شلة اصحاب على النت

المكرونة بالبشاميل __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

المكرونة بالبشاميل __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


المكرونة بالبشاميل Bestlearn110

المكرونة بالبشاميل Banner3


المكرونة بالبشاميل 10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



4 مشترك

    المكرونة بالبشاميل

    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11682
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m4 المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف الشروق الجمعة مايو 21, 2010 9:16 pm

    طبعا المكرونة بالبشاميل بنعملها كتير فى العزومات وغير العزومات نتيجة لطعمها اللذيذ و المحبب لكثير من البشر

    المقادير

    مقدار يكفى صنية
    المكرونة
    600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن
    ماء +ملح وملعقة زيت للسلق
    الطريقة
    نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها

    الصلصة البيضاء (البشاميل )

    2.5 كوب لبن
    5 ملعقة كبيرة دقيق
    5 ملاعق سمن كبيرة
    2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة
    ملح و فلفل اسود

    الطريقة

    نختار اناء منحدر الجوانب
    نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة
    ونقلب سريعا فى اتجاه واحد
    نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة
    وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها
    نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط

    مقدار العصاج

    من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى
    2 بصلة كبيرة مفرية
    2 ملعقة سمن
    ملح و فلفل اسود

    الطريقة

    نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج

    طريقة تجميع المكونات

    ندهن صنية بالسمن جيدا
    نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية
    نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية
    نضع مقدار العصاج الناضج
    ثم نضع باقى مقدار المكرونة
    ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها
    ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة
    وعند تمام التسوية واحمرار الوجه
    نخرجها من الفرن
    وتقدم

    وبالهنا و الشفا

    لكم منى اجمل تحية
    magdyomara
    magdyomara
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 128
    عدد المساهمات : 3479
    نقاظ : 10170
    السٌّمعَة : 108
    تاريخ التسجيل : 28/04/2010
    العمر : 67

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف magdyomara السبت مايو 22, 2010 1:31 am

    المكرونة بالبشاميل 1089515888425910805
    boga
    boga
    مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
    مشرف عام فكاهة ومرح الشلة


    زقم العضويه : 25
    عدد المساهمات : 1165
    نقاظ : 7071
    السٌّمعَة : 7
    تاريخ التسجيل : 25/01/2010
    العمر : 44
    الموقع : /www.facebook.com

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف boga السبت مايو 22, 2010 10:33 am

    طيب مين اللى هياكل بقى الاخر


    مممكن الطريقة بتاعة الاكل لو سمحتى




    ههههههههههههههههههه



    سلمت يداكى


    بجد اكلة تحفة
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11682
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف الشروق السبت مايو 22, 2010 1:05 pm

    هى مش تغله عليك ادينى العنوان بس وانا ابعتلك احلى صنية مكرونة
    boga
    boga
    مشرف عام فكاهة ومرح الشلة
    مشرف عام فكاهة ومرح الشلة


    زقم العضويه : 25
    عدد المساهمات : 1165
    نقاظ : 7071
    السٌّمعَة : 7
    تاريخ التسجيل : 25/01/2010
    العمر : 44
    الموقع : /www.facebook.com

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف boga السبت مايو 22, 2010 8:06 pm

    يا سلام بس كده




    الشرقيه الدور الرابع



    عنوان ميتوهشى


    بس ابقى خلى الدليفرى يجبها سخنى

    وخليه ياخد باله من السلمة المكسورة





    تسلمى ست الكل



    والله عارف ام الكرم
    Anonymous
    ????
    زائر


    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف ???? الأحد مايو 23, 2010 11:02 am

    تسلم ايدك يا شروق

    انا بحب المكرونه بالبشاميل جدا جدا

    وبحب اعملها بنفسي.....
    بنوتة الشام
    بنوتة الشام
    مراقب عام المنتدى
    مراقب عام المنتدى


    زقم العضويه : 84
    عدد المساهمات : 3916
    نقاظ : 10668
    السٌّمعَة : 119
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010
    العمر : 43
    الموقع : سوريا

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف بنوتة الشام الأحد مايو 23, 2010 1:19 pm

    تسلم الايادي يا شروق طيبة كتير

    المكرونة بالبشاميل MJX06190
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11682
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف الشروق الأحد مايو 23, 2010 2:51 pm

    تسلمى يا احلى بنوتة وتسلموا كلكم وتسلم ايدك يا قلب انت احسن شيف انا عارفه
    magdyomara
    magdyomara
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 128
    عدد المساهمات : 3479
    نقاظ : 10170
    السٌّمعَة : 108
    تاريخ التسجيل : 28/04/2010
    العمر : 67

    m4 رد: المكرونة بالبشاميل

    مُساهمة من طرف magdyomara الأحد مايو 23, 2010 4:34 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركانة

    شروق تسلم ايدك مجهود رائع

    تقبلي تحياتي

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء نوفمبر 27, 2024 1:52 am