4 مشترك
المكرونة بالبشاميل
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11682
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
المكرونة بالبشاميل
طبعا المكرونة بالبشاميل بنعملها كتير فى العزومات وغير العزومات نتيجة لطعمها اللذيذ و المحبب لكثير من البشر
المقادير
مقدار يكفى صنية
المكرونة
600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن
ماء +ملح وملعقة زيت للسلق
الطريقة
نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها
الصلصة البيضاء (البشاميل )
2.5 كوب لبن
5 ملعقة كبيرة دقيق
5 ملاعق سمن كبيرة
2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة
ملح و فلفل اسود
الطريقة
نختار اناء منحدر الجوانب
نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة
ونقلب سريعا فى اتجاه واحد
نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة
وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها
نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط
مقدار العصاج
من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى
2 بصلة كبيرة مفرية
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل اسود
الطريقة
نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج
طريقة تجميع المكونات
ندهن صنية بالسمن جيدا
نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية
نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية
نضع مقدار العصاج الناضج
ثم نضع باقى مقدار المكرونة
ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها
ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة
وعند تمام التسوية واحمرار الوجه
نخرجها من الفرن
وتقدم
وبالهنا و الشفا
لكم منى اجمل تحية
المقادير
مقدار يكفى صنية
المكرونة
600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن
ماء +ملح وملعقة زيت للسلق
الطريقة
نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها
الصلصة البيضاء (البشاميل )
2.5 كوب لبن
5 ملعقة كبيرة دقيق
5 ملاعق سمن كبيرة
2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة
ملح و فلفل اسود
الطريقة
نختار اناء منحدر الجوانب
نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة
ونقلب سريعا فى اتجاه واحد
نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة
وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها
نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط
مقدار العصاج
من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى
2 بصلة كبيرة مفرية
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل اسود
الطريقة
نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج
طريقة تجميع المكونات
ندهن صنية بالسمن جيدا
نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية
نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية
نضع مقدار العصاج الناضج
ثم نضع باقى مقدار المكرونة
ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها
ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة
وعند تمام التسوية واحمرار الوجه
نخرجها من الفرن
وتقدم
وبالهنا و الشفا
لكم منى اجمل تحية
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10170
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 67
- مساهمة رقم 2
رد: المكرونة بالبشاميل
boga- مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
- زقم العضويه : 25
عدد المساهمات : 1165
نقاظ : 7071
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 44
الموقع : /www.facebook.com
- مساهمة رقم 3
رد: المكرونة بالبشاميل
طيب مين اللى هياكل بقى الاخر
مممكن الطريقة بتاعة الاكل لو سمحتى
ههههههههههههههههههه
سلمت يداكى
بجد اكلة تحفة
مممكن الطريقة بتاعة الاكل لو سمحتى
ههههههههههههههههههه
سلمت يداكى
بجد اكلة تحفة
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11682
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 4
رد: المكرونة بالبشاميل
هى مش تغله عليك ادينى العنوان بس وانا ابعتلك احلى صنية مكرونة
boga- مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
- زقم العضويه : 25
عدد المساهمات : 1165
نقاظ : 7071
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 25/01/2010
العمر : 44
الموقع : /www.facebook.com
- مساهمة رقم 5
رد: المكرونة بالبشاميل
يا سلام بس كده
الشرقيه الدور الرابع
عنوان ميتوهشى
بس ابقى خلى الدليفرى يجبها سخنى
وخليه ياخد باله من السلمة المكسورة
تسلمى ست الكل
والله عارف ام الكرم
الشرقيه الدور الرابع
عنوان ميتوهشى
بس ابقى خلى الدليفرى يجبها سخنى
وخليه ياخد باله من السلمة المكسورة
تسلمى ست الكل
والله عارف ام الكرم
????- زائر
- مساهمة رقم 6
رد: المكرونة بالبشاميل
تسلم ايدك يا شروق
انا بحب المكرونه بالبشاميل جدا جدا
وبحب اعملها بنفسي.....
انا بحب المكرونه بالبشاميل جدا جدا
وبحب اعملها بنفسي.....
بنوتة الشام- مراقب عام المنتدى
- زقم العضويه : 84
عدد المساهمات : 3916
نقاظ : 10668
السٌّمعَة : 119
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 43
الموقع : سوريا
- مساهمة رقم 7
رد: المكرونة بالبشاميل
تسلم الايادي يا شروق طيبة كتير
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11682
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 8
رد: المكرونة بالبشاميل
تسلمى يا احلى بنوتة وتسلموا كلكم وتسلم ايدك يا قلب انت احسن شيف انا عارفه
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10170
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 67
- مساهمة رقم 9
رد: المكرونة بالبشاميل
السلام عليكم ورحمة الله وبركانة
شروق تسلم ايدك مجهود رائع
تقبلي تحياتي
شروق تسلم ايدك مجهود رائع
تقبلي تحياتي