2 مشترك
طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
المقادير
1/2 كيلو
كبدة (جاموسي)
4 ثمرات فلفل أخضر رومي متوسطة
6 فصوص ثوم كبيرة
م ك زيت
ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
التحضير:
1- تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.
2- يقطع الفلفل
الأخضر مكعبات صغيرة.
3- يقطع الثوم شرائح صفيرة.
4- تتبل الكبدة في عصير
البصل واليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى
الطريقه
1- يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن
تماما.
2- يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقل النار من
تحتها.
3- تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح
والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم
ساخنة.
وبالهنا والشفا
المقادير
1/2 كيلو
كبدة (جاموسي)
4 ثمرات فلفل أخضر رومي متوسطة
6 فصوص ثوم كبيرة
م ك زيت
ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
التحضير:
1- تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.
2- يقطع الفلفل
الأخضر مكعبات صغيرة.
3- يقطع الثوم شرائح صفيرة.
4- تتبل الكبدة في عصير
البصل واليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى
الطريقه
1- يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن
تماما.
2- يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقل النار من
تحتها.
3- تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح
والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم
ساخنة.
وبالهنا والشفا
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18020
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 2
رد: طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
يارب كل سنة تصيفى باسكندريه طالما بتاتى لنا بالحاجات الحلوه دى
هههههههههههههههههههههههههههه
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11680
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 3
رد: طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
تسلم يامحمود ودايما منور بتعليقك الجميل
وكلك ذوء
وكلك ذوء