5 مشترك
طاجن البامية باللحم الضأن
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 1
طاجن البامية باللحم الضأن
طاجن البامية باللحم الضأن
<td width=1> |
المقادير :
- لحم ضأن
- 2 ملعقة صغيرة كمون مطحون
- 2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
- ملح وفلفل
- 2 ملعقة كبيرة سمن
- 2 بصل كبير مُقطع شرائح
- 3 فص ثوم مفروم
- 1/2 كيلو بامية
- 3 طماطم مقشرة مقطعة مكعبات
- 1/4 كوب صلصة طماطم (معجون)
- 2 كوب مرق لحم
التقلية :
2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة خشنة
1 ملعقة كبيرة سمن
3 فص ثوم مفروم
خبز
الطريقة :
- يُخلط الكمون مع الكزبرة والملح والفلفل وتُتبل اللحم الضأن جيداً بنصف كمية خليط التتبيلة مع الدعك باليد حتى تُغطي التوابل كل أجزاء اللحم .
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- يُسخن السمن في إناء على نار متوسطة ، وتُحمر اللحم من كل الجهات ثم تُرفع جانباً.
- يُضاف البصل والثوم المفروم في نفس الإناء، ويُقلب حتى يُصبح ذهبي اللون، ويُتبل بباقي كمية خليط التتبيلة مع التقليب.
- تضاف الصلصة وقطع الطماطم المُقطعة على اللحم وتُقلب حتى تتجانس كل المكونات .
- يُضاف المرقة والبامية ويُغطى الإناء ويُترك حتى يبدأ في الغليان ثم يُرفع جانباً ويُوضع الخليط في طاجن فرن .
- تُطحن الكزبرة الخشنة بالهون قليلاً.
- يُسخن السمن في مقلاة على نار متوسطة ، ويُحمر الثوم المفروم حتى يُصبح لونه ذهبياً.
- تُضاف الكزبرة المطحونة مع التقليب المستمر لمدة دقيقتين .
- تُرش التقلية فوق البامية وهي ساخنة ، ويُوضع الطاجن في الفرن لمدة 40 دقيقة أو حتى تمام النضج ، وتقدم مع الخبز .
- لحم ضأن
- 2 ملعقة صغيرة كمون مطحون
- 2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
- ملح وفلفل
- 2 ملعقة كبيرة سمن
- 2 بصل كبير مُقطع شرائح
- 3 فص ثوم مفروم
- 1/2 كيلو بامية
- 3 طماطم مقشرة مقطعة مكعبات
- 1/4 كوب صلصة طماطم (معجون)
- 2 كوب مرق لحم
التقلية :
2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة خشنة
1 ملعقة كبيرة سمن
3 فص ثوم مفروم
خبز
الطريقة :
- يُخلط الكمون مع الكزبرة والملح والفلفل وتُتبل اللحم الضأن جيداً بنصف كمية خليط التتبيلة مع الدعك باليد حتى تُغطي التوابل كل أجزاء اللحم .
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- يُسخن السمن في إناء على نار متوسطة ، وتُحمر اللحم من كل الجهات ثم تُرفع جانباً.
- يُضاف البصل والثوم المفروم في نفس الإناء، ويُقلب حتى يُصبح ذهبي اللون، ويُتبل بباقي كمية خليط التتبيلة مع التقليب.
- تضاف الصلصة وقطع الطماطم المُقطعة على اللحم وتُقلب حتى تتجانس كل المكونات .
- يُضاف المرقة والبامية ويُغطى الإناء ويُترك حتى يبدأ في الغليان ثم يُرفع جانباً ويُوضع الخليط في طاجن فرن .
- تُطحن الكزبرة الخشنة بالهون قليلاً.
- يُسخن السمن في مقلاة على نار متوسطة ، ويُحمر الثوم المفروم حتى يُصبح لونه ذهبياً.
- تُضاف الكزبرة المطحونة مع التقليب المستمر لمدة دقيقتين .
- تُرش التقلية فوق البامية وهي ساخنة ، ويُوضع الطاجن في الفرن لمدة 40 دقيقة أو حتى تمام النضج ، وتقدم مع الخبز .
زهرة الليلك- مديــــــر المنتـــــدي
- زقم العضويه : 7
عدد المساهمات : 4378
نقاظ : 12264
السٌّمعَة : 45
تاريخ التسجيل : 02/01/2010
العمر : 39
الموقع : سوريا /// العاصمة /////دمشق/////
- مساهمة رقم 2
رد: طاجن البامية باللحم الضأن
ماهر- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 140
عدد المساهمات : 233
نقاظ : 5589
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 19/05/2010
العمر : 28
الموقع : الايـــمــيــل maher_boga2000@yahoo.com
- مساهمة رقم 3
رد: طاجن البامية باللحم الضأن
جميله يا شروق
واخيرا هرجع تانى اكل فى ايدك الى بتعمل اكل حلو
ومش عنت هدخل المطبخ من وراكى تانى ولا عنت هحرق الاكل تانى
ماشى
ورمضان كريم
واخيرا هرجع تانى اكل فى ايدك الى بتعمل اكل حلو
ومش عنت هدخل المطبخ من وراكى تانى ولا عنت هحرق الاكل تانى
ماشى
ورمضان كريم
الشروق- مشرف عام عالم حواء
- زقم العضويه : 120
عدد المساهمات : 3932
نقاظ : 11678
السٌّمعَة : 143
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 47
- مساهمة رقم 4
رد: طاجن البامية باللحم الضأن
شكرا ليكى يا زهرة ونورتي الصفحه
وانت يا ماهر يا سكر شاطر انت كدا بتسمع الكلام
عشان كدا انا هعملك كل الاكل الى بتحبه
وكل سنه وانت طيب
وانت يا ماهر يا سكر شاطر انت كدا بتسمع الكلام
عشان كدا انا هعملك كل الاكل الى بتحبه
وكل سنه وانت طيب
magdyomara- مشرف الاقسام العامه
- زقم العضويه : 128
عدد المساهمات : 3479
نقاظ : 10166
السٌّمعَة : 108
تاريخ التسجيل : 28/04/2010
العمر : 66
- مساهمة رقم 5
رد: طاجن البامية باللحم الضأن
الله عليكى يا شيف شرى
وتسلم ايدك فتحتى نفسى
وتسلم ايدك فتحتى نفسى
ماهر- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 140
عدد المساهمات : 233
نقاظ : 5589
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 19/05/2010
العمر : 28
الموقع : الايـــمــيــل maher_boga2000@yahoo.com
- مساهمة رقم 6
رد: طاجن البامية باللحم الضأن
شكرا يا اجمل شيرى
بجد شكرا ليكى على كلامك دا
شكرا ليكى
وانا حرمت خلاص
وعاوزن نشوف بقى حاجات حلوه فى رمضان علشان ابوظ
المطبخ عندنا
بس مقادير سهله ماشى
تحياتى
بجد شكرا ليكى على كلامك دا
شكرا ليكى
وانا حرمت خلاص
وعاوزن نشوف بقى حاجات حلوه فى رمضان علشان ابوظ
المطبخ عندنا
بس مقادير سهله ماشى
تحياتى
محمود عبدالله- مدير عام المنتدى
- زقم العضويه : 1
عدد المساهمات : 7882
نقاظ : 18018
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
العمر : 55
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 7
رد: طاجن البامية باللحم الضأن
تسلمى ياشيرى ويسلم نفسك فى الاكل بجد مبدعه بارك الله فيكى