شلة اصحاب على النت

طاجن البامية باللحم الضأن    __online

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

شلة اصحاب على النت

طاجن البامية باللحم الضأن    __online

شلة اصحاب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Bookmark


الاعلان فى المنتدى مفتوح مجانا امام كل صديق  معنا بمنتدى الشلة
عليه فقط الضغط هنا وكتابة رسالة بطلب الاعلان
سمى الله واضغط هنا واكتب رسالتك

http://up.progs4arab.com/uploads/de0bdf66b3.jpg
http://up.progs4arab.com/uploads/00fa7905f7.jpg


طاجن البامية باللحم الضأن    Bestlearn110

طاجن البامية باللحم الضأن    Banner3


طاجن البامية باللحم الضأن    10010
اول موقع مصري عربي لتحميلات و شرح برامج و بوتات سرفرات Xmpp/Jabber باللغه الأنجليزيه لمنافسه المرمجين الروسين و الايرانين و الاندونيسين بلغتهم
او اللغه الثانيه في كل انحاء العالم ارجو منكم الزياره و الدعم.... بواسطه: محمد جمال 201225516116+



5 مشترك

    طاجن البامية باللحم الضأن

    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m4 طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف الشروق الإثنين أغسطس 16, 2010 3:08 am

    طاجن البامية باللحم الضأن



    <td width=1>
    طاجن البامية باللحم الضأن    676832
    المقادير :
    - لحم ضأن
    - 2 ملعقة صغيرة كمون مطحون
    - 2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
    - ملح وفلفل
    - 2 ملعقة كبيرة سمن
    - 2 بصل كبير مُقطع شرائح
    - 3 فص ثوم مفروم
    - 1/2 كيلو بامية
    - 3 طماطم مقشرة مقطعة مكعبات
    - 1/4 كوب صلصة طماطم (معجون)
    - 2 كوب مرق لحم

    التقلية :
    2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة خشنة
    1 ملعقة كبيرة سمن
    3 فص ثوم مفروم
    خبز

    الطريقة :
    - يُخلط الكمون مع الكزبرة والملح والفلفل وتُتبل اللحم الضأن جيداً بنصف كمية خليط التتبيلة مع الدعك باليد حتى تُغطي التوابل كل أجزاء اللحم .
    - يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
    - يُسخن السمن في إناء على نار متوسطة ، وتُحمر اللحم من كل الجهات ثم تُرفع جانباً.
    - يُضاف البصل والثوم المفروم في نفس الإناء، ويُقلب حتى يُصبح ذهبي اللون، ويُتبل بباقي كمية خليط التتبيلة مع التقليب.
    - تضاف الصلصة وقطع الطماطم المُقطعة على اللحم وتُقلب حتى تتجانس كل المكونات .
    - يُضاف المرقة والبامية ويُغطى الإناء ويُترك حتى يبدأ في الغليان ثم يُرفع جانباً ويُوضع الخليط في طاجن فرن .
    - تُطحن الكزبرة الخشنة بالهون قليلاً.
    - يُسخن السمن في مقلاة على نار متوسطة ، ويُحمر الثوم المفروم حتى يُصبح لونه ذهبياً.
    - تُضاف الكزبرة المطحونة مع التقليب المستمر لمدة دقيقتين .
    - تُرش التقلية فوق البامية وهي ساخنة ، ويُوضع الطاجن في الفرن لمدة 40 دقيقة أو حتى تمام النضج ، وتقدم مع الخبز .

    زهرة الليلك
    زهرة الليلك
    مديــــــر المنتـــــدي
    مديــــــر المنتـــــدي


    زقم العضويه : 7
    عدد المساهمات : 4378
    نقاظ : 12264
    السٌّمعَة : 45
    تاريخ التسجيل : 02/01/2010
    العمر : 39
    الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////

    m4 رد: طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف زهرة الليلك الإثنين أغسطس 16, 2010 4:05 am

    طاجن البامية باللحم الضأن    5Rz17037


    طاجن البامية باللحم الضأن    7xB17037
    ماهر
    ماهر
    صديق درجة اولى
    صديق درجة اولى


    زقم العضويه : 140
    عدد المساهمات : 233
    نقاظ : 5589
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 19/05/2010
    العمر : 28
    الموقع : الايـــمــيــل maher_boga2000@yahoo.com

    m4 رد: طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف ماهر الإثنين أغسطس 16, 2010 4:37 am

    جميله يا شروق

    واخيرا هرجع تانى اكل فى ايدك الى بتعمل اكل حلو

    ومش عنت هدخل المطبخ من وراكى تانى ولا عنت هحرق الاكل تانى

    ماشى

    ورمضان كريم
    الشروق
    الشروق
    مشرف عام عالم حواء
    مشرف عام عالم حواء


    زقم العضويه : 120
    عدد المساهمات : 3932
    نقاظ : 11678
    السٌّمعَة : 143
    تاريخ التسجيل : 11/04/2010
    العمر : 47

    m4 رد: طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف الشروق الإثنين أغسطس 16, 2010 2:56 pm

    شكرا ليكى يا زهرة ونورتي الصفحه
    وانت يا ماهر يا سكر شاطر انت كدا بتسمع الكلام
    عشان كدا انا هعملك كل الاكل الى بتحبه
    وكل سنه وانت طيب
    magdyomara
    magdyomara
    مشرف الاقسام العامه
    مشرف الاقسام العامه


    زقم العضويه : 128
    عدد المساهمات : 3479
    نقاظ : 10166
    السٌّمعَة : 108
    تاريخ التسجيل : 28/04/2010
    العمر : 66

    m4 رد: طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف magdyomara الإثنين أغسطس 16, 2010 3:37 pm

    الله عليكى يا شيف شرى
    وتسلم ايدك فتحتى نفسى
    ماهر
    ماهر
    صديق درجة اولى
    صديق درجة اولى


    زقم العضويه : 140
    عدد المساهمات : 233
    نقاظ : 5589
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 19/05/2010
    العمر : 28
    الموقع : الايـــمــيــل maher_boga2000@yahoo.com

    m4 رد: طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف ماهر الإثنين أغسطس 16, 2010 4:22 pm

    شكرا يا اجمل شيرى

    بجد شكرا ليكى على كلامك دا

    شكرا ليكى


    وانا حرمت خلاص

    وعاوزن نشوف بقى حاجات حلوه فى رمضان علشان ابوظ
    المطبخ عندنا

    بس مقادير سهله ماشى

    تحياتى
    محمود عبدالله
    محمود عبدالله
    مدير عام المنتدى
    مدير عام المنتدى


    زقم العضويه : 1
    عدد المساهمات : 7882
    نقاظ : 18018
    السٌّمعَة : 44
    تاريخ التسجيل : 29/12/2009
    العمر : 55
    الموقع : مصر

    m4 رد: طاجن البامية باللحم الضأن

    مُساهمة من طرف محمود عبدالله الإثنين أغسطس 16, 2010 8:03 pm

    تسلمى ياشيرى ويسلم نفسك فى الاكل بجد مبدعه بارك الله فيكى

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 2:09 am