3 مشترك
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
قطرات الندى- مشرف عام للمنتدى
- زقم العضويه : 32
عدد المساهمات : 876
نقاظ : 6808
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 28/01/2010
- مساهمة رقم 1
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير:
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4علب زبادي.
• 5معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2 ملعقة كبيره ملح.
• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقة:
1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة
بالسكين، بعد كده نتبل
الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي
والملح والعسل والخل
والبهارات والفلفل الأسمر"...
2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها
في الثلاجة لمدة يوم بعد كده
نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي
الأحمر ونقطعه إلى قطع
صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي
الخليط المنقوع فيه
الفخدة...
3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها
في الفرن لمدة ساعة
أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر
وتستوي...
5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار
لغاية لونهم ما يبقى أحمر
ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها
علشان تحتفظ
برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة
رائعة.
6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه
إلى الرز على النار
ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح
ومية وبندق ونقلبهم
على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما
نلاقي الرز استوى.
7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في
طبق مع الرز ونرش
من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر
للتجميل.
وبالهنا والشفا
????- زائر
- مساهمة رقم 2
رد: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
بجد تسلم ايدك
بس الموضوع ده بيبقي له طعم تاني لما تقرأيه وانت جعانه
منتظرين نصيبنا من الفخدة
MAHMOUD-62- 1
- زقم العضويه : 2
عدد المساهمات : 1699
نقاظ : 8009
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 29/12/2009
الموقع : مصر
- مساهمة رقم 3
رد: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
بارك الله فيكى ويابخت زوجك بكى
وياريت البنات بالشله يستفيدو
بلقيس- صديق درجة اولى
- زقم العضويه : 12
عدد المساهمات : 340
نقاظ : 6152
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
- مساهمة رقم 4
رد: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
هى دى بدايه الطريق الى قلب الرجل وله للخلاص منه بطريقة شرعيه
ههههههههههههه
تسلمى موضوعك لذيذ