اممممم رووووعه بالصور لاااا تفوتكم
الحجازية المصريه رووووعه أممممممم
[url=http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1274296394.jpg][/url]
المقادير
1 كوب دقيق أبيض منخول
1 كوب سميد ناعم
2 ملعقة كبيره سكر بودره
1/2 نصف كوب سمن علي زيت ( 1/4 كوب سمن و 1/4 زيت ) بدرجة حرارة الغرفه او سائل
1/2 معلقه صغيره خميره
1/2 كوب ماء دافئ للعجن ( أو علي حسب العجينه ممكن تستخدمي اقل من النص كوب)
للحشو
1/2 نصف كوب سميد
1/2 كوب سكر ناعم مش بودره
2 ملعقه صغيره قرفة مطحونه
مكسرات و زبيب علي حسب الذوق
2 ملعقة عسل نحل
الطريقه
نخمر الخميره في شوية سكر و ميه دافيه و تترك لتخمر 10 دقائق
نضع الدقيق مع السميد و ذرة ملح و السكر البودره
ثم نضع السمن و الزيت
نخلط المزيج باليد لتوزيع السمن في الدقيق جيدا
ثم نضع الخميره
و نعجن بالماء الدافئ شوي شوي (ما نضع الميه مره واحده )حتي نحصل علي عجينه متماسكه ملساء تشبه عجينة المعمول تقريبا
( ما نعجن كتير اول ما تتكون العجينه متماسكه توقفي عن العجن مباشرة )
و تقسم الي نصفين و تترك لترتاح لمدة ربع ساعه
نعد الحشوه
نخلط السميد و السكر و القرفة و المكسرات و العسل و نخلطها كويس
نبطن القالب او الصينيه بالسمن و الدقيق
و نفرد فيها نصف العجينه و نحط الحشوه فوقها
و نساوي سطح الحشوه
ثم نفرد النصف الباقي من العجينه فوق الحشوه و نساوي السطح
و تقطع سمبوسكات و نعمل شكل بالشوكه علي كل سمبوسكه علي حسب الذوق
تغلف بالنايلون و تترك لتخمر لمدة ساعه
و نسخن الفرن علي درجة حراره متوسطه و ندخلها الفرن علي الرف الوسط حتي تحمر من تحت ثم من فوق
تترك لتبرد و تقدم
انا هنا قدمتها علي ورق البليسيه
و هنا واحده لتشوفون شكلها من الداخل و الطبقات و الحشوه
و بالهنا و العافيه
اتمني تعجبكم و تجربونها ان شاء الله
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12264
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
تسلم ايدك يا مجدى
اكله جميله
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الاخت زهرة المنتدي
الاخت نوارة المنتدي
شرفني تواجدكم بالموضوع **واسعدني تعليقكم الجميل
الاخت زهرة المنتدي
الاخت نوارة المنتدي
شرفني تواجدكم بالموضوع **واسعدني تعليقكم الجميل